shopify
analytics tool

Ziarul Tecuceanul – cheltuiește câte 7.903,22 lei în fiecare lună pentru editare și tipărire

Cocoasa-Tecuceanului

Pentru prima dată avem informații privind costurile publicației tipărite “Tecuceanul” – ziar care a fost folosit până acum pentru a creea imagine personală. Vom vedea dacă și de acum încolo!

Primaria Tecuci, pentru SERVICII DE EDITARE SI TEHNOREDACTARE – plăteşte câte 2.741,93  lei/ luna – pentru o perioada de 9 luni  adică 24.677,41 lei firmei SC DIGITAL FOTO CENTER SRL din Focşani, jud. Vrancea – conform Notificarii de atribuire la cumpararea directa numarul 95735din 15.04.2014. Firma este administrată de APOSTU CROITORU CAMELIA şi in 2012 avea 3 angajaţi.

De asemenea, pentru SERVICII DE TIPARIRE – ZIARUL TECUCEANUL – câte 5.161,29 /LUNA tot pentru o perioada de 9 luni adică 46,451.61 lei firmei SC NEWS MEDIA COMUNICATION SRL tot din Focşani. Firma este administrată de UNGUREANU IONEL şi de  JACHIANU RAMONA iar in 2012 avea ZERO angajaţi.

Ar fi fost interesant dacă am fi fost informaţi şi de tirajul acestor ziare, pentru că acest “detaliu”  nu apare scris nicăieri, nici măcar pe copertă, cum ar fi fost normal.

Rezultă o cheltuială totală lunară din bani publici de 7.903,22 lei ( peste 1.750 Euro) – iar pentru cele 9 luni de 71.128,98lei  (peste 15.000 Euro) pentru o publicaţie la îndemâna Primarului, în care permanent apar articole de elogiere, fotografii de mari dimensiuni, pe scurt campanie de imagine pe bani publici.

Sper că în cel mai scurt timp, să ni se comunice şi celelalte cheltuieli cu această publicaţie – taxe promovare online, stradală, etc.

Sursa: tecuceni.ro

11 Comments on "Ziarul Tecuceanul – cheltuiește câte 7.903,22 lei în fiecare lună pentru editare și tipărire"

 1. si pentru ca erati interesati de numarul ziarelor va spun tot eu: 14.000 de bucati au fost tiparite pentru Tombola penelistilor (si nu a tecucenilor asa cum se zice).

 2. Aaaaa, si o stire de ultima ora! Verificati baieti ca eu ma verificat. Saptamana trecuta latraii de partid made PNL au distribuit ziarele purtatoare de taloane tombola. Distribuirea s-a facut nominal, pe liste, doar catre PNL-isti. Gabi Onica zis Punga s-a plimbat prin zona industriala insotit de fiu-sau, viitor membru de partid, si au impartit ziare doar membrilor de partid. Ghiciti cine va participa la tombola si cine vor fi premiati. Nici in Cernicari nu au ajuns ziarele buclucase. Sau ma rog, nu au ajuns la fostii colegi de alianta ci doar la PNL!!!! Platesc toti tecucenii „distractia” din fata Primariei dar castiga doar PNL-istii.

  • Asta este o exagerare. La mine in bloc am vazut puse ziare la toate usile. Cred ca de vina sunt cei care le distribuie. Probabil ca sunt unii care din lipsa de timp, sau din alte motive, prefera sa le arunce la ghena de gunoi. O vina o are si primarie care a renuntat la firma de distributie si acum imparte ziarele prin intermediul membrilor de partid.

   • dle Independent…..ce naiba….specificati va rog ca dvs ati vazut ziare puse, dar erau ziarele FARA TALOANELE DE TOMBOLAAAAAA!!!!! nu mai pupati popouri…sau ma rog , daca o faceti pe un ciubuc gras, atunci pupati cu drag si spor.

 3. Mai nou, am vazut astfel de ziare si nu vorbesc de numerele vechi, intr-o alimentara, erau luate de gospodine pentru a fi folosite la stersul geamurilor inainte de Paste.
  Deci exista surplus sau dezinteresul cetateanului de a se lasa servit de informatii selective. Care este atunci scopul acestei publicatii? Stim ca intotdeauna trebuie acoperita o nevoie. Altfel nu exista justificare. Daca ar fi a cetateanului, aceasta este mai mult decat satisfacuta, luand in calcul numarul de membri de partid si acei cativa functionari publici care din exces de zel, vor sa para „informati”. Si de celelalte cheltuieli cu varianta online, cu postarea pe panouri publicitare inca este „secreta”?

 4. Mie mi se pare destul de mult dar totusi eu cred ca fac destul de mult bani din vanzarea acestor ziare si cred ca isi acopera cheltuielile.Sunt foarte multi tecuceni care citesc acest ziar.

  • Aşa de mulţi îl citesc încât nu ştiu că e distribuit gratuit. Acest ziar „produce” doar cheltuieli şi are ca scop cosmetizarea imaginii celor ce-l produc. Dar pe bani publici.

 5. Oare banii pentru aceste pomeni electorale or fi din comisioane incasate necuvenit prin atribuirea directa a unor contracte cu firme capusa…….. ? Eu sper ca nu…..

 6. Legat de poza care este afisata, pomana electorala penelista, am câteva precizari de facut.
  Pomana s-a dat din banii Primariei, doar persoanelor care au semnat pentru europarlamentare pentru PNL, consta într-o lumânare pentru Înviere si un cozonac, în valoare de 40 de lei ambele. PNL a a avut nevoie în Tecuci de 5000 semnaturi si înmultit cu suma pachetelor puteti vedea ce suma a fost FURATA din Bugetul Public.
  Legat de persoanele din poza care împart pomenile, au motive bine întemeiat, de nu fac treaba îsi vor pierde locul de munca, mai ales anumiti profesori care au preluat o catedra fara examen, si anumiti oameni ce sunt scutiti de plata taxelor.

  • DGT are dreptate, atat in privinta „cadourilor” cat si a personajelor din fotografie (Dan Iscu şi Simona Benedic – despre care doamna Sipoteanu, director la Scoala 7 poate spune mai multe despre cum a ajuns la catedra). Iar referitor la intrebarea care se pune in articol cu privire la tirajul ziarului: 13.000-15.000 lunar.

   • Chiar in cazul domnisparei Simona Benedic putem sesiza Inspectoratul Scolar Judetean? Doamna Sipoteanu a comis o ilegalitate?

    P.S. Sarbotori fericite! ne cerem scuze ca suntem nesimtiti si intrebam daca se respecta legea. :))

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!