shopify
analytics tool

Tecuciul este încălecat pe zi ce trece!

Placheta-Personalizata-Bust-Tecuci

Se pune mare accent pe redezvelirea statuii lui Cuza, amplasată in Parcul Central din Tecuci.  De ce? Ar fi fost mult mai potrivită aici o ceremonie pe 24 ianuarie, atunci când sărbătorim Unirea Principatelor sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza.  Dar nu şi nu, evenimentul, fastuos după promisiuni, cu paradă şi fanfară militară, va avea loc în data de 1 decembrie.  Consilierii de imagine ştiu să discearnă impactul şi procedează ca atare, că doar asta contează.

Nu se va dezveli (redezveli) doar statuia ci şi placa personalizată cu numele celor care „au contribuit”  la aceasta mutare, respectiv al celor doi edili, conform negocierilor politice.  Da, aţi citit bine, pe soclu a apărut o placă din marmură ce reaminteşte tuturor că această operaţiune a fost făcută de primarul Municipiului Tecuci Ţuchel Gerhardt Daniel şi viceprimarul Radovei Dănuţ Petrică.

Aceasta nu este decât o continuare a politicii de personalizare a Tecuciului, dusă printr-o campanie de imagine, începută de la instalarea în funcţie.  Conteaza cine semnează contractele, iar daca nu avem evenimente cu tăieri de pamblici, le generăm, pe banii cetăţenilor.

Să recapitulăm: statuie cu placa de marmură, afişe personalizate în tot oraşul gen „stop şmecheriei” sau „pus pe treabă” şi lista ar putea continua.  Până unde se va merge? Depinde de fiecare dintre noi, atât cît permitem. Până una alta, să sărbătorim că mâine este ziua noastră. La mulţi ani Romania, la mulţi ani români de pretutindeni!

Sursa:  tecuceni.ro

20 Comments on "Tecuciul este încălecat pe zi ce trece!"

 1. compulsivo-pedantul gramatical al II-lea | 7 decembrie 2013 at 16:26 | Răspunde

  Citeam descrierea din subsolul filmulețului ”Ziua Națională văzută de Observator”, și mă miram de mirarea autorului(domnul Vîță, cu stimă!)în legătură cu numele de” botez” al domnitorului Cuza primit după” tăierea moțului”. Cică, se întreba D.V., de ce i s-o fi spus ”grup statuar”, când nu se vede cal nici neam, ci-i singurel de la brâu în sus? Dacă-mi permiteți, stimabile, vă răspund eu : n-ați văzut placa de dezvelire din spatele statuii, mai sunt doi, deh!…arrier-garda, primarul și vicele, deci în total pe soclu sunt trei : Cuza, Țuchel și Radovei…în total formează ”grupul statuar Cuza”!
  În legătură cu ”fătuca” de la tecuceanul.ro….iarăși mă mir de mirarea povestitorului : fie madama a avut profesori slabi, ori ea a fost elevă delăsătoare și n-a vrut să învețe carte!

 2. Sunt curios ce argumente de bun simt PENTRU ar putea avea un om, cetatean platitor de taxe si impozite pentru ca din banii proprii sa suporte o astfel de placa. Dar va rog sa nu fim subiectivi.
  Nu incerc sa fac asocieri comportamentale cu persoane din trecutul nostru de trista amintire (pentru unii), desi toate drumurile duc acolo. De ce nu ne postam toti numele pe statuie? Asa ar fi normal!

 3. Din cate am vazut eu ,la manifestare, elevi au fost doar Cercetașii juniori si cei mai mari,iar daca au mai fost si alții nu cred ca e chiar o nenorocire daca au fost chemați pt. Ca de mici trebuie sa li se dea o educație civica, sa li se insufle mândria si constiinta naționala, astfel educatia lor va fi dictata de Facebook si nu de putine ori si negativa.

  PS: consider ca mult controversatul monument chiar încânta privirea si poate ca nu place unora pt.ca nu are la intrare pe alee vreo 2 păcanele si vreo 2mese cu niste halbe cu bere si pizza, aaaaaa am uitat astea erau putin mai încolo dincolo de catedrala, parca la Pazvante, imi aduc bine aminte?

 4. Si eu platesc taxe | 3 decembrie 2013 at 19:59 | Răspunde

  1. Mulţimea venită la manifestări a fost adusă cu forţa; salariatii instituţiilor obligaţi de şefi la ordinul primarului, elevii de scoală si liceu la ordinul directorilor, plus membri de partid PNL si PSD convocaţi de comisarii politici.
  2. Primarul a rămas mut şi surprins când a văzut ca este aplaudat numai de consilieri şi o parte dintre credincioşi aduşi de părintele Ojoc. E adevărat ca nici nu a fost huiduit. Dar ceva frică a avut, având în vedere mulţimea de poliţişti şi jandarmi aduşi la manifestare.
  3.Foarte multă lume şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul cum a fost realizată această lucrare; postament, soclu, gresia folosită, becurile şi reflectoarele care iluminează doar postamentul şi soclul, în timp ce bustul domnitorului stă în beznă. Başca faptul ca bustul e vopsit pe manta cu negru si partea din faţă dată cu bronz – vernisată spune un mare specialist- deşi bustul original nu era aşa, dar nu ai cu cine să vorbeşti. Bine că şi-au trecut pe soclu numele, şefii primăriei şi firma popei.
  4. Chestia cu banii cheltuiţi de primar; o ziaristă îl întrebă pe primar la B1 TV cum e cu miliardul dat pe iepuraşi de Paşte, şi a răspuns altceva. Şi pentru că este unul Turcu pe aici, care are grijă de banii publici, să ne spună dumnealui unde e respectivul miliard, şi dacă ştie să ne spună cum poate să coste montarea şi întreţinerea unei instalatii de aer condiţonat 1,1 miliarde lei vechi, vreo 560 de milioane numai mutarea bustului, vreo 480 de milioane construirea unui gard, miliardele pe termopanele de la Obor, betoanele de la adăpostul canin, etc, etc. În buzunarele cui s-au dus aceşti bani?

  • si in continuare, amenajarea sediului PNL pe banii cetatenilor in suma de 3,5 miliarde sau manopera achitata catre S.C. Pietricele SRL tot de 3,5 miliarde la adapostul de caini

 5. Plătitor de taxe | 3 decembrie 2013 at 18:01 | Răspunde

  Auzi Florine, sa nu aud de taximetriști, sunt Lipsiți de bun simt si maniere, in special cei care stau la NON stop pe Gh. Petrascu aaproape de rondul de la Kaufland, treci pe langa ei si te agaseaza cu manele la MAX., mormane de seminte scuipate pe jos si pahare de plastic de la cafea, hai sa nu fim Țărani , dac tot nu ne plac Țărani.

 6. INCET…..INCET IAR LA COMUNISM AJUNGEM DE O SA NE FIE FRICA SI SA VORBIM SI SA NE EXPRIMAM LIBER !!!! IAR PE TUCHELIST-USL ASTA NU IL VAD DECAT CA UN DICTATOR PUNANDU-SI AMPRENTA PE TECUCIUL ASTA CA UN IM…. TECUCIUL ESTE AL TECUCENILOR IMPREUNA CU VALORILE LUI NU VINE UN TAPAR SA ISI PUNA NUMELE PE CE NU II APARTINE. JOS CU PLANCARDA AIA SI CU AROGANTA NESIMTITA A LUI. DESTEPTAREAAAAAA ROMANIA !!!!!!!!!!!!!

 7. Dar, cica taximetristii ii pregatise ceva frumos lui gerhard de 1 decembrie. Mai ales cei carora le-a ridicat licentele, ca na erau prea multe si faceau concurenta la gegi.

 8. Dnule Dojan , treci la munca, lasa vrăjeală cu demersul oamenilor care au organizat Manifestații de 1 Decembrie,ca nu prea vad eu vreun tecucean sa facă voluntariat in beneficiul comunității, nu dau in gât nici pe bani darămite moca,asa ca lăsa primarul sa-si faca treaba cum il duce capul, ca o comunitate nu se conduce cu gloata, ci prin un reprezentant al ei, iar urma alege.

 9. Domnule administrator. am inteles ca la inaugurarea statuii era obligatorie prezenta fucntionarilor din primarie, directorilor de scoli, gradinite si altii. Cine lipsea era apoi sanctionat.Pai daca nu veneau obligatoriu salariatii astia, cred ca la ceremonie era prezent doar tuchel si pensionarii lu ratati de la armata. complexatii astia nostalgici de pe timpurile cand jucau table pana se plicitiseau in unitatile militare.

 10. Statuia a fost confectionata inainte de a se fi nascut Tuchel. Apropo s oare cine a facut statuia? Se cunoste numele celui care a facut o sau asta nu prezinta interes. Ne intereseza doar ctitorii de socluri.

 11. Au pus becurile pe soclu SUB STATUIE!Odata cand Tecuciul avea arhitect acesta ar fi spus ca amplasarea becurilor ca sa lumineze soclul si nu statuia este o eroare de arhitectura grava.Numai ca nu mai avem arhitect si iata ce iese de pe urma unor nepriceputi!

 12. Un 1 Decembrie frumos in Tecuci; o defilare frumoasa a Armatei Romane ;Jandarmeriei si ISU ; onoare gloriosilor ostasi. Le urez un calduros la multi ani tecucenilor care s-au prezentat la sarbatorirea Marii Uniri dovedind ca sunt mandri de faptul ca sunt romani si au onorat Ostasi care au defilat. Felicitari si cadrelor militare in rezeva; cercetasilor; elevilor; profesorilor si copilasilor prezenti. La multi ani Romania!
  E un citat public mai sus; se recunoaste valoarea actiunii de astazi a mult blamatului primar. Care a organizat momentul, ca alternativa la tevile ingropate in cartiere prin promisiunile celor care au condus orasul in cei peste 20 de ani; ca alternativa la pazvante-cetatean de onoare si noi, tecucenii, platindu-i facturile. Uitati-va la alternativele propuse in sondajul de mai sus. Pe ei ii deplangem, noi, tecucenii?

  • Da domnul Turcu este luat citatul de pe pagina mea de facebook şi nu am blamt manifestaţia care a fost organizată cu efortul Armatei, profesorilor, copiilor şi a altor tecuceni. Eu am criticat modul în care a fost recondiţionată statuia, nu manifestaţia, banii care s-au chieltuit şi publicitatea gratuită facută primarului (pe acea placă trebuia scris numele Primăriei Mun. Tecuci nu a primarului şi/sau Comunitatea Locală, nu campanie electorală pe bani publici). Este efortul financiar al tecucenilor nu meritul primarului. Tecucenii au venit la eveniment să vadă defilarea Armatei şi să aplude ostaşii nu pe primar, eram printre oameni şi foarte mulţi au strâmbat din nas când au auzit discursul primarului. Aşa că…..prin demersul oamenilor şi efortul lor s-a organizat acest eveniment, primarul nu are nici un merit. Nu nu îi deplângem pe foşti conducători, noi nu vrem trecutul, vrem doar transparenţă şi respect! (pe care nu îl avem)

   • ..Acest primar este plătit destul de bine de comunitatea locală să îşi facă datoria şi are obligaţia să declare tot ce face cu banul public. Dacă cumva face ceva în folosul comunităţii locale, nu trebuie lăudat sau aclamat pentru merite deosebite, el a făcut doar ce trebuia să facă, dar această paradă de 1 Decembrie este doar o mică pată de culoare într-un ocean de mizerie. Nu am uitat o clipă teroarea adusă de acest primar, ziarul de propagandă pe banii publici, societăţile comerciale care cheltuiesc enorm de mult, disconfortul creat pe banii publici, tăierea copacilor, panseluţele plantate în plină iarnă, şedinţele CL ţinute în mod dictatorial, lipsa de transparenţă, ne publicarea proceselor verbale, asfaltarea dezastroasă şi atribuirea meritului de fond european pentru banii alocaţi de guvern din fondul de urgenţă sinistraţilor şi multe altele..

    • Exista un singur adevar in cele spuse: fiecare trebuie sa-si faca treaba acolo unde este. Dar:
     1) Din cele spuse de dumneata, rezulta ca tecucenii nu au fost in stare in cel putin ultimii 10 ani sa se organizeze ca anul acesta; ii jignesti pe tecuceni!
     2) Tot din cele spuse de dumneata, rezulta ca marea majoritate a tecucenilor nu au sentimente nationale. Iar jignesti tecucenii!
     Tecucenii au facut eforturi financiare si in ultimii 20 de ani, dar banii lor au fost orientati, asa cum spuneam, spre tevi ingropate, pazvante – cetatean de onoare, impozite platite de tecuceni pentru pazvante& company.
     Asta regretati?

     • Asta ai înţeles dumneata, dar din comentariile mele nu reiese asta. Cred că alţii jicnesc tecucenii prin lipsă de transparenţă, şi totuşi sunt plătiţi din banul public. Ce faci dumneata domnule Turcu sunt pure speculaţii. Semănaţi comentariile şi nu vă ascundeţi în spatele unor nume fictive, dacă sunteţi atât de obiectivi şi categorici în a trage concluzii din ce zic eu. Oricum mersi că mă urmăriţi şi că reprezint un interes pentru dumneata.

 13. In primu rand ,statuia aia e mult mai veche de un an de zile,in cazul asta rugam sa o inveliti la loc si sa scoateti placa aia aiurita :))………………

 14. 1. Prima problemă este că pe o placă comemorativă nu se aşează numele primarului ci Instituţia Primăria Mun. Tecuci la fel cum este adăugată ca antent în documentele oficiale.
  2. Adăugarea numelui Primarul, acest neamţ meticulos” este un abuz pe banii publici, campania electorală gratuită şi permanentă.
  3. Ideea de a-şi atribuii în mod direct meritele renovării statuii este un alt abuz, deoarece renovarea statuii este efortul financiar făcut de tecuceni şi nu de primar.
  4. Aceste abuzuri vor continua până în momentul în care tecuceni nu vor reacţiona public!

 15. Invelit la loc cu aroganta,prostie si rea-vointa.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!