shopify
analytics tool

„Zilele Tecuciului”, sub spectrul austerităţii

Zilele tecuciului - poza favor.roAnul acesta, „Zilele Tecuciului”, sub spectrul austerităţii
Anul acesta, la 1 septembrie, municipiul Tecuci împlineşte 575 de ani de la prima atestare documentară a existenţei sale.   Actul de naştere al Tecuciului îl reprezintă scrisoarea pe care Iliaş Voievod o trimite regelui Poloniei, Wladislaw, prin care îl înştiinţează că „m-am împăcat cu iubitul meu frate, Ştefan Voievod”, căruia i-a oferit mai multe ţinuturi din sudul Moldovei, între care „şi oraşul Tecuci, cu tot ocolul”.   Dacă în ultimii ani au avut loc manifestări fastuoase, cu prezenţa unor vedete de muzică uşoară şi populară, precum Anda Adam, Fuego sau Maria Dragomiroiu, şi cu focuri de artificii, anul acesta „Zilele Tecuciului” se vor desfăşura sub semnul acut al crizei financiare.  Doar pentru participarea solistelor Minodora Dediş şi Geta Postolache Casa de Cultură a obţinut sponsorizări.   Încă din luna martie, consilierii au aprobat suma pentru acest eveniment: 15.000 lei, pentru reeditarea monografiei oraşului Tecuci şi editarea unui album foto cu imagini ale Tecuciului de-a lungul  timpului. Atât şi nimic mai mult.  „Zilele Tecuciului” se vor desfăşura în zilele de 26-27 august, programul manifestărilor fiind următorul:
Pe 26 august, la ora 16,30, în Sala Mare a Primăriei, va avea loc şedinţa Consiliului Local, care va acorda Diplome de Onoare ale Municipiului unor persoane cu merite deosebite în activitate. La ora 18,00 – acordarea de Diplome olimpicilor din colegiile şi liceele tecucene.
Pe 27 august, ora 10, la Sala Mare a Primăriei, Stelian Octavian Andronic, fost diplomat, azi pensionar, va lansa trilogia cuprinzând volumele: – 36 de ani în serviciile secrete ale României; – Raport desecretizat privind aspecte ale viitorului României; – Acţiunea „Trandafirul”;
La ora 12, la Galeriile „Gheorghe Petraşcu” – Expoziţie fotografică „Tecuci, file de istorie locală”;
La ora 18,30, la Teatrul de Vară – spectacol muzical coregrafic oferit de ansamblurile Casei de Cultură Tecuci. Invitate Minodora Dediş şi Geta Postolache.
În zilele de 26 şi 27 august, la Şcoala nr. 4 „Ion Petrovici” – expoziţie de sculptură a artistului Grigore Patrichi-Smulţi cu opere donate de artist municipiului, sculpturi în piatră.
În perioada 27 august – 15 septembrie, la Biblioteca municipală „Ştefan Petică” va fi o expoziţie de carte intitulată „Tecuciul la ceas aniversar”.
Autor: Octavian Cerchez – Viata libera

Fii tu primul care comentează on "„Zilele Tecuciului”, sub spectrul austerităţii"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!