shopify
analytics tool

Zeci de directori au fost unsi pe criterii politice de catre PDL!

anastase-blaga-pdl

anastase-blaga-pdl  Noul ministru al Economiei Daniel Chitoiu a declarat recent ca va demite toti directorii din companiile de stat care au fost numiti pe criterii politice.  Daca noii directori nu vor fi numiti tot pe criterii politice, atunci aceste schimbari ar putea fi de bun augur in cazul unora dintre aceste societati. Probabil ca cel mai potrivit lucru ar fi extinderea managementului privat la toate aceste companii, chiar si la cele care sunt pe profit. Dupa cum spunea recent Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, „doar pentru ca o companie este profitabila nu inseamna ca este si bine condusa.”
Douazeci de companii de stat
Iar Econtext vine in ajutorul demersului de a eficientiza conducerile companiilor de stat. Mai precis, va aratam in ce an au fost numiti directorii generali din 20 dintre cele mai mari companii de stat din Romania. Pentru a vedea daca au fost numiti de catre fostul Guvern condus de PDL si Emil Boc.
Ne vom referi exclusiv la perioada cat PDL a fost vioara intai la guvernare. Cu alte cuvinte, de cand a fost instalat prima data Emil Boc ca premier, in decembrie 2008.
Astfel, vom vedea care dintre directorii marilor companii de stat au fost numiti in posturi incepand cu decembrie 2008.
Bineinteles, exista premisa ca unii dintre acestia sa fi fost numiti preponderent pe criterii profesionale, dar aceasta premisa pare prea putin veridica daca ne uitam la performantele lor in fruntea companiilor.  >>>citeste intreg articolul

sursa: econtext.ro

1 Comment on "Zeci de directori au fost unsi pe criterii politice de catre PDL!"

  1. Ce ne facem cu directorii din Tecuci, care au concursul si evaluarea bine puse si mascand criteriile politice ? Pe ai nostri cine ii va schiba? si cu cine?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!