shopify
analytics tool

Toate viitoarele mame vor fi FOTOGRAFIATE la spital

foto: mediafax.ro

 –

Abandonul copiilor este un fenomen care in ultimii 20 de ani a capatat o mare amploare. Varsta frageda a mamelor, faptul ca sunt necasatorite sau ca provin din familii dezorganizate, reprezinta cauze plauzibile pentru care mamele aleg sa-si abandoneze copii in spital.   O maternitate din Targu Mures a gasit insa o solutie inedita pentru a stopa acest fenomen. Medicii fotografiaza lauzele, mamele putand fi identificate usor in cazul in care acestea isi abandoneaza copii in spital.  Doctorii de la Spitalul Clinic Judetean Mures isi justifica actiunea mentionand ca numai anul trecut 19 copii au fost abandonati in maternitate.  Aceasa stire a fost preluata de pe Newz.ro.

3 Comments on "Toate viitoarele mame vor fi FOTOGRAFIATE la spital"

  1. Este o solutie, nu zic ba… , dar o solutie de provizorat. Nimic nu le poate opri pe tinerele mame sa isi abandoneze pruncii. mai grav est eca nu avem nici o institutie care sa ii protejeze pe acesti nevinovati care vin pe lume dintr-o simpla greseala, sau mai bine zis, din placerea de distractie a unor tineri fara minte. Protectia Copilului? O institutie care cu numele ii protejeaza. Faptic ii ignora. Anchetele efectuate de inspectorii acestei institutii lasa de dorit si rezolutiile sunt in functie de cine da mai mult. Traim in Romania… spunea un ROMAN.

  2. La noi se abandoneaza totul: daca se iau in occident copiii, este abandonat sotul, daca se agata (te miri cine!)de puterea, e parasita cinstea; daca ne tinem de bani, la cos educatia, traditia, cultura… Suntem, altfel, in toate, un popor de abandonati: cine conduce astazi pare sa o faca doar in virtutea dreptului de ales; surzi, orbi, impasibili la tot ce se intampla in jur. Iar noi, niciodata si nici unul dintre noi intelesi, niciodata si nici unul dintre noi ascultati, niciodata si nici unul dintre noi luati in seama, niciodata si nici unul dintre noi contand in mersul lucrurilor. Ceea ce s-a reusit cu adevarat in tara asta este chiar propriul abandon. Un popor care are drept fraza definitorie „NOI SUNTEM PREA MICI” e sortit vietii periferice, vietii de argat si comportamentului de sluga. NEUTRALITATEA, alta expresie neutrinica sau trotilica (cum vreti!), detoneaza din interior ultima farama de cinstita vietuire angajata si cumva responsabila. Romania nu mai are intelectuali pentru ca suntem prea destepti pentru un lucru ca asta! Si in vreme ce au disparut prostii, creste invers proportional cu acestia prostia. De asta, vedem bine, ne tinem cu indarjire. Aici, nici o speranta de abandon!

  3. Cred ca, mai intai, ar trebui creat un sistem de distribuire gratuita a unor produse anticonceptionale, care, impreuna cu munca de lamurire a unor categorii de fete, ar costa mai putin decat abandonul copiilor. Oricum, e tragic ce se intampla in Romania, din cate am inteles, suntem pe primul loc in Europa in ceea ce priveste numarul copiilor abandonati la nastere. Daca ii mai punem la socoteala si pe cei lasati acasa, cu cine apuca, in timp ce parintii sunt la munca in strainatate, avem imaginea completa a unui fenomen scapat de sub control. Cam multe lipsuri care ne trimit in diferite topuri ale rusinii in Europa, trebuie sa recunoastem!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!