shopify
analytics tool

Tecuciul văzut de Ştefan Petică

Stefan Petica poet si ziarist„Nimic nu s-a schimbat; nimic nu s-a ştirbit, nimic nu s-a adăugat vechiului oraş care doarme învăluit în ceaţă pe malurile paşnicului Bârlad. Aceleaşi străzi largi şi acoperite cu prundiş sur se intind, tăcute, în praful care se înalţă subţire ca o umbră de fum de tămâie răspândită într-o biserică în ruine. Acelaşi curţi mari şi spaţioase, curţi făcute pentru îndestulare şi trai dus în toată largimea, se răsfaţă în patriarhala lor înfăţişare şi aceleaşi case mici şi simple, care seamănă cu zâmbetul mângâietor al unor femei bătrâne, îşi arată feţele lor modeste de sub acoperişurile rustice….”
„Treceam prin grădina care-mi tăinuise odinioară întâia mea dragoste, pe sub teii ale caror flori îmi parfumaseră întâiele cuvinte tremurătoare de poezie, de voluptate şi de vis. Fiecare copac îmi era prieten iubit şi dorit, fiecare cărare un templu adorat, fiecare colţ un altar sfânt”.
N.B. Am tastat din curiozitate numele poetului Ştefan Petică pe celebru, de acum, Google. Primul site, poeziisiversuri.com, nu mă ajută sa aflu prea multe.  …citeste articolul original