shopify
analytics tool

Vocea tecuceanului – Un strigăt de durere la umbra lehamitei

dezamagire-sistem-politic

Nu ne-am ţinut de cuvânt! Am redeschis comentariile înainte de termenul anunţat. Şi asta datorită numeroaselor cereri ale cititorilor noştri cărora le mulţumim pentru suport şi încurajări. Reluăm o practică mai veche de a publica cele mai relevante comentarii. Astăzi e rândul comentatorului „DAC”.

Precizare necesară: Până la alegerile din iunie-2016 comentariile vor fi foarte atent moderate pentru a nu crea confuzie şi mai ales că nu dorim ca platforma ProTecuci să se transforme într-o bâtă electorală între competitori.


 

Se aproprie campania electorală la Tecuci, şi tot mai mulţi se dau viteji şi afirma că sunt liderii opoziţiei. Afirmă că au luptat cu sistemul, că s-au opus regimului personal al singurului primar din România care a instaurat la Tecuci, sub egida liberalismului, un regim dictatorial. Urăsc când văd cât de demagogi sunt unii.

În vara anului 2012 toată lumea în Tecuci era cu Ţuchel, dar absolut toţi, dacă în cartierele Bălcescu, Satu-Nou sau Cuza-Vodă, spuneai ceva împotriva ţăpeanului erai linşat, toţi urau PeDeLeul, pe Băsescu şi pe fostul primar (azi îl imploră pe Facebook să revine după ce i-au întors spatele). Dar cine era obiectiv în 2012? Cine lupta împotriva demagogiei şi încercă să aplice democraţia şi transparenta? Nu oamenii politici, căci aceştia sunt plini de fariseism, democraţia nu o apăra politicieni, ci jurnaliştii şi oamenii simpli!

Câţiva oameni, care au apărat democraţia aici, îi putem număra pe degete. Fără laude, şi fără demagogie, pot spune cu certitudine, că unul dintre aceştia, era şi este, domnul administrator de la ProTecuci. Acesta împreună cu jurnalistul M.T., administratorul unei asociaţii de locatari şi unul doi care nu făceau nimic. Meritele acestora?

Păi administratorul ProTecuci, a fost primul supus presiunii enorme, din partea ţăpeanului (vezi ultima ameninţare filmată), şantaje de orice tip şi presiunii cu toată „forţa unui primar în funcţie”.

Al doilea, dl. jurnalist M.T. ori de câte ori încerca să înregistreze şedinţele CL, i se cereau documente, acreditari şi nu în ultimul rând i-au fost oferite din partea unor membri „binevoitori” ai USL, „ceşti în cap”. Da! Nu vă miraţi! Ameninţări fizice şi presiuni urâte. După, unii dintre autori au construit garduri cimitirelor tecuceni… (prietenii ştiu de ce!) Iar la văzul presiunilor, chiar în plenul şedinţelor CL, NICIUN CONSILIER LOCAL nu lua atitudine, dar nici unul! Luaţi aminte!

Al treilea, administrator al unei asociaţii de locatari, a fost la fel bruscat fizic la mitingurile USL, de membri ai PSD, azi mari anti-ţuchelişti, care loveau oamenii doar dacă îndrăzneau să filmeze în SPAŢIUL PUBLIC întrunirile electorale. USL, în frunte cu primarul organiza atunci „adunări oceanice” ale asociaţilor de locatari, pentru a schimba administratorii neafiliaţi politic, dar cel din urmă a rezistat.
Şi toţi au rezistat, deoarece au fost tari în fata şantajelor, în fata „cumpărării” la propriu a personalităţii. Pentru că Ţuchel a reuşit să cumpere, tot de la tecuceni şantajabili, până şi sufletul.

După, au apărut poliţişti cu mustaţă, care au pornit „lupte neînfricate” cu primarul şi sfârşite cu blaturi exorbitante, „pentru binele propriilor odrasle”. Alţii politruci traseişti şi oportunişti de meserie care azi erau contra şi mâine pro şi mulţi alţii…

Azi, mulţi se dau luptători împotriva regimului ţuchel-ist, spun că se împotrivesc lui, dar puţini sunt cei care au rezistat 4 ani, zi de zi la presiunile ţăranului. Şi aceşti puţini CETĂŢENI, am avut onoare să îi cunosc personal, fiind mai tânăr ca ei, am învăţat o lecţie de viaţă importantă, că indiferent de circumstanţe nu se merită să îţi trădezi idealurile! Le mulţumesc din suflet, ca cetăţean al oraşului! Pentru exemplul dat, recunoscut sau nu de oameni, merită respectul întregii comunităţi. Trebuie spus, însă că oamenii din Tecuci uneori sunt ingraţi şi laşi, lăsându-se manipulaţi cu uşurinţă.

Scris de „DAC”
Sursa imagine: www.dailynebraskan.com

6 Comments on "Vocea tecuceanului – Un strigăt de durere la umbra lehamitei"

 1. Valeria Victrix | 24 martie 2016 at 10:36 | Răspunde

  „azi îl imploră pe Facebook să revine (sic!) după ce i-au întors spatele” – măcăne, prietene

  Dacă dăm la o parte fikyfilismul, periajul și truismele ce ne rămâne? Mă bucur că ai „învăţat o lecţie de viaţă importantă” dar m-ar interesa cum o să aplici ceea ce ai invățat peste vreo câteva luni.

  E bine și cu „Multuțumesc, dragă DAC !”, iar „Cu dorinţa de îndreptare în inimă, adresându -ne viitorului, noi strigăm :Jos politica ! Trăiască libertatea !” e de-a dreptul revoluționar (nu chiar Che dar pe aproape)
  Este facil, neangajant și superfluu să arunci cu platitudini gen „Partidele, asa-zisii politicieni care le alcatuiesc, sunt sub orce nivel. Practic, sunt grupuri de interese, fara cultura, fara orizont, nu au nicio aplecare spre interesul public.”.
  Poate o să reușim în cele din urmă să trecem de la vorbe la fapte, dar tare mă tem că la vară o să iasă tot un prefabricat servit asortat cu o camarilă nouă (sau nu, depinde al cui papuc – arguție, desigur – trebuie să-l pupe)

 2. E foarte bine ca „nu v-ati tinut de cuvant” pt ca asa aratati inca odata cat de mincinos e Tuchel care se zburlea a fericire pe holurile PNL zicand ca ati inchis comentariile pt ca va e frica de el.
  Va doresc sa aveti nervii tari in urmatoarele doua luni.

 3. Tecuceni, dacă vă simțiți lezați, reactionați! Demonstrați că nu este așa, nu vă mai lăsați manipulați, treziți-vă și fiți vigilenți oricărei încălcări a legii și a normelor de bun simț. Agresorul care a făcut abuz de putere poate spune : „Da eu mi-am depășit atribuțiile, dar voi nu v-ați revoltat, nu ați spus în număr mare că nu este corect ce fac și atunci am presupus că sunteți de acord cu metodele mele.”
  O societate nu se schimbă într-un minut, și nici măcar în 4 ani, dar e benefic că în Tecuci au existat măcar trei oameni care nu s-au vândut și au avut o atitudine consecventă, e mare lucru!

 4. Va felicit, Admin, pentru hotararea luata. Cred ca asta inseamna efort, dar poate ca din acest schimb de opinii se va cristaliza un curent de gandire sanatoasa in jurul acestui ziar fiindca, asa cum rezulta si din artcolul scris de „DAC”, Tecuciul e la pamant si din acest punct de vedere.
  Partidele, asa-zisii politicieni care le alcatuiesc, sunt sub orce nivel. Practic, sunt grupuri de interese, fara cultura, fara orizont, nu au nicio aplecare spre interesul public. Elita, nucleu de intelectuali adevarati, nu exista. A nu se confunda valoarea cu ifosele pe care le au. De fapt, comportamentul mediocru ii tradeaza, nu poti fi un spirit elevat si oportunist, in acelasi timp. Presa, cu exceptiile pe care le-a indicat „DAC”, a avut o atitudine dubioasa.
  In schimb, printre comentatorii acestei publicatii, am intalnit persoane cu gandire si simtire surprinzator de elevate.
  Chiar daca n-o sa reusiti sa dati orasului un primar adevarat (de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!) poate ca se va cristaliza aici un nucleu inteligent, dedicat interesului public, care sa scoata orasul din amortire.

 5. Multuțumesc, dragă DAC !
  Ca un cancer hidos politica roade inima acestei nenorocite ţări. Întregul său organism suferă, lâncezeşte, se atrofiază din cauza boalei de politică de care e cuprinsă. Cu dorinţa de îndreptare în inimă, adresându -ne viitorului, noi strigăm :Jos politica ! Trăiască libertatea !

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!