shopify
analytics tool

Un document a generat mai multe întrebări dar şi unele concluzii

În stilul binecunoscut deja, primarul Daniel Gerhardt Ţuchel a postat pe Facebook, un document însoţit de un scurt text. Asta m-a îndemnat să comentez acesta „apariţie” online. În două articole am explicat felul în care a încercat să vă facă la buzunare actualul primar. Citeşte articolele  AICI şi AICI.

Astăzi Daniel Ţuchel a făcut public acest document de plată:

Chitanta-plata-impozite-Daniel-Tuchel-2016

Iată câteva întrebări puse de tecuceni: Unde au domiciliul cei doi primari? Plăteşte Narcisa Ţuchel taxă de habitat? Plăteşte impozite pe bolizii de peste 100 mii euro şi care ocupă aproape o jumătate de parcare din Tecuci?

Răspunsurile sunt: Daniel Ţuchel şi copii au domiciliul în Tecuci şi plătesc taxa de habitat însă Helena Ţuchel are domiciliul la Ţepu şi nu plăteşte taxa de habitat. Iar pentru autoturismele de teren (Range Rover şi Volvo) probabil că plătesc impozite la Ţepu.

La un simplu calcul, dacă informaţia este corectă, primarul a plătit cu aproape 26% mai puţin decât anul trecut. Primeşte şi un bonus de 10% din suma totală. Prin urmare, stimaţi tecuceni acesta trebuie să fie calculul pe care trebuie să-l faceţi când mergeţi să plătiţi impozitul : mai puţin cu 25% faţă de anul precedent.

În stilul caracteristic „edilului” nu mai poate să recunoască faptul că a avut cadrul legislativ pentru a putea micşora taxele. Da, acelea votate de PSD. Declară că a economisit 740 lei dar nu mai votează fostul aliat, cumătru, prieten şi senator Daniel Butunoi pentru că a plătit o nouă taxă de doar 15 lei. Asta este marea „braşoavă” invocată de Ţuchel Gerhardt Daniel.

Să spunem încă odată. Marea dezbatere pe care o invocă, a avut loc deoarece tecucenii au avut în mâna documente cu propunerea primarului de mărire a impozitelor şi taxelor la cotele maxime.

Fragment-Propunere-Impozite-maxime

Când a simţit că tecucenii iau foc, a întors-o ca la Ploieşti propunand cotele minime permise de noul Cod fiscal.

Noi aşteptam ca tecucenii să ne trimită documente care să arate că nu e chiar aşa cum afirma primarul Daniel Ţuchel. Pe surse am aflat că Daniel Butunoi are plătite datoriile către primărie la zi. Cine credeţi că are dreptate. E forţe simplu: primarul poate afişa pe unul din site-uri extrasul de cont şi ne lămurim. Dar mă îndoiesc că o va face aşa cum nu a răspuns nici unei solicitări din partea societăţii civile din dispreţ total faţă de cei ce îndrăznesc să ceară ori să întrebe.

10 Comments on "Un document a generat mai multe întrebări dar şi unele concluzii"

 1. Prin fluturasul publicat, fraierul de primar recunoaste singur ca Doamna Helena Ţuchel nu plateste taxa de habitat la Tecuci. (sunt incasati doar 144 lei, doar pentru 3 persoane,Gerhard si cele doua fete). Deşi Prima Doamnă produce grămezi de gunoi (doarme, mănâncă şi gospodăreşte în apartamentul de pe Gh. Petrascu), Justiţiarul Ţuchel ne trage în piept cu plata taxei de habitat. S-a bucurat sa ne smechereasca cu 50 de lei pe an. Între timp, necajitii platesc taxa de habitat si pentru persoanele din familie plecate in stainatate sau la facultate. Nu îl mai votaţi pe golan. Este cea mai mare pedeapsa pe care puteti sa i-o aplicati. Urmatorul primar il va tine in procese pana recupereaza toate prejudiciile aduse orasului. Il facem pe Tuchel „romancier”. Va da cu subsemnatul zi si noapte.

 2. Voi stiti ce face primarul platit din banii nostri in timpul programului de lucru ? Se duce la ora 11.05 si-si achita taxele apoi (vezi facebook) la 12.15 in timpul orelor de program se apuca de postat.Tot in aceeasi zi (coincidenta? nu cred!) ii apare un articol similar in sindrom.Adica tot pe 21 ianuarie.Alte contributii pentru Tecuci?Zero.Pai n-a muncit destul?

 3. Pe ziarul Tecuceanu a aparut un articol ,,Consiliul local Tecuci in formula completa,,. Intelegem noi ca pana acum a functionat in formula incompleta adica in afara legii.

  • @ridicol
   Răspunsul corect este: a funcţionat exact aşa cum a dorit Daniel Ţuchel în funcţie de interesele imediate. Dar şi cu concursul larg al aşa zisei opoziţii. Pentru că majoritatea era fragilă, a scos asul din mânecă. Mai are doar o mică problemă. E mai greu să aibă 2/3 la proiectele care impun acesta majoritate. Dar nu e o mare problemă. Orice consilier are un preţ. Şi Jupanul va plăti… că doar nu dă din buzunarul propriu.

   • Sa speram ca la un moment dat va veni vremea ca sa aflam cum a avut loc opozitia in consiliul local Tecuci. Cand va sosi vremea, poate ca nu mai conteza insa candva va sosi acea vreme pentru fiecare consilier in parte care a intrat, care a iesit si care au ramas in consiliu pentru cele 4 luni.

 4. Domnule administrator dar in codul de procedura fiscala la art. 165 scrie ca nu ti se primesc banii la casierie pentru impozite daca nu iti achiti mai intai amenzile. Intelegem ca domnul Primar si-a achitat mai intai toate amenzile de peste 3000 lei si apoi i-au fost primiti banii pentru plata impozitelor pentru anul 2016?

 5. O discutie pe facebook intre CristicristiCcristi si Grigoras Alexandru se poarta despre fabricile si uzinele din Romania vandute cica de fostul Prim Ministru Adrian Nastase pe 1 leu. Trebuie sa il informam pe domnulAlexandru ca fabricile si uzinele au fost vandute pe 1 lui ca neproductive in vremea cand la conducerea tarii era presedinte Emil Constantinescu. Ca atare presupun ca in acea vreme cand Presedinte era Emil Constantinescu adica CDR formata din PNL+PNT si altii cu siguranta prim ministru nu era Adrian Nastase.

  • Domnule antic , nu vreau sa intervin în discuția dintre cei doi, dar am o întrebare , combinatul SIDEX Galați când a fost vândut ? Dacă nu greșesc în perioadă lui NASTASE .. Înțeleg ca sunteți psd-ist , dar să fim realiști PSD-ul ne-a vândut tara .

 6. Din cite stiu „MARELE EDIL” „tuchel daniel” a tot anuntat ca la Tecuci nu se maresc impozitele, MINCIUNI, am platit fata de anul trecut cu 130 lei mai mult,pe aceeasi suprafata.
  Mai sunt cinci luni de badjocura,de umilire a cetatenilor, de injosire!

 7. Trandafir de Tecuci | 22 ianuarie 2016 at 08:37 | Răspunde

  1.Este putin probabil ca o familie (subliniez o FAMILIE) sa aiba domiciliul separat si sa fie inregistrati la rol cu aceste adrese separate.Cel mai firesc este sa aiba un domiciliu principal unde sa fie ambii si sa aiba roluri deschise ca FAMILIE si la domiciliile secundare (vezi cazul cand detii ca familie o locuinta in alta localitate) .Tocmai de aceea consider ca aceasta postare este o facatura ordinara dar in acelasi timp consider ca cei de la sectorul informatic din primarie manevreaza baza de date dupa bunul plac al lor sau al primarului.
  2.Asa cum s-a mai scris plangaciosul de primar spunea ca i s-a atacat „masina familiei”!Acum tecucenii vad clar ca primarul nu are nici o masina ,deci inca o minciuna ordinara!
  3.In numele adevarului sa posteze primarul si rolul sotiei de la Tepu … in numele onoarei militare (bla,bla…) sau in numele titlului onorific de economist …am avea deranj mare daca ar face-o.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!