shopify
analytics tool

Zilele pierdute de elevi vor fi recuperate la sfarsit de saptamana

  Viscolul şi ninsorile abundente din ultima perioadă au dus şi la închiderea unităţilor de învăţământ din Tecuci. O parte dintre cadrele didactice care îşi desfăşoară activitatea în mediul rural nu au cum să ajungă la ore, iar cei mai mulţi elevi ai Grupului Şcolar Industrial, Grupului Şcolar „Ovid Caledoniu” şi o mică parte a elevilor colegiilor tecucene, nu au posibilitatea de a ajunge din mediul rural din cauza blocării drumurilor. Astfel cele mai multe unităţi de învăţământ din mediul rural dar şi o parte din Tecuci vor fi închise până când vremea va permite deplocarea drumurilor. Inspectorul şcolar general al ISJ Galaţi, Doruleţ Resmeriţă, ne-a informat: „Drumurile sunt blocate şi ca atare cadrele didactice nu au cum să se deplaseze la unităţile şcolare şi nici elevii nu au cum să ajungă la Tecuci. Acolo unde cadrele didactice sunt din localitate, în mediul rural, şcolile vor fi redeschise. La Tecuci toate unităţile de învăţământ vor fi deschise de mâine (miercuri – n.r.), mai puţin Grupul Şcolar Industrial şi Grupul Şcolar «Ovid Caledoniu», aici 80% dintre elevi fiind din mediul rural”.
Situaţia este destul de delicată în nordul judeţului, unde drumurile sunt blocate de mai mute zile, localităţile fiind pur şi simplu izolate. Cu toate aceste greutăţi aduse de iarnă, nici elevii şi nici profesorii nu vor avea de suferit deoarece zilele „pierdute” vor fi recuperate în perioada imediat următoare, astfel că elevii vor recupera materia pierdută iar leafa cadrelor didactice nu va fi afectată.
„Zilele în care scolile au fost închise se vor recupera în luna martie sau, dacă timpul va permite, chiar până la sfârşitul lunii februarie. În acest mod nimeni nu va avea de pierdut, nici elevii şi nici profesorii”, a încheiat Doruleţ Resmeriţă.
Sursa: monitoruldegalati.ro – Iulieta Groza

Fii tu primul care comentează on "Zilele pierdute de elevi vor fi recuperate la sfarsit de saptamana"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*