shopify
analytics tool

Tu ştii când eşti manipulat? (I) – Daniel Ţuchel a creat o problemă şi-apoi rezolvat-o. – VIDEO

Pericol-de-manipulare-la-Tecuci

Aşa cum am promis o să vă prezentăm câteva metode prin care primarul Daniel Ţuchel manipulează tecucenii în mod sistematic.


Tehnica 2  – A cauza probleme şi apoi, a oferi soluţii.
Aceasta metodă se mai numeşte şi „problema – reacţie – soluţie”. La început, se creeaza problema, sau „situaţia”, prevăzută pentru a suscita o anume reacţie a publicului, pentru ca tocmai acesta să ceară măsurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate.


În perioada premergătoare votării care stabilea cuantumul taxelor şi impozitelor locale, toate instrumentele media coordonate de primar au declarat că Taxele şi impozitele locale se vor mări ca urmare a codului fiscal modificat de Victor Ponta. Acesta informaţie s-a propagat rapid şi tecucenii au fost îngrijoraţi de faptul că în anul viitor vor scoate mai mulţi bani din buzunare. Acesta s-a făcut prin propaganda politică locală.

Pasul următor a fost să propună cuantumul taxelor şi impozitelor, aşa cum am arătat în acest articol, în aşa fel se loveau două ţinte. Prima trebuia să demonstreze că guvernul Ponta este un mişel şi le ia banii prin mărirea de taxe iar al doilea era unul pur speculativ, şi verifică atenţia publicului la acesta manevra. Dacă tecucenii nu ar fi fost sesizaţi acesta ori ar fi lăsat impozitele la maxim ori ar fi mărit impozitele atât cât să fie îndestulător pentru a satisface toţi clienţii politici în anul electoral 2016.

Dar tecucenii au aflat şi cetăţenii vezi acest video au găsit să protesteze la întâlnirea ce avea ca obiect dezbaterea publică a taxelor şi impozitelor. Dovada că ceva nu a fost în regulă, cel care a iniţiat proiectul, adică primarul Daniel Ţuchel s-a dat ocupat şi a venit la dezbatere viceprimarul Mitica Hulea.

Aşa că presiunea publică a fost creată, prin urmare a urmat pasul doi rezolvarea acesteia. Iese public şi declară că impozitele vor fi cele minime permise de codul fiscal. Pentru că, nu-i aşa, “liberalii nu măresc impozitele şi taxele locale”, DAR PROPUN MĂRIREA ACESTORA (la maxim).

A creat o problemă şi a rezolvat-o. Nu-i aşa că avem un primar care transpira încercând să vă reprezinte interesele în mod transparent şi onorabil?

A mai făcut câteva afirmaţii mincinoase în cunoscutu-i stil.

“Am respectat legea propunând cote maxime la impozitele şi taxele locale” este o afirmaţie fără suport. Legea spune că trebuie publicată şi supusă dezbaterii publice. Şi dacă pleci cu plafoanele maxime la ce te aştepţi? Tecucenii să te felicite? Este evident că orice tecucean şi-ar fi dorit de la primarul ales acum 4 ani să-i reprezinte interesele şi să-i protejeze veniturile. Fără şmecherii şi fără invocarea unor legi în mod nesăbuit.

Patru ani primarul a trâmbiţat “greau moştenire” ca fiind ineficientă şi incompetenta. Şi pentru că vechea administraţie “în anii trecuţi A DUS taxele şi impozitele DOAR PE MAXIM”, a găsit că este potrivit, din inerţie să le împrumute metoda. Care-i logică: Care-i legătura? Niciodată nu vom primi răspuns.


Agentia imobiliara EXTREM din Tecuci


O altă şopârlă aruncată de primar, în cadrul acestui interviu, a fost cea legată de taxele şi impozitele PE MAXIM. Observaţi că nu spune dacă impozitele şi taxele locale au fost mărite în fiecare an de vechile administraţii sau au fost doar PROPUNERILE pentru MĂRIREA acestora.

Am analizat câteva documente şi am constatat că în ultimele trei mandate (12 ani) taxele şi impozitele locale nu au fost mărite. Ele au fost ca şi acum votate la cotele minime prevăzute de Codul fiscal. Conform legii acestea se indexau cu rata inflaţiei odată la trei ani.

Aş fi dorit să vă trimit la documentele de pe site-ul primăriei dar SURPRIZĂ! Site-ul oficial primariatecuci.ro a fost şters. În acest fel documentele anilor 2007-2014 au dispărut. Constatăm că, pe noul blog al primăriei, Consiliul local a adoptat hotărâri doar din anul 2015.

Asta da transparenţă domn’ primar…


 

12 Comments on "Tu ştii când eşti manipulat? (I) – Daniel Ţuchel a creat o problemă şi-apoi rezolvat-o. – VIDEO"

 1. victor paul dobre | 16 februarie 2016 at 22:28 | Răspunde

  Sunteti gresit informat, domnule REP.! In momentul in care procurorii DNA fac descinderi, atunci ei vin cu mascatii. Deocamdata situatia se regaseste la faza de citatii, in care procurorii DNA nu se deplaseaza in teritoriu. Deasemeni, nu zabovesc 3 zile, ei vin si pleaca in aceeasi zi cu „prada”! Insa aveti dreptate, nu mai este mult pana cand vor veni la Primaria Tecuci. Va fi cat de curand! Ce ziceti, mergem la un spectacol in centru?

 2. Oamenii buni, saptamana trecuta timp de 3 zile procurorii DNA au fost la Tecuci si anchetat angajarile ilegale si contractele impuse politic. Crredeti ca l-a afectat cu ceva pe primarul Tuchel? Nu. Azi a incercat sa fure 4 miliarde, prin asa zise spectacole si 1,5 miliarde pentru zioarul Tecuceanul, unde isi face de cap Alina Popa. Insa consilierii nu au vrut sa fie partasi la aceasta hotie si au parasit sala de consiliu. Insa tepeanul ia amenintat. Ne intrebam cat mai au de gand procurorii tecuceni sa il mai apere pe acest individ.

 3. victor paul dobre | 16 februarie 2016 at 21:16 | Răspunde

  Pentru Marinarul! Dar mai cititi Tecuceanul? Deja este Tepeanul!

 4. Daca ar fi sa facem un calcul cu aproximatie ajungem aproape 200 miliarde lei furate in 4 ani. Banii au fost furati prin ziarul Tecuceanul 6 miliarde, concerte de Revelion 24 miliarde, concerte de muzica simfonica 4 miliarde, asistenta si reprezentare juridica in dosare 7 miliarde, padoc de caini 17 miliarde, gard cimitir 5 miliarde, calendare 4 miliarde, strans caiini de pe strada cu dat drumul inapoi pe strada ca sa fie activitate de furat bani prin caini 7 miliarde, plimbari trupe militare si tancuri de 1 decembrie 3 miliarde, cantari cununia Tepului 5 miliarde, scena metalica Care o monteza toata ziua in fata primariei 6 miliarde, patinuarul si motorul de la patinuar care merge continuu pe curentul din parc n…….miliarde si mai continuati dumnevostra cu realizarile de la bugetul Tecuciului. S-ar putea sa se treaca de 200 miliarde furate in 4 ani. Dar……raman datoriile de platit: redeventa apa canal 30 miliarde, cofinantare la proiectul european din zona industriala 56 miliarde, romluxul 90 miliarde si tra la la, tra la cum spunea si Basescu? Aici sunt banii dumnevostra: la Tuchel si la P.N.L. sunt banii dumnevostra!

 5. Astazi am avut surpriza neplacuta, sa gasesc un mesaj pe facebook de la o pagina numita ,,Datoriile sotilor Zaharia”. Nu stiu cine se afla in spatele acestei pagini, in care sunt cele mai abjecte atacuri la adresa acestei familii, pe care nu o cunosc, nu am nici o treaba cu ea si nu inteleg de ce acesti indivizi mi-au trimis mie aceste chestii. As vrea sa intreb daca este vreo solutie pentru a impiedica pe acesti indivizi sa mai propage pe alte pagini aceste mizerii, cum pot fi blocati, reclamati, ma rog, sa fie opriti din acesta activitate de terorizare a oamenilor.

  • Este acelasi abject Daniel Tuchel care isi baga unghia in gat ca nu a reusit sa o culce pe Aida sub el, si la propriu si la figurat. Cei mai multi dintre noi avem datorii si rate la banci, gratie unor guvernanti care au tras doar pentru ei. De cand nu s-a mai construit in tara asta o fabrica, o uzina? Tuchel a dovedit ca e josnic. Iar prin amenintarile lansate azi la adresa consilierilor care s-au opus hotiilor confirma inca odata ca e un golan de Tepu. Cat despre atacurile la familia Zaharia ma indoiesc ca josnicul sef din primarie va inceta. O felicit pe Aida pentru indiferenta cu care il trateaza dar sper sa sesizeze organele de cercetare penala.

 6. Cite zile mai suportam ziarul Tecuceanul….?

 7. Dar ati uitat sa mediatizati un aspect care poate fi important. Domnul Danut Lefter a fost schimbat. Pentru detalii va puteti adresa Primariei Nicoresti, Primariei Munteni sau la domnul Dobre care se scrie cu D de la Danut.

 8. Ziua de 11 Februarie 2016 va ramane inscrisa in istoria neagra a Tecuciului ca fiind ziua cand un primar in lipsa de argumente , pus la colt pentru incompetenta si dovedit mincinos , ataca printr-o foita electronica o familie si mai ales un copil de 11 ani!Suntem la capitolul moralitate si decenta unde nu am putut crede ca putem ajunge vreodata!In numele a ce?A unui post?Merita sa te tii de un post atacand familii (indeferent ce vina va fi avut aceasta Aida Zaharia) si mai ales un COPIL?!!!
  Un post in care ai fost ales sa fii garantul moralitatii si decentei!
  Nu mai fac apel la decenta domnule primar pentru ca stiu ca nu o aveti.
  Nu mai fac apel la tecuceni sa vada ce voteaza!
  Aplec capul in jos si mi-e rusine de degradarea in care ajuns!

 9. Tepeanul din Germania | 11 februarie 2016 at 20:28 | Răspunde

  La spital au fost transmise un numar de aproximativ 41 citatii angajatilor, citatii venite de la DNA intrucat din informatii foarte credibile s-au facut angajari pe criterii politice, adica trebuia sa fii membru PNL si sa aduci o lista, sau poate mai multe, cu semnaturi de adeziune, simpatie fata de partid, mai rau ca pe vremea PCR-ului!
  Toate persoanele vor fi audiate, se va strange laṭul in jurul sefilor tuchel, negru, etc.
  Va urma primaria, cu toti functionarii sai, insa multi dintre acestia sunt deja satui de drumuri si declaratii la DNA, situatie fara precedent in trecutul urbei noastre.
  Cititi comentariile aparute pe pagina de facebook a primarului sa vedeti cum tine audientele in mediul online, ce atitudine sfidatoare, trufasa, obraznica are fata de oamenii pe care ii reprezinta si care ii platesc salariul, basca restul beneficiilor de care dispune!

  • Apropo, un reporter de investigatii de la Antena 3 s-a dat drept sef de la Bucuresti si a cerut sa faca niste contracte cu spitalul. Din inregistrarile facute rezulta ca directorul Negru ar fi pus botul. Poate afla adminul mai multe informatii pe acesta tema.

 10. tu-ti dai seama ce slab a fost dl. primar de nu a putut obtine in urma dezbaterii de la tecuceni DECAT minim?
  ce tari am fost noi, tecucenii si ce slab a fost el tapeanul…

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!