shopify
analytics tool

Tecuciul revine la viata

  În nenumărate rânduri, de la „startul” manifestărilor violente ale iernii, primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain, a făcut apeluri către populaţie privind contribuţia cetăţenilor la unele activităţi comune, astfel încât să se preîntâmpine unele evenimente specifice sezonului, dar care pot fi dramatice. În comunicatele transmise către tecuceni de primarul Finkelstain, care este şi preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Tecuci, se preciza: „Îndepărtaţi zăpada de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiţi sau pe care le folosiţi (spaţii comerciale, instituţii publice, etc.), pentru asigurarea traficului pietonal; preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de locatari / proprietari să asigure mobilizarea locatarilor în vederea îndepărtării zăpezii de pe aleile dintre blocuri şi din parcări în vederea asigurării traficului auto şi pietonal; îndepărtaţi ţurţurii de la marginea acoperişului clădirii, în condiţiile în care aceştia se formează la topirea zăpezii”.  Mult timp aceste „chemări” nu au avut efect, cei mai mulţi aşteptând ca doar de la primărie să vină „minunea” care va deszăpezi atât străzile, cât mai ales trotuarele. Cum volumul de zăpadă a depăşit cu mult puterea echipelor scoase în stradă, spiritul cetăţenesc s-a trezit brusc, sau a fost trezit, iar trotuarele au început să capete contur. De voie, de nevoie, tecucenii au pus mâna pe lopeţi şi au început deszăpezirea, la început „temător”, apoi din ce în ce mai cu viaţă. Cum un efort în plus nu poate cauza nimănui nici o afecţiune incurabilă, „flagelul muncii patriotice” s-a extins, mai ales că soarele a strălucit, iar viscolul s-a potolit. Mai există totuşi zone, mai ales între blocuri, unde locatarii aşteaptă răbdători venirea celor „de la primărie”. Nu ar fi însă exclus ca până să apară aceştia să vină un nou val de ninsori şi „răbdătorii” să fie înzăpeziţi din nou.
Odată cu deszăpezirea au apărut şi primele semne ale revenirii comercianţilor. După o perioadă cu ninsori abundente şi viscol, gerul nu mai pare atât de periculos; ba chiar este ignorat total, în condiţiile în care soarele străluceşte şi comercianţii au câte o ceaşcă cu ceai fierbinte în mână sau, de ce nu, o lopată, numai bună de a pune muşchii amorţiţi în mişcare.
În ciuda temperaturilor extrem de scăzute, elevii liceelor au făcut şi prima plimbare prin parc, de după viscol. Fie soarele chiar şi cu dinţi, tot invită la plimbare şi la o bulgăreală…

Sursa: monitoruldegalati.ro , autor Iulieta Groza

Fii tu primul care comentează on "Tecuciul revine la viata"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*