shopify
analytics tool

Unii dascăli dau lunar pe bilete chiar şi 200 de lei

Profesor Gohor

Foto: Corina Tătaru

În comuna gălăţeană Gohor, profesorii care vor să le predea copiilor trebuie să scoată bani din buzunar. Cel puţin pentru navetă.  Profesorii şi învăţătorii care fac naveta la şcolile gimnaziale din comuna gălăţeană Gohor sunt nevoiţi să suporte cheltuielile de transport pentru a ajunge la cursuri. Asta pentru că primarul comunei, Tiberiu Crînganu, refuză, de mai bine de cinci luni, să le deconteze celor 12 dascăli contravaloarea transportului din localitatea de domiciliu până la şcoală. “Noi i-am cerut de nenumărate ori să ne deconteze sumele datorate, dar ne-a răspuns că nu are de unde. Zilele trecute ne-a promis că ne va da banii. Altfel, vom fi obligaţi să lipsim de la ore. Nu mai avem bani. Pe unii dintre noi, ne costă naveta chiar şi 200 de lei pe lună. De unde să-i luăm că salariile sunt mici”, spune profesorul Laurenţiu Iftene, lider de sindicat la Gohor.  Primarul consideră că le datorează prea mulţi bani drept care condiţionează plăţile cu recalcularea sumelor.  “Normal că este mult, dacă are să ne dea bani pe cinci luni, acum i se pare mult”, a precizat Laurenţiu Iftene.
Conducerea Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi consideră că cei de la Gohor s-au trezit prea târziu.
“Ei trebuia să-l acţioneze în instanţă pe edil încă din luna februarie, atunci când au văzut că întârzie să le plătească restanţele. Acum, probabil că ar fi avut o sentinţă definitivă, iar primarul ar fi fost obligat să le plătească dascălilor naveta”, spune Lidia Antoniu, vicepreşedintele SIP Galaţi.
Neregulile de la Gohor au ajuns şi la urechile conducerii Inspectoratului Şcolar. Ieri, la Comisia paritară, inspectorul general Doruleţ Resmeriţă a promis că se va ocupa personal de acest caz.

Sursa: adevarul.ro   Autor: Bogdan Nistor   Foto: Corina Tătaru

1 Comment on "Unii dascăli dau lunar pe bilete chiar şi 200 de lei"

  1. Doru Dascalu | 30 mai 2011 at 17:58 | Răspunde

    Nişte guvernanţi responsabili şi cu creier, nu de ăştia care au preluat sistemul comunist şi caută să-l reşapeze în capitalist, dar habar neavând cu ce se mănâncă un asemenea sistem, ar fi avut soluţii foarte simple.Toate cadrele didactice din ţară, care fac naveta, să primească de la prefectură abonament pe mijlocul de transport pe care îl folosesc.După aceea ministrul învăţământului să se ia de păr cu ministrul administraţiei şi internelor şi să-i ceară banii pe abonamente.E simplu.De ce nu s-ar bate ei ăştia mari între ei şi trebuie ca noi ăştia mici să ne batem între noi.Dar logica nu poate exista, decât numai şi numai, într-o societate bazată pe meritocraţie şi nu pe pile de partid.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!