shopify
analytics tool

Tecuciul lovit de canicula

foto: adevarul.ro

Temperaturile ridicate din ultima perioada au impus înfiinţarea unui punct medical de prim ajutor destinat celor care suferă din cauza caniculei, acesta fiind situat la intrarea în foaierul salii de spectacole Ion Petrovici. Şi chiar dacă medicii ne sfătuiesc să nu ieşim între orele 11- 17, când soarele e nemilos cu pielea şi sănătatea noastră, unii se încumetă şi o fac, mânaţi de probleme sau îndatorii, sau pur şi simplu din inconştienţă. Acest punct medical a fost infiinţat la sfârşit de săptămână de către Primărie, patrulele Poliţiei locale îndrumând persoanele afectate de temperaturile mari şi disconfortul termic către punctul de prim ajutor. Pe parcursul zilei, cadre medicale  de la Spitalul municipal fac prin rotaţie intervenind ori de câte ori sunt solicitaţi, având la dispoziţie pentru trecători apa şi aparat de tensiune, fiind pregătiţi să sune la Ambulanţă în caz de probleme  mai deosebite. Contactaţi telefonic, cei de la Primiri Urgenţe şi Interne au precizat că Spitalul tecucean nu a avut solicitări sau prezentări persoane care să sufere de pe urma radiaţiilor solare până în prezent.

2 Comments on "Tecuciul lovit de canicula"

  1. Haideţi să scăpăm de fumigena ce ni s-a aruncat în ochi şi să desluşim ce ascunde ea. Să reţinem următoarele cuvinte : Primărie, Poliţie locală şi Spitalul Municipal. Pentru fiecare să ataşăm câte un substantiv propriu : Eduard, Cristian şi Dragoş. Ultimii doi au fost recent “premiaţi” de către primul. Deci, cum este şi firesc, premianţii trebuie să demonstreze că au meritat acele “medalii”( aşa-i mai nou, întâi se primeşte coroniţa cu diplomă şi apoi arătăm de ce suntem în stare!)
    Să fim serioşi, stimabililor, pe cine încercaţi să păcăliţi? Decât să intri în foaierul sălii de spectacole, unde eşti obligat să mai urci şi “j-de” scări(ţinând cont că ţi s-au tăiat genunchi de la starea de leşin şi vezi numai stele verzi) mai bine traversezi strada şi te aşezi pe o bancă în parc, mai lângă catedrală, deh!-la umbră şi începi a-ţi face o cruce mare că bine şi răcoare mai este şi-n timpul ăsta trece “întâmplător” cetăţeanul de onoare, vraciul nostru, care ne ia uşurel de mână şi ne îndrumă “ghinişor” spre cabinetul medical ultramodern de superdotat, unde-ţi face o tomo-radio-encefalo-cardio-orto-olftalmo-nazalo-uro-copro-hemato-dializo-pazvanterie, culmea… gratis! şi te aşează cu picioarele goale să faci iarbo-terapie cu un bolovan în creştetul capului, unde nu mai sunt nevoiţi medicii Spitalului să-şi rupă din timp(timp în care puteau să salveze cu adevărat vieţi, la urgenţe în spital, vorbesc la modul cel mai serios!) pentru a-ţi da o sticlă de jumate de apă plată(fără lămâie!) şi a-ţi lua tensiunea(cu toate că şti foarte bine că eşti hipertensiv, că doar îţi iei tensiunea în fiecare dimineaţă cu tensiometrul digital pe care l-ai cumpărat din farmacie cu 50 de lei) “urechindu-te” cu blândeţe…”tataie, da’ ce cauţi pe stradă la ora asta? Du-te acasă!( nu la Spital, că aţi citit ultima propoziţie ce încheie prezentul articol postat mai sus)
    Cum “jupânul” şi-a luat un bine-meritat şi legal concediu de odihnă, dar înainte s-a asigurat că”iar nu mai are Primăria purtător de cuvânt!” ne facem că ne doare de sănătatea tecucenilor şi întindem un cort în vârful dealului(mă refer la scările de acces spre punctul de prim-ajutor) apelăm la “Garcea tecucean” ce ne îndrumă spre foaier, ca de acolo să ni se arate(de către un doctor!) drumul spre casă, de parcă nu l-am şti cu ochii-nchişi!
    În concediu, la “hodină”( odihnă, pentru cei ce nu-i cunosc limba lui nea Mărin-Amza Pelea!)…da ne mai aruncăm câte un ochi şi pe anumite site-uri, unde mai şi comentăm, că doar sunt domeniu public, ce Dumnezeului!…la radio îl trimitem pe “sergentul de serviciu” dublu-diminutivat “să bată apa-n piuă” cu “să vedem, încercăm să rezolvăm -sigur!- în mandatul trei…” şi uite-aşa trece şi vara asta, urmează toamna cu începerea şcolilor, grevele profesorilor, poate se remaniază-reşapează şi guvernul, vedem cum se tranşează problema şi t.v.-deputatul Toader “pândeşte barca potrivită”…şi uitaţi aşa, dragilor, se scurg zilele şi lunile şi vine primăvara cu alaiul ei de alegeri locale!

  2. Uite ca am ajuns sa traiesc si ziua in care sa spun: Bravo celor din Primarie care au avut initiativa infiintarii acestui punct medical. Si totusi, mai sunt destule cartiere in oras. Doar prin cetrul orasului se deplaseaza cetatenii? Eu locuiesc pe 7 Noiembrie…, dar zona Industriala, cartierul CFR, cartierul N. Balcescu, cartierul Criviteni, cartierul Cernicari sau Satu-Nou?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!