shopify
analytics tool

Tecuciul – curat, Galaţiul – ca după bombardament

....foto: adevarul.ro

   Bila Albă – Primarului municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain, care a reuşit să deszăpezească exemplar municipiul, în ciuda căderilor masive de zăpadă. Şoselele municipiului – cel puţin cele principale – sunt curăţate de zăpadă până la bordură, maşinile circulând absolut normal, fără ca traficul rutier să fi îngreunat. În plus, edilul a găsit modalitatea – şi probabil şi resursele financiare – de a încărca munţii de zăpadă din oraş şi de a-i transporta în afara acestuia, astfel încât tecucenii să nu meargă prin bălţile murdare rezultate din topirea omătului. Aceeaşi distincţie – măcar onorifică – i s-ar cuveni şi primarului municipiului Brăila, Aurel Simionescu, pentru că a acţionat la fel. În oraşul vecin, lucrările de curăţate a zăpezii de pe carosabil, până la bordură şi încărcarea ei în camioane s-au desfăşurat chiar şi în week-end.   Bilă Neagră – Viceprimarului municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, cel care şi-a asumat la începutul acestei ierni responsabilitatea de a monitoriza deszăpezirea oraşului. Din păcate, efortul s-a limitat doar la a permite şoferilor să circule – e drept, la asfalt- numai pe o bandă (din două). În rest, jale: trafic rutier îngreunat din cauza maldărelor de zăpadă (care nu se transportă, pentru că sunt costuri prea mari), mizerie la tomberoanele neridicate la timp, pereţi de zăpadă murdară pe toate străzile, maşini parcate pe banda a doua (căci parcările amenajate de primărie sunt acoperite de zăpadă), staţii de autobuz pline de gheaţă, iar exemplele pot continua.

Autor:   Maria Măndiţă
Sursa: viata-libera.ro

1 Comment on "Tecuciul – curat, Galaţiul – ca după bombardament"

  1. Dacă stimata doamnă jurnalist de la Galați (reședința de județ) i-a acordat cu mândrie o bilă albă edilului nostru (foarte dubioasă această ”periere” a primarului Tecuciului, știut fiind că-i de notorietate aversiunea celor de la ”centru” pentru tot ce înseamnă orașul nostru – ”cenușăreasa” județului, mai ales că-i vorba de dat bani!) noi, tecucenii, îi acordăm o mare bilă foarte neagră domnului Finkelștain, deoarece, întrebat fiind de consilierul Papuc de ce orașul nostru nu va primi bani de la Guvern pentru deszăpezire, a dat un răspuns halucinant : așa a hotărât Guvernul, cei din orașe și municipii să nu primească bani suplimentari pentru operațiile de deszăpezire din luna februarie.
    Greșit, domnule primar! Știi foarte bine că au fost alocați 900.000 lei din Fondul de Intervenție al Guvernului, bani ce au ajuns la C.J. Galați, la care se mai adaugă 100.000 lei de la C.J. Iași (după o solicitare a CJ Galați din 16 februarie a.c.) și care vor fi repartizați (conform directivelor venite tot de la Guvern și care sunt foarte corecte!) numai pe bază de facturi și devize justificative, totul sub legitima semnătură a prefectului județului.Tot nu înțelegem (pentru că știm că știi!) de ce o dai în ”coadă de pește” atunci când vine vorba despre subiecte ”sensibile” cum este și acesta, respectiv al alocării celor 10 miliarde (lei vechi) pentru deszăpezire. Pentru că avem convingerea că veți (Primăria) primi acești bani. De ce îți place să pozezi în victimă? Sau nu vrei să-l superi pe domnul președinte de CJ, care nu mai este susținut de PSD la viitoarele alegeri din iunie a.c.? Până la urmă Chebac procedează corect, conform ”indicățiilor” date de cei de la Guvern, vrea omul facturi, justificări, ceea ce-i perfect legal, cum altfel să fie împărțiți banii? Deja s-ar fi creat un precedent dacă Chebac n-ar fi pus piciorul în prag lui Tudor Luciano, directorul de la Drumuri și podețe Galați, care-a intrat în istoria celui mai ”competent” manager de S.A. din toate timpurile, deoarece a pus la socoteală și cele 4 utilaje de deszăpezit ce fuseseră date la fier vechi. Așa spune presa de la județ, care-i mai aproape de miezul problemei și a urmărit firul poveștii cu miros de răzbunare politică dintre președintele CJ și directorul de la asfaltări gălățene.
    Așa că, dragă Mărie (Măndiță) nu te mai grăbi să acorzi premii și bile albe tocmai de la Galați, iar dacă totuți insiști, vino aici, în Tecuci, la fața locului și stai de vorbă cu noi, plătitorii de taxe și impozite tecucene (apropo, domnule primar, ziceai că nu se măresc anul acesta, rămân la nivelul anului 2011- am fost să plătesc impozitul și s-a mărit cu fix 25% față de anul trecut!) și nu spunem că primarul n-a deszăpezit orașul, ci a greșit (deși are la activ experiența celor 8 ierni consecutive de mandat ca primar) la capitolul caiet de sarcini în licitația pentru deszăpezire. Tot adevărat este și că a apelat promt la ajutorul privaților (9 societăți în primă fază, apoi s-au înmulțit la 15, așa cum declara chiar primarul nostru în răspunsul dat consilierului Papuc) dar care așteaptă acum să le fie plătite acele operații prestate până săptămâna trecută.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!

Notice: wpdb::prepare a fost denumit incorect. Interogarea nu conține numărul corect de substituenți (3) pentru numărul de argumente trecute (2). Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 4.8.3.) in /home/pro98tec/public_html/wp-includes/functions.php on line 4147