shopify
analytics tool

Turcu’ plăteşte?

Prin sentinţa civilă nr. 638 din 02.04.2014, în dosarul 360/121/2013 instanţă de judecată a hotărât reîncadrarea pe funcţia de şef serviciu a doamnei Nona Popovici. Ştim bine ca prin dispoziţie Primarul a demis-o din funcţie deşi aceasta era funcţionar public şi ocupase funcţia prin concurs.

Problema derivă din faptul că Primăria este obligată ca pe lângă reîncadrare să îi plătească doamnei Popovici Nona şi toate salariile restante, calculate de la data demiterii cu inflaţia aferenta. La toate aceste se adaugă şi cheltuieli de judecată în cuantum de 2.500 lei.
Hotărârea nu este încă irevocabila, dar din câte cunoaştem, fiind la contenciosul administrativ, aceasta este executorie şi definitivă, deci poate fi pusă în executare.

Ne întrebam noi şi de data aceasta ori apărătorul Primăriei a lipsit de la judecată, ori apărarea a fost defectuoasă. Dar la acest proces Primăria Tecuci a plătit un avocat cu 5.000 lei. Deci, avocatul banii i-a luat, procesul l-a pierdut, Primăria plăteşte doamnei Popovici Nona despăgubiri, inflaţie şi cheltuieli de judecată. Se face cineva vinovat de această risipă a banului public?

Redam mai jos soluţia instanţei de judecată: (02.04.2014 – Ora estimată: 08:30 – Complet: C1 CAF.  Tip soluţie: Admite în parte cererea.  Soluţia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive. Admite în parte acţiunea. Anulează dispoziţiile nr.908/2012 şi 1871/2012 emise de primarul municipiului Tecuci.

Dispune reintegrarea reclamantei pe o funcţie de conducere echivalentă funcţiei de şef serviciu grad 2.
Obligă pârâta UAT Tecuci la plata unor despăgubiri reprezentând drepturile salariale ce i se cuveneau reclamantei indexate cu indicele de inflaţie la zi de la data eliberării din funcţie şi până la data reintegrării efective. Obligă pârâta UAT Tecuci la plata sumei de 2500 lei cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat ales. Document: Hotărâre 638/2014, 02.04.2014

5 Comments on "Turcu’ plăteşte?"

  1. Au taiat cartelul propagandistic??? OOOOOO dati-le foc impreuna cu p…ul!!!!

  2. Domnule administrator o sa imi permit sa postez la rubrica comentarii un motto care mi-a placut mult.Se potriveste perfect tecuceanul sau plebei ,,limbicioase,, din jur:
    Suntem saraci pentru ca suntem prosti si suntem prosti pentru ca suntem saraci! via ,,Ataci o părere a unui prost şi te trezeşti cu prostul întreg în discuţie,, asa spunea Nicolae Iorga

  3. Acest caz nu este singular. Am inteles ca mai sunt si alti fosti angajati ai primariei care au castigat procesele si primaria trebuie sa le plateasca salariile, pentru lunile in care nu au putut sa munceasca ,din cauza primarului, care a procedat la concedierea lor abuziva.

  4. Trandafir de Tecuci | 24 aprilie 2014 at 12:47 | Răspunde

    Avem un oras la a carui intrare masinile mai au putin si raman suspendate intre sinele de cale ferata.Avem un oras unde senatorul sta pe strada neasfaltata dar plateste impozit de zona zero. Avem un oras unde masinile danseaza sus-jos pe puntea de pavele doar pentru ca primarul se vrea salutat ca in armata de umilii supusi tecuceni.Avem un oras unde din cinci in cinci luni avem spectacole de joc si voie buna.
    Bai primare (exprimare neconforma cu pregatirea mea dar conforma cu gradul tau de om) !Cat mai poti fura fara sa faci nimic?Nu-ti ajunge cat ai luat?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!