shopify
analytics tool

Tecuciul nu este “oraşul visurilor moarte”

protect-online-Tecuci

Un comentariu postat astăzi de un cititor consecvent al publicaţiei online protecuci.ro, m-a determinat să-l public integral:

Felicitări completului de la Judecătoria Tecuci care a dat o soluţie dreaptă, ce ţine seamă în primul rând de interesul colectiv şi nu de cel al unor indivizi cu mintea rătăcită, care confundă spiritul dictatorial cu cel liberal. Felicitări pentru demnitate celor care au curajul să înfrunte un megaloman înconjurat de câţiva curteni linguşitori, precum altădată boierii români pe la Stambul…

Nu-i aşa domn’ profesor Parascan? Nu-i aşa domnu sindicat Baraş, nu-i aşa domnilor din instituţiile publice care doriţi presa doar pentru a vă ,,cânta” vouă ,,realizărili culturale” iar când o închide abuziv un nebun cu apucături ceauşiste, vă faceţi că plouă? Nu-i aşa Domnilor profesori care aproape în majoritate v-aţi ascuns şi l-aţi lăsat doar pe Mircea Petică să înfrunte megalomanul? V-aţi ascuns după perdele în loc să fi venit să protestaţi la geamul dictatorului, aţi confundat condiţia ,,intelectuală” cu laşitatea.

Măcar pe paginile electronice ale acestor instituţii media puteau fi postate SUTE de comentarii, dar ce să vezi eraţi prea ocupaţi să daţi Like-uri pe Facebook… Felicitări pentru curaj Cristian ! Felicitări Virgil ! Felicitări Dan! Felicitări pentru prestaţie lui Bogdan şi mai ales pentru că a dovedit încă o dată că nu este băiatul ascultător al lui tata, iar pledoaria avocaţială nu ţine seama de prieteniile liberalilor “bătrâni”! Felicitări, dar mai ales Curaj, Demnitate și Onoare tuturor celor care susţin deschis, dreptul la libera exprimare, inclusiv prin mass-media, chiar şi la Tecuci, locul despre care, pe nedrept se spune uneori, că este ,,oraşul visurilor moarte”!

Curaj tecuceni !

Semnat: “AI-DA”

13 Comments on "Tecuciul nu este “oraşul visurilor moarte”"

 1. Eu nu le-as spune interlopi , ci boschetari

 2. Eu cred ca hotararea judecatoreasca a fost aranjament.cam multe coincidente.sa vedem si ce hotarare se da la recurs

 3. Costica Diaconu | 15 august 2015 at 09:50 | Răspunde

  si cu cine vreti sa faceti voi treaba?
  * cu opozitia (PSD) care la tecuci ca si cum nu exista?
  * cu un ziar online (protecuci.ro) care e numai pe interes, inconsecvent, un oportunist (nu te supara virgil), acum e, acum nu e, ba e in mentenanta, ba nu e – ASA NU!!!!!!! ORI ESTI FIDEL IDEILOR TALE ORI TE LASI PAGUBAS SI VINZI TELECOMENZI. AI PIERDUT SI DEZAMAGIT MULTI CITITORI TECUCENI.
  * cu judecatoria din tecuci? voi stiti cine sant judecatori la judecatoria tecuci? (vezi numele judecatorilor si angajatii primariei si apoi faceti legaturi)
  * ati vazut vreun tecucean revoltat (in afara de 3 fermieri), cu toate ca 99% sunt nemultumiti de situatia actuala?
  * un radio care se da dupa cum bate vantul?

  IN ACEST FEL o sa dea tuchel cu voi de pamant, si la propriu si la figurat, o sa se aleaga praful de voi, iar familia tuchel (nevasta, frate, copii, tata, mama) o sa fie muuuuuult timp de acum incolo la carma tecuciului.

  ps: foarte prosta ideea cu “CONTENT IS PROTECTED”. lasati lumea sa promoveze, sa dea copy-paste, sa dea mai departe, sa publice pe 1000 de saituri dreptul lor la replica.

  • Odată cu postarea prezentului articol voi încerca să am o prezență mai activă și cât de cât consistentă, determinată și de conținutul ideilor care pot prezenta interes public. Asta desigur și cu acordul administratorului de la ProTecuci, căruia vă rog să mă credeți nu i-am declinat, cel puțin deocamdată, identitatea mea și care poate sau nu, să mă posteze, dar…să nu mă cenzureze!
   – Deci, domnule Costică Diaconu afirmați că opoziția PSD nu există. Personal sunt de acord cu dvs.,dar asta nu este vina administratorului acestei pagini online și nici obligația presei tecucene de a trezi din somn un partid aflat de multă vreme în moarte clinică, violat, vândut și traficat de doi cumetri…
   – Acuzați o anume inconsecvență a ziarului acesta și parțial mă solidarizez cu dvs, dar nu uit să mai adaug un scurt comentariu. Știu din surse sigure că administratorul lui (și nu numai el) a fost supus unor presiuni și amenințări incredibile. Cred că aceste nemernicii ar trebui să-l întărească și nu să-l descurajeze, dar toți suntem oameni, avem anumite limite de rezistență, avem familie, copii de întreținut… Aveți dreptate dacă nu este consecvent va pierde, dar eu mai cred că și oamenii vor pierde o sursă alternativă de informare.
   – În legătură cu Judecătoria Tecuci eu nu pot decât să salut acea hotărâre care a dat câștig de cauză Radio Tecuci. La acele conexiuni dubioase de nume din Primărie și Judecătorie, mai adaug și eu una, aparent fără legătură: sindicalistul Fotache a fost premiat de primar cu angajarea fiicei sale în administrația locală. Poate detaliați dvs acele nume, liste, etc.
   – Acuzați Radio Tecuci de unele oscilații deontologice. Parțial rezonez cu dvs, oamenii văd, aud și contorizează, dar vă întreb dle Diaconu, așa între noi fără să ne audă nimeni : ce naiba facem (scuzați formularea), să rămânem la compunerile agramate ale celor două A. orfane de limbă, cultură și gramatică românească? Asta merităm noi tecucenii? Cristian Pohrib chiar este om de presă, este printre puținii tecuceni care s-au luat la trântă și au și câștigat în fața megalomanului din Primărie și față de care nu am citit că-i faceți vreo critică.
   – Întrebați retoric ,,ați văzut vreun tecucean revoltat?” D-le Diaconu, dvs aveți familie, prieteni, colegi, de ce întrebați presa și nu-i întrebați pe ei, de ce tac? Ei de ce nu se exprimă așa cum o faceți dvs? Îndemnați-i să ia atitudine așa cum simt, onest, civilizat, pe idei și nu pe atac la persoană, fie și apelând la un pseudonim, dar respectând regulile amintite.
   – Domnule Diaconu dvs proorociți că o să dea Tuchel de pământ cu presa aceasta de care vorbim aici, iar el, nevasta, amanta, fratele și mai știu eu cine o să le râdă în nas tecucenilor. Cu o condiție însă, doar dacă dvs și eu și alții ca noi o să le permitem ăstora de la putere să facă abuzuri față de presa incomodă lor. Dacă ne ascundem toți după perdele, atunci este posibil să fie ce spuneți. Personal cred în vocea rațiunii, în echilibrul informațional, în dreptul democratic la opinie și nu în ultimul rând cred că cenzura este opera unor minți bolnave. Eu mai cred încă în curajul jurnalistic al lui Virgil, Cristian, Dan, celălalt Cristian, dar și în semnătura absentă a unor tecuceni cu multă experiență jurnalistică, de care o să amintesc poate altădată.
   Înainte de a încheia, îmi permit să vă întreb d-le Costica Diaconu dvs în ce credeți, dvs ce propuneți? Sunt deschis oricărui dialog polemic susținut în mod civilizat.

   • Bineinteles ca tecucenii nu vor sa mai auda de Tuchel si bineinteles ca le este frica sa o spuna cu glas tare deoarece Tuchel nu lasa pe nimeni “in viata” daca isi permite sa comenteze.Imi doresc sa putem schimba asta la anul.

    • si pe cine pui in loc?

     • cu intrebarea pe cine pui in loc, domnule murinio nu consideri ca jignesti si subestimezi cetatenii municipiului Tecuci? Daca sunt cu bun simt, respectuosi si au fost inselati de acesti interlopi care s-au instalat la Primarie pentru a fura aceasta nu presupune ca locuitorii din Tecuci nu au printre ei oameni de seama care a conduca orasul.

     • Ar fi cineva dar nu vrea sa se murdareasca cum spune dumnealui. Nu m-am murdarit eu la tinerete si ma murdaresc la batranete. Asa ca trebuie unul din pmant din iarba verde.

     • Oricine numai sa scapam de banda tepeano-tuchelisto-parascano-groso-hulisto-popisto-lupascaniano-maftista. O, nu mai terminam. Babana rau gasca, greu de doborat, ancorata puternic in toate structurile orasului, de unde vor fi greu de indepartat chiar si daca vor pierde alegerile.

 4. HÎncu Alexandru | 14 august 2015 at 17:06 | Răspunde

  Pe mine m-au dat afara de la cimitir ,un loc de munca vai de mama lui care ma ajuta sa îmi intretin familia,din ce motiv? Pentru ca am refuzat sa semnez adeziune in PNL ,sa le fie rusine celor care ii pupa picioarele lui Tuchel,va veni o zi când vor rămâne doar cu crema pe buze si fluturi in portofel.

  • TREBUIA SA SEMNEZI.
   NU AVEAI NIMIC DE PIERDUT. ASA AI PIERDUT UN LOC DE MUNCA.
   TOT TECUCIUL STIE CUM A FOST CU ADEZIUNILE.

 5. Stie cineva, candideaza fratele lui tuchel la tecuci?… sau sotia?

 6. Din pacate tecuceni nu au curaj. Am vazut si pe acest site si pe altele, inclusiv pe facebook zeci de poze in care conducatorul iubit era inconjurat de ,,elita” orasului. Mai mult am vazut cum la intrarea in Obor, la deschiderea balciului, toti angajatii institutiilor de cultura- muzeu, casa de cultura, biblioteca, dar si functionarii din primarie si societatile din subordine, stateau incolonati, umili asteptand sosirea ,,tatucului”,de parca retraiam vremurile de mult apuse ale comunismului.Faptul ca 4-5 oameni se lupta cu sistemul mafiot din oras asta nu inseamna ca Tecuciul s-a trezit. Nu. E in continuare un oras adormit, ca sa nu zic mort.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*