shopify
analytics tool

Ziarul Tecuceanul: Ţuchel îşi face imagine pe BANII TĂI

Tecuceanul_protecuci.roAm răsfoit buletinul de presă “Tecuceanul”, editat de Primăria Municipiului Tecuci, şi s-a confirmat ceea ce doar bănuiam încă de la naşterea conceptului, că este un mijloc excepţional pentru actualul primar, Daniel Ţuchel, de a-şi face imagine. Nu e o iniţiativă particulară aşa că cel puţin o parte din banii utilizaţi sunt publici. Primarul nu pierde de fapt nicio ocazie de a-şi face imagine. Două exemple ar fi că pe afişele de prezentare a spectacolului de revelion era menţionat ca organizator Primăria Tecuci şi Consiliul Local Tecuci iar în spatele scenei pe care s-a desfăşurat concertul, era trecut ca organizator primarul Municipiului Tecuci; formularea de pe invitaţiile la concertul de pian de duminică a fost Primarul Daniel Ţuchel şi UAT Tecuci vă invită (…) Deşi primăria a contribuit financiar la desfăşurarea concertului acţiunea şi demersurile au fost iniţiate de o instituţie subordonată. Parcă asta ar merita catalogată ca lipsă de onestitate. Să revenim la ziar! Pe coloana din stânga imediat lângă articolul cel mai important din prima ediţie regăsim un fragment dintr-un interviu cu primarul şi o poză cu acesta. Interviul integral poate fi citit la paginile 8-9. Acolo o uriaşă imagine color cu edilul îmi aduce aminte de revistele care la mijlocul lor ofereau postere cadou. Subiectul central al ziarului este însă modernizarea primăriei. Deşi pledează pentru transparenţă şi o informare corectă, nu ne sunt prezentate totuşi răspunsuri la deja învechitele întrebări (care au fost costurile, ce firme au executat lucrările) ci numai partea plină a paharului, beneficiile modernizării, care sunt într-adevăr de necontestat. Camaradul primarului, senatorul Daniel Butunoi are şi el un articol rezervat în a doua pagină a ziarului, despre activitatea sa intensă din Parlament. De asemenea sunt câteva articole în care se repetă ideea grelei moşteniri lăsată de vechea administraţie, numai că în materialul cu privire la restaurarea Muzeului nu se menţionează nimic legat de contribuţia acesteia la câştigarea proiectului european, ba chiar este poziţionat în aşa fel încât după lecturarea articolelor anterioare rămâi cu impresia că e meritul noii administraţii. Încă o problemă o constituie multitudinea de articole nesemnate (doar câteva au autorul menţionat). Cineva trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru cele scrise. Ar mai fi multe de spus dar una peste alta “Tecuceanul” cu greu va reuşi să nu cadă în ispita de a-şi servi cu loialitate stăpânul.

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

5 Comments on "Ziarul Tecuceanul: Ţuchel îşi face imagine pe BANII TĂI"

  1. asa va trebuie, sa ganditi de doua ori inainte de a vota

  2. Părerologul de Tecuci | 25 aprilie 2013 at 08:18 | Răspunde

    Nu ştiu de ce şi-ar face cineva probleme pe această temă…Ţuchel nu este nici primul ,nici ultimul primar care îşi face publicitate pe banii contribuabililor…este chiar o „modă” în USL…iar Galaţiul nu este un judeţ urieşesc pentru a mai găsi şi alte primării cu aceeaşi preocupare…Oricum şi orişicât,majoritatea covârşitoare a cetăţenilor cu drept de vot nici nu au auzit,darămite să citească fiţuica publicitară a lui Ţuchel…chiar eu,nesemnificativul individ care-şi dă cu părerea din când în când,cu excepţia câtorva afişe lipite pe geamurile exterioare ale pieţii sau citind publicaţiile locale,habar nu am cum arată acest manifest uselist local… Aşadar,nici un pericol stimaţi concetăţeni ! Lăsaţi-i să latre în continuare…cine are minte în creier,are chiar un ajutor de nădejde în vorbele ticluite pe hârtia cu pricina…Şi când mă gândesc ca propusesem cu ceva timp înainte,”CUIVA” tare priceput în ale on-lineului să „pună” de o nouă publicaţie cu aceeaşi titulatură,”Tecuceanul”,dedicată cu adevărat nevoilor Tecuciului şi tecucenilor… iar el îmi spusese că,mai fusese aşa ceva cu ani în urmă…Principalul ar fi,părerea mea,ca presa tecuceană,aşa firavă şi sperioasă să se situeze în permanenţă în „opoziţie”…indiferent de prestaţia politicienilor aflaţi la putere,hibele guvernărilor şi administraţiilor locale sunt mult prea multe şi prea grave,pentru a nu fi demascate…măcar din când în când…chiar dacă,numai cu timiditate…să nu care cumva să deranjeze pe cineva…pe undeva…

  3. De ,,afuriseania” IPS Casian tot nu a scapat,care la tratat cu raceala ieri.

    • In fiecare an cand vine la Tecuci , Inalutul Casian transmite un mesaj foarte important dar subtil si elegant catre cineva, iar anul acesta a fost radul lui Tuchel, dar eu cred ca Sfintia Sa a vrut sa spuna ca in Primarie sa fie PACE.

  4. Rusine!!! azi a pus cearceaful pe oua si pe iepuras. Dumnezeu sa ii rasplateasca toata batjocora pe care o face la adresa tecucenilor, ne minte pe fata si ne fura bani, face oua, spitale de caini si ziar, in loc sa asfalteze si sa puna canalizari. Rusine!!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!