shopify
analytics tool

Victor Daniel Miron, un chimist de nota zece

Victor Daniel Miron - Elev Tecuci E o minune că mai există astfel de tineri: Victor Daniel Miron, elev în clasa a XII-a la Liceul „Spiru Haret” din Tecuci – olimpic naţional la chimie,  muncitor, serios şi de o generozitate care i se citeşte încă din prima clipă în priviri şi în zâmbet. Deşi provine dintr-o familie cu posibilităţi financiare foarte reduse, Victor se numără printre cei mai buni  elevi din ţară la chimie, iar în timpul liber participă din convingere la acţiuni de voluntariat iniţiate de el însuşi.  „Am luat câteva premii la concursuri şi în şcoala gimnazială, dar când am intrat la liceu şi i-am cunoscut pe olimpicii de aici, mi-am dorit să fiu şi eu ca ei. Premiile acumulate de-a lungul timpului îmi dau o mulţumire personală, aceea că n-am trecut prin liceu degeaba”, recunoaşte simplu Victor Miron.

10 premii întâi

În clasa a IX-a a participat la olimpiada de la mai multe discipline – fizică, geografie şi chimie, aceasta din urmă fiind cea spre care a descoperit că vrea să se îndrepte. Premiile nu au întârziat să apară.

Încă din clasa a IX-a câştigă  premiul al II-lea la Concursul Naţional „Petru Poni” şi se califică la faza naţională la chimie. Pe judeţ la ambele concursuri s-a clasat pe primul loc.

Clasa a X-a pare să fie cea mai bogată în distincţii importante: Premiul al III-lea la faza internaţională a Concursului Chimexpert, Premiul I şi Trofeul la faza naţională „Petru Poni”, Premiul I la Concursul Naţional „Magda Petrovanu”.

În clasa a XI-a şi anul acesta, în clasa a XII-a, a primit câte o menţiune la faza naţională a Olimpiadei de chimie şi de asemenea, alte premii I la celelalte competiţii naţionale şi internaţionale, la care a devenit un obişnuit al podiumurilor.

Dintre cele aproape 30 de diplome câştigate deocamdată în anii de liceu, 10 sunt cu premiul întâi. Toate distincţiile le-a dedicat părinţilor săi şi profesoarei sale de chimie, Veronica Ungan.

Singurul din Galaţi la gala lui Dinu Patriciu

După o selecţie riguroasă, Victor Miron este singurul elev care a reprezentat Galaţiul, printre cei 16 finalişti din toată ţara, calificaţi la Gala lui Dinu Patriciu. De ceva timp el se numără şi printre bursierii fundaţiei omului de afaceri şi a fost selectat să participe şi la tabere în care a învăţat să iniţieze acţiuni de voluntariat.

Voluntariat în timpul liber

Tot timpul pe care îl are Victor Miron nu-i aparţine. Cea mai mare parte îl dedică studiului chimiei. În vacanţele de vară învaţă materia din anul şcolar următor, pentru ca apoi să lucreze probleme şi să facă experimente. Apoi se ocupă de blogul revistei de chimie a liceului, http://revistaoxigen.blogspot.com.

În plus, împreună cu elevii de la Şcoala Nr. 10, a iniţiat un proiect umanitar prin care a urmărit mai multe lucruri:

„Am realizat cu ei felicitări pe care le-am vândut. Cu banii câştigaţi astfel am luat daruri în alimente pentru cinci familii de bătrâni din Tecuci. Apoi am descoperit că e frumos să ne întâlnim şi să facem lucruri împreună. Am mers cu colindul şi, din banii adunaţi, am făcut două excursii cu ei. E important să ştii să le ocupi timpul celor mici cu lucruri bune”, spune Victor.

Deja student

Pe viitor şi-ar dori să facă orice, de dragul chimiei. I-ar plăcea inclusiv să studieze în străinătate, dar, din nefericire, nu deţine deocamdată resursele financiare necesare.

Aşa că va alege între Facultatea de  Medicină şi Farmacie din Bucureşti, unde este deja admis, datorită premiilor sale, ori cea de inginerie chimică. Apoi ar vrea să prindă o bursă în străinătate.

Sursa: Viata libera

Autor:  Roxana Artene Penciu

1 Comment on "Victor Daniel Miron, un chimist de nota zece"

  1. Bravo, tinere! Felicitari parintilor, profesorilor, scolii, dar in primul rand tie!
    Observ ca mai toate premiile pe la olimpiade si concursuri scolare sunt luate de Liceul Spiru Haret. In schimb de decoratii, titlu si alte foloase are parte Colegiul Calistrat Hogas. Or fi si astea politizate sau negociate?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!