shopify
analytics tool

Topul celor mai trăsnite promisiuni electorale

promisiuni-electorale

promisiuni-electorale  Din oferta candidaţilor: grădini suspendate, gratuităţi peste gratuităţi, biserici în formă de cruce, locuri de făcut sex, pomi fructiferi şi aducerea ploii.  Deşi au trecut 20 de ani de la primele alegeri locale organizate în România după reinstaurarea democraţiei, nivelul campaniei electorale nu pare să fi evoluat între timp. Dimpotrivă. În cea de-a şasea cursă pentru ocuparea posturilor de primari, consilieri sau preşedinţi de consilii judeţene – care va avea loc duminică, 10 iunie 2012 -, candidaţii s-au întrecut în promisiuni care de care mai deşănţate, mai fanteziste sau, pur şi simplu, mai trăsnite.  În ultima lună, aberaţiile şi minciunile cu care aceştia încearcă să-i momească pe alegători au curs fără încetare. O posibilă explicaţie este schimbarea sistemului electoral. De această dată, alegerea se va face dintr-un singur tur, iar câştigători vor fi desemnaţi cei care au întrunit majoritatea voturilor exprimate. Practic, prin noua formulă, mulţi edili ar putea fi aleşi cu doar câteva procente din numărul cetăţenilor înscrişi pe liste.

BUCUREŞTI
Fructe pentru astâmpărarea foamei
Cel mai hilar program electoral din Capitală îi aparţine lui Adrian Edu, candidatul Partidului România Europeană la Primăria Sectorului 5. În primul rând, acesta îi asigură pe alegători că va rezolva problema hranei. „Dacă voi câştiga funcţia de primar, promit să plantez lângă fiecare staţie de tramvai pomi fructiferi – pruni, meri, peri – pentru ca cetăţenii să aibă ce mânca. Pe maidanele din Ferentari se pot planta pepeni”, spune candidatul.
De asemenea, Edu mai propune: transport gratuit cu metroul, tramvaiul şi maxi-taxi pentru rromi, bilete gratuite la teatru, film şi circ pentru pensionari, gogoşi cu dulceaţă pentru toată lumea, reabilitarea coteţelor din curţile oamenilor, o petrecere săptămânală cu manele şi bere în parcul Sebastian, dar şi 50 de locuri pe weekend în celebrul club de fiţe Bamboo. Cât despre el însuşi, candidatul anunţă că, dacă va fi ales, îşi va lua un BMW!
Altă propunere trăsnită vine din partea doctorului Filip Constantin Tiţian, candidat independent pentru Primăria Sectorului 4. Acesta le promite tinerilor „spaţii locative unde să se iubească, să facă sex şi să se bucure de liniştea căminului”.
Gratuităţi şi biserici la tot cartierul
Nici candidaţii mai de luat în seamă nu s-au putut abţine să nu promită lucruri greu de realizat şi tot felul de gratuităţi pentru populaţie. Actualul primar general, Sorin Oprescu (independent, susţinut de USL), nu mai suflă o vorbă despre autostrada suspendată, în locul ei propunând alte două proiecte megalomanice: un sat olimpic în Mogoşoaia şi o Sală Polivalentă ca Opera din Sidney.
Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, susţine că, odată cu alegerea lui, bucureştenii vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun. În plus, acesta propune mutarea Parlamentului din Casa Poporului, pe care vrea s-o transforme într-o „Mecca a turismului mondial”.
Altă promisiune bizară vine de la Gigi Becali (PNG-CD) care candidează „în slujba crucii”. Acesta promite că, dacă ajunge primar general, va construi nu mai puţin de 60 de biserici în Bucureşti, câte zece în fiecare sector. Irinel Columbeanu, candidatul Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale, şi-a propus ceva mai simplu: să dea liber la fumat, fără discriminare!

BACĂU
Analize la un spital care nu există
Actualul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, candidat USL, a trimis la mii de localnici, în cutiile poştale, cupoane galbene pentru analize medicale gratuite. Problema este că acestea urmează să fie făcute la un Spital Municipal aflat încă în construcţie. Contracandidatul său, independentul Dumitru Sechelariu, vine cu o contraofertă: vrea să construiască, pe terenul său din zona Fabricii Letea, un parc în care copiii să poată alerga desculţi!

CLUJ
Trenul suspendat şi agricultură ca hobby
Şi la Cluj-Napoca, promisiunile întrec toate aşteptările. Marius Nicoară, candidat USL la Primărie, propune construirea unui viaduct şi a unui monorail între cartiere, precum şi un pasaj subteran care să traverseze oraşul. De asemenea, el vrea să formeze o Gardă Civilă a Pensionarilor şi un Consiliu al Seniorilor Cetăţii. Nu i-a uitat nici pe copii, cărora le promite un Disneyland! Contracandidatul său, Eckstein Peter Kovacs de la UDMR, intenţionează să concesioneze cetăţenilor terenuri pe care aceştia să cultive, ca hobby, fructe şi legume. Iar independentul Mircia Giurgiu spune că va rezolva problema şomajului, obligând fiecare firmă să angajeze câte o persoană, contra unor facilităţi. În vreme ce PRM-istul Ioan Avram oferă transport gratuit pentru gravide şi lăuze, precum şi descurajarea consumului de tip fastfood şi supermarket.

HUNEDOARA
Soluţia spaţiului verde: parcuri pe blocuri
Candidaţii hunedoreni sunt foarte preocupaţi de spaţiile verzi. Dorin Gligor, candidatul PDL la Primăria Deva, propune amenajarea de acoperişuri verzi pe blocuri, soluţie care ar reduce poluarea, ar izola termic locuinţele şi, în plus, le-ar oferi locatarilor un „spaţiu pitoresc de relaxare”.
Contracandidatul său, independentul Cornel Poenar, este tot ecologist convins. Acesta promite că, după ce va fi ales primar, în oraş vor circula doar maşini cu anvelopele spălate! În plus, vrea să amenajeze 15 hectare de sere pentru legume şi flori.

NEAMŢ
Garda civică a pensionarilor cu staţii
Gheorghe Neculae, candidatul PRM la Primăria Piatra Neamţ, are o propunere tentantă pentru cei ieşiţi la pensie. „Voi înfiinţa Garda Civică a Pensionarilor, cu scopul prevenirii unor acţiuni de distrugere a unor bunuri publice (spaţii verzi, mobilier urban, etc.), menţinerii stării de curăţenie a municipiului. Se vor pune la dispoziţia pensionarilor, în mod gratuit, a unor mijloace moderne de comunicaţii”, sună oferta sa.

ORADEA
Parcare în oraş oriunde ţi se năzare
Inginerul Mihai Groza, candidatul PDL care speră să fie ales primar în Oradea, le propune cetăţenilor câteva măsuri inedite. În primul rând, susţine că va anula proiectul de încălzire pe gaz, reducând factura la jumătate, dar alternativa o ţine secretă până după alegeri. Totodată, acesta mai promite 3.000 de noi locuri de muncă, precum şi parcări rezervate oriunde doresc orădenii, în baza unei vignete lipite pe parbriz.

PLOIEŞTI
Pensii şi ajutoare cât jumătate din buget
De soarta persoanelor nevoiaşe se arată îngrijorat şi candidatul USL la Primăria Ploieşti, Iulian Bădescu. Acesta promite pensii de 200 de lei pe lună pentru cei mai amărâţi dintre pensionari – adică peste 30.000 de ploieşteni. Suma necesară, adăugată la celelalte forme de ajutor social acordate în prezent, ar acoperi jumătate din bugetul oraşului.

VASLUI
Proiect cu investiţii de un miliard de euro
Cele mai ambiţioase propuneri din cel mai sărac judeţ al ţării vin de la candidatul independent la Primăria Bârlad, Daniel Andrei. Acesta promite transformarea micului oraş într-o „capitală culturală a României şi într-un centru educaţional şi turistic unic în Europa de Sud-Est”. Proiectul se numeşte „Terra Berladensis” şi va aduce, potrivit iniţiatorului, investiţii de un miliard de euro. În plus, Andrei vrea să construiască la Bârlad cea mai mare clădire în formă de cruce din lume, care va găzdui trei biserici, una greacă, alta rusă şi una românească. Au contribuit corespondenţii „Adevărul”
“Dacă voi câştiga funcţia de primar, promit să plantez lângă fiecare staţie de tramvai pomi fructiferi – pruni, meri, peri – pentru ca cetăţenii să aibă ce mânca.”
Adrian Edu candidat Sectorul 5      >>>citeste intreg articolul

Sursa: adevarul.ro

1 Comment on "Topul celor mai trăsnite promisiuni electorale"

  1. Si in Tecuci – primarul cu cascheta care ne spunea sa il votam ca el curata subsolurile si izoleaza toate blocurile din Tecuci gratis. Acum a trimis o scrisoare in care ne spune ca va izola la anul 50 de blocuri. Prostimea pune botul si voteaza toate aberatiile.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*