shopify
analytics tool

Trafic de carne vie pe relaţia Tecuci-Londra

Trafic-de-carne-vie-Tecuci-Londra

Reclamaţia făcută de un britanic: „Traficanţii români de oameni vând femeile ca pe vite în Londra“

Un britanic pe nume Steve Lason a trimis o sesizare completă, însoţită şi de o serie de fotografii, pe adresa Poliţiei din Tecuci, în care arată cum se fac bani în Marea Britanie din căsătorii fictive dintre tinere din România şi cetăţeni de origine asiatică. Există chiar suspiciunea că filiera ar „europeniza” inclusiv terorişti arabi.

Deşi pare de necrezut pentru noi, românii, obişnuiţi cu un nivel mai scăzut al civismului, un britanic în vârstă de 30 de ani, pe nume Steve Lason, a luat atitudine – inclusiv prin formularea unor plângeri către Poliţia română – în legătură cu traficul cumplit de carne vie pe relaţia România-Marea Britanie. Steve nu lucrează în sistemul judiciar însă a luat contact cu mai multe fapte care l-au revoltat şi l-au determinat să trimită sesizări scrise către instituţiile statului român şi, ca măsură de siguranţă, a relatat situaţia şi jurnaliştilor de la „Adevărul”. Trafic de carne vie pe relaţia Tecuci-Londra După cum veţi vedea în cele ce urmează, unul dintre cazurile descoperite de britanic are o puternică legătură cu oraşul Tecuci din judeţul Galaţi. De altfel, activitatea de prostituţie şi proxenetism este o adevărată „tradiţie” în zona amintitului oraş, acolo unde, în ultimii ani, au fost descoperite de către oamenii legii numeroase reţele de trafic de carne vie. Nu mai departe decât în luna iulie a acestui an, „Adevărul” vă relata cazul reţelei conduse de Dan Căluian (zis Truşchi), care a racolat şi a exploatat sexual în Europa, inclusiv în Anglia, zeci de tinere românce, printre care şi câteva minore.

Anglia, zeci de tinere românce, printre care şi câteva minore. „Loverboy” la ţară. Un interlop român a condus dintr-un sat o reţea de prostituate vândute pentru sex în Anglia şi Italia De data aceasta, potrivit reclamaţiei trimise de Steve Lason la Poliţia Tecuci lucrurile stau un pic diferit, deoarece reţeaua scoasă la iveală nu vinde doar sex, ci s-a specializat şi în escrocherii cu căsătorii fictive ale unor tinere românce cu cetăţeni de origine asiatică dornici să obţină rapid rezidenţa în UE. Din câte s-ar părea, capul reţelei ar fi un anume Călin T., de loc din Tecuci, care este cărăuş şi „manager” al fetelor racolate din Tecuci şi din satele din preajmă şi duse pe străzile londoneze. „Traficanţii români de oameni vând femeile ca pe vite în Londra”, ne-a scris Steva Lason, insistând să punem presiune pe organele abilitate pentru a pune capăt „afacerilor” reţelei infracţionale cu origini la Tecuci şi „pentru a feri doamnele şi domnişoarele din România de acest fel de oameni”.

Infracţiune „la două capete”

„Afacerea” cu femei a lui Călin se bazează în special pe dorinţa tinerilor de origine arabă, dar şi indieni sau pakistanezi, din Marea Britanie de a se căsători cu europence, de preferinţă românce, care sunt cunoscute pentru faptul că acceptă cu uşurinţă să se convertească la islam sau la alte credinţe necreştine. În acest sens, tecuceanul ar avea (cel puţin aşa susţine Steve Lason în plângerea sa) un adevărat portofoliu fotografic, care înfăţişează în diverse ipostaze (inclusiv în haine de inspiraţie musulmană) mai multe tinere relativ drăguţe din Tecuci, dornice, chipurile, să se mărite cu asiatici. Cel mai frecvent, scopul demersului este înşelăciunea, respectiv „jumulirea” de bani a pretendentului la mâna frumoaselor românce.

Sub pretextul că rudele din România trebuie să pregătească nunta după obicei, „ginerică” este determinat să plătească sume cuprinse între 8.000 şi 15.000 de lire sterline, după care Călin dispare cu banii. De altfel, reţeta nu este nouă şi s-a aplicat cu succes recent, la Galaţi, victime ale escrocilor căzând un francez şi un belgian care credeau că se-nsoară cu iubirea vieţilor lor, dar au constatat că au fost, de fapt, jefuiţi de economiile de-o viaţă.

Reţeaua lui Călin „europenizează” şi terorişti arabi? Există şi suspiciunea că unele dintre căsătoriile aranjate dintre asiatici cu prostituatele românce au scopul ca aceştia să capete mai uşor statutul de rezident în spaţiul european. Într-o astfel de situaţie, dreptul de şedere în statele europene al unui emigrant din spaţiul non-UE se simplifică foarte mult, motiv pentru care astfel de căsătorii se tranzacţionează cu 4.000-5.000 de lire sterline. Deşi „afacerea” pare doar imorală, în spatele ei s-ar putea ascunde, totuşi, un mecanism diabolic, menit să faciliteze stabilirea în spaţiul european a unor terorişti arabi. Atentatele sângeroase de la Paris arată destul de clar că, de ceva vreme, teroriştii musulmani acţionează doar după ce sunt asimilaţi în comunităţile europene şi capătă încrederea acestora.

Se falsifică acte de identitate la Tecuci?

Faptul că lucrurile pot conduce la concluzia de mai înainte este arătat de faptul că una dintre colaboratoarele lui Călin T., pe nume Carmen, are deja trei căsătorii aranjate în Londra. Se pare că toate au fost făcute pe baza unor documente de identitate false procurate de bărbatul din Tecuci. În esenţă, acest lucru nici nu pare să fie imposibil. În ultimii ani au fost mai multe situaţii de cărţi de identitate falsificate în judeţul Galaţi, unele dintre acestea fiind realizate atât de bine încât la un moment dat au existat suspiciuni că la mijloc ar fi vorba despre complicitatea oamenilor legii. Una peste alta, cazul este unul foarte complicat şi va declanşa (probabil) o investigaţie de proporţii. Din motive care ţin de ancheta penală, nu am dezvăluit numele reale ale persoanelor implicate şi am preferat să nu folosim fotografiile pe care Steve Lason le-a pus la dispoziţia noastră şi a Poliţiei.

Menţionăm că amintitele fotografii cuprind feţele protagoniştilor afacerilor sordide relatate, precum şi copia uneia dintre cărţile de identitate presupus a fi falsificate de către Călin T. Cu siguranţă că ancheta oficială va elucida toate aspectele acestei „afaceri”.

Sursa : adevarul.ro

2 Comments on "Trafic de carne vie pe relaţia Tecuci-Londra"

 1. …se fura la Tecuci…si aia care ar trebui sa vada nu vad…
  Tecuceanul anunta in septembrie ca firma Undplus primise prin incredintare directa (oricum ilegal) 435.395 lei pentru „alei carosabile si trotuare” in Cimitirul Tecuci.
  Un calcul scurt facut la 50 lei pe metru patrat de pavele ne arata ca s-ar fi putut pune 8.708 metri liniari de pavele.Adica 8 KM!!! Te duci in cimitir si vezi ca s-au pus aproximativ 300 metri lungime pe 5 latime.Adica 1.500 metri patrati.1500 ori 50 lei=75.000 lei.
  Pui inca 75.000 lei borduri+ciment+ pietris.
  Pui inca 75.000 lei manopera.
  (Oricum sumele sunt exagerate)
  Ies 225.000 lei.
  Unde sunt restul?Adica peste 200.000 lei?
  In ce buzunar s-au dus pentru ca firmulita Undplus -care are ca obiect de activitate cometrul prin magazine nespecializate,vezi site-ul mfinante.ro- abia raporteaza pe un an fiscal 31.000 lei profit?
  Noi doar constatam.Si spunem de atata timp ca se fura ca ni s-au uscat gurile.Dar nici nu putem face mai mult.

  • abc....def....ghe....www.....zzz...yyy | 22 noiembrie 2015 at 15:10 | Răspunde

   … „d-na Carmen, de la Evidenta …” ???? Ooooo… !!! dar e meseriasa tipa . La toate !!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!