shopify
analytics tool

Trei proiecte în noiembrie

proiect RegioPrimăria din Tecuci vrea să îmbunătăţească aspectul zonei de sud a municipiului, poarta de intrare dinspre Galaţi pe Drumul Naţional 25 – cea mai circulată arteră de trafic din judeţ.   Vrea să refacă strada 1 Decembrie 1918, aflată în continuarea Drumului Naţional 25, să transforme în grădină botanică Parcul Dendrologic de la intrarea în localitate şi să monteze camere de supraveghere în cartierul sudic (Gării). Pentru a face toate acestea, Primăria are nevoie de 5,5 milioane de euro.  Însă, cu un buget anual de 16 milioane de euro, municipalitatea tecuceană nu poate susţine o asemenea investiţie. De aceea, a întocmit un Plan Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) pentru zona de sud şi urmează să îl depună la Agenţia pentru Dezvoltare Regională din regiunea noastră, cu sediul la Brăila, în speranţa obţinerii unei finanţări europene nerambursabile.La fel au procedat şi alte oraşe din ţară, precum Suceava, Târgu Mureş, Oradea, Râmnicu Vâlcea sau Sighetu Marmaţiei. Şi Primăria municipiului Galaţi a întocmit un Plan Integrat de Dezvoltare Urbană, evaluat la 18 milioane de euro, care include mai multe proiecte.
Trei proiecte în noiembrie
Revenind la PIDU din Tecuci, acesta are o arie de adresabilitate destul de mare, care include strada 1 Decembrie 1918 şi străzile din zona industrială (11,5 hectare), Parcul Dendrologic (2,66 hectare) şi cartierul Gării (55,5 hectare).
-> „Practic, PIDU are trei componente: o componentă de infrastructură, o componentă de mediu şi o componentă socială. La capitolul infrastructură, ne propunem să reabilităm strada 1 Decembrie 1918 şi străzile adiacente din zona industrială, să refacem trotuarele şi să modernizeze reţelele de alimentare cu apă şi pe cele de canalizare din subteran”.
-> „La capitolul mediu, vrem să modernizăm Parcul Dendrologic chiar de la intrarea în Tecuci dinspre Galaţi. Parcul are acum câţiva arbori, iar noi dorim să înfiinţăm acolo sere, să facem alei, astfel încât el să capete valenţe de grădină botanică”.
-> „La capitolul social, vrem să implementăm un sistem de monitorizare video în cartierul Gării, cu focusare pe Grupul Şcolar «Ovid Caledoniu» şi pe căminele de nefamilişti”, a declarat primarul Tecuciului, Eduard Finkelstain.
Speranţe de 5,5 milioane de euro la Tecuci … citeste intreg articolul.

Articol scris de Rodica Mişcalencu – ziarul Viata Libera.

Fii tu primul care comentează on "Trei proiecte în noiembrie"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!