shopify
analytics tool

USL îl acuză pe Chebac de dezinformare

foto: viata-libera.ro

Ambii parteneri ai USL, atât PNL cât şi PSD Galaţi au ţinut, ieri, să respingă acuzaţia preşedintelui Eugen Chebac potrivit căruia consilierii judeţeni au picat la vot mai multe proiecte „ceea ce duce la pierderea a peste un milion de euro din surse externe prin Programul Operaţional Comun România-Moldova-Ucraina”.  Vicepreşedinta PNL a CJ Tania Bogdan a respins, ieri, acuzaţiile spunând că, de fapt proiectele care au picat la votul USL nu sunt pierdute, căci, potrivit procedurii, pentru obţinerea unei finanţări trebuie mai întâi depuse „notele conceptuale”, iar abia apoi urmează evaluarea proiectelor propriu-zise, care ar putea fi votate în altă şedinţă de CJ. În plus, Tania Bogdan spune că, de fapt, este vorba despre 487.000 de euro: „Este vorba despre banii care revin efectiv judeţului Galaţi. Deşi valoarea unui proiect este, să spunem 150.000 de euro, în calitate de aplicant, CJ aduce cofinanţare de 10.000 de euro, iar banii care revin efectiv Galaţiului sunt de doar 100.000 de euro, restul împărţindu-se pe ceilalţi parteneri. Dacă CJ este partener, banii care revin Galaţiului sunt şi mai puţini. Faptul că aceste proiecte au fost introduse, din scurt, pe ordinea de zi ne-a făcut să nu le votăm, căci nu am avut timp să le analizăm”. Vicepreşedinta CJ a mai adăugat că „în aceeaşi şedinţă CJ am aprobat alte zece proiecte cu finanţare europeană în valoare de 4,4 milioane euro. Este o dezinformare că Galaţiul a pierdut un milion de euro, iar declaraţiile lui Chebac mi se par incorecte şi neelegante”.
Aceeaşi idee a susţinut-o, ieri, şi purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brânzan care însă a spus că valoarea ce revenea Galaţiului era de … 550.000 de euro!
Conform expunerilor de motive ale celor opt proiecte nevotate, valoarea totală a acestora este de 1,18 milioane euro. Este însă la fel de adevărat că într-un proiect cu triplu parteneriat (România-Moldova-Ucraina) banii nu rămân numai la Galaţi. La fel de adevărat cum este şi faptul că, până la această mare dispută, orice proiect câştigat pe trilaterală nu a fost lăudat niciodată doar pe o treime şi nici nu s-a insistat doar pe banii care revin Galaţiului. În schimb, pe atunci Chebac nu anunţase că va candida pentru un nou mandat la CJ, cu sprijinul UNPR.

Sursa: Viata-libera.ro

1 Comment on "USL îl acuză pe Chebac de dezinformare"

 1. Cucernic politruc | 5 februarie 2012 at 13:08 | Răspunde

  DECALOG POLITIC

  1. Eu sunt Domnul, Politicianul tau care te-am bagat in robie. Sa nu ai alti politicieni afara de Mine.
  2. Sa nu-ti faci idei despre viata ta care e in mainile Mele. Sa nu ceri ceva pentru tine, mai mult decat ti s-a dat. Se te inclini pentru ce ti s-a luat si sa-mi slujesti in chip desavarsit numai Mie.
  3. Sa nu iei numele Politicianului in desert, ca nu va lasa El Puternicul zilei nepedepsit pe cel care i-a luat in desert numele Lui.
  4. Uita de ziua odihnei tale, daca vrei sa traiesti. Lucreaza sapte zile din sapte, pentru ca odihna e doar in parlament si primarie si doar este doar pentru binele Meu si al Fiului Meu. De aceea binecuvantata e munca ta pentru mine, tot timpul. Munceste pentru mine ca mie nu mi-e niciodata destul.
  5. Cinsteste pe Politicianil tau ca pe tatal si pe mama ta…ca sa-ti fie bine ! Si sa traiesti fara sa cartesti, cu salariul pe care ti-l va da El.
  6. Sa nu te atingi de Politician tau nici cu o floare. Istoveste-te pentru Mine si uita de trupul si sufletul tau, ca amundoua sunt la mana si vorbele Mele! Sa nu crezi ca nu poti fi ucis !
  7. Sa nu vorbesti despre desfranarile Mele, toate imi sunt necesare si numai eu stiu ca nu le pot infrana.
  8. Sa nu gandesti, sa nu acuzi, sa nu pedepsesti Piliticianul pentru furt. Furtul e calificarea si specializarea prima a Politicianului. Nu-ti bate capul si nici gura cu furturile Lui.
  9. Sa un marturisesti ceva despre aranjamentele, profiturile sau averile nejustificate ale Politicianului. Stambele lui sunt doar pentru binele Lui si Dreptul nu le cunoaste.
  10. Sa nu doresti nimic din ce are Politicianul Tau. Sa va curatati mintea de toata intinarea ce-I poate fi adusa, desavarsind plecarea infricata fata de Politicianul nostru cel de la alegeri. Amin !

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!