shopify
analytics tool

Tecuci, model de hoţie… sistematizată!

Tuchel Daniel

* Sistem de jgheaburi şi burlane pentru ploi aranjate, dar şi licitaţii… din parcul central* Ceva nu e în regulă în Tecuci, acest oraş moldav atât de des pomenit la ştirile tv, mai ales atunci când plouă mult şi sunt inundaţi locuitorii. De vină este ploaia, evident, dar şi lipsa ori înfundarea prea rapidă a canalizării, din cauza volumului masiv de apă căzut de la Doamne-Doamne, precizează de fiecare reporterii de teren! Dar de fapt realitatea este cu totul alta, adică vinovaţii nu se găsesc în ceruri, ci… pe pământ!

Amatorii de literatura politista stiu ca serlocii si maigretii descopera asasinul bazindu-se (in mod obisnuit) pe 2 metode: cauta femeia sau urmaresc circuitul banilor! Daca gustati emotiile tari si daca amanta preferata de dvs. e adrenalina ati putea descoperi asasinii banilor publici ai Tecuciului citind thriller-ul direct pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP)…! Sistemul asta se vrea o infrastructura electronica de cumparare de catre institutiile publice a diverselor chestii si servicii, prin incredintare directa (sub o suta de mii de euro) si nu numai (peste 100.000 faci licitatie) si are ca operator Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei. Dar ordonatorii principali de credite recte primarii se joaca pe el pentru a spolia banul public si a directiona sume imense catre apropiati sau parteneri de crime economice.

Pentru ca nu-mi vine in minte alt exemplu (de vreo 2 ani incoa’) Tecuciul si primarul vostru sunt eroi negativi ai fiecarei luni de exercitiu bugetar. Un adevarat sistem de jgheaburi si burlane prin care curge daca nu pica toate ploile aranjate la etajul 1 al puscariei cu usa rotativa din Tecuci. Pai sa spunem: 135.000 RON-lucrari de pavare la Lukoil , burlan SC Metroservice srl; 112.265 Ron deszapezire jgheab Geancons Srl; iepurasi luminosi -130.281 Ron , chirie pilnie SC. MK Lighting ; 440.000 Ron (putin sub 100.000 de Euro, pricepeti spilu’) reparare drumuri jgheab SC Geacons Srl; sediu PNL cu acoperis peste 1 miliard de lei vechi racord de colectare Sc. Ralycom SRL etc. Cu totii stim cine sint in spatele acestor firme. Unii mai stim ca s-ar putea ca banii sa se imparta intre personajele negative ale romanului infractional. Dimensiunile reale ale acestui adevarat jaf al banului public le vom avea –poate !- doar din paginele scrise ale unui rechizitoriu. Cu 2-3 roabe de asfalt, 5 pavele, 7 lopeti de zapada nu poti prosti la nesfirsit peste 30 de mii de oameni care mai sintem prin Tecuci! …citeste intreg articolul

Sursa: expresspress.ro

2 Comments on "Tecuci, model de hoţie… sistematizată!"

  1. Eu am spus-o si o mai spune, Tuchel asta nu va m…i in patul sau! Trage prea mult de coarda si aceasta se va rupe, acum are bani dar de maine cine stie?
    Apropo am „auzit” ca daca va incepe urmarirea penala si se va ajunge la o decizie definitiva este posibila confiscarea tuturor averilor…..bai Tuchelino bai timpul trece, tic-tac si vei trece si tu!

  2. Cred ca in istoria Tecuciului nu a existat la carma orasului o avaritie mai mare ca asta Din pacaate lupta se da doar intre cei care au ocupat Primaria care ,,mulg,, si presa. Institutiile penale care ar fi trebuit sa intervina demult stau de veghe. Isi incaseaza salariile lunare si cam atat. Cumva exista vreun pact intre ocupanti si institutiile penale care ar care ar trebui sa intervina?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!