shopify
analytics tool

Tecuci: 157 de ani de la dezrobirea romilor

Dezrobirea-romilor_protecuci.roData de 20 februarie 1856 reprezintă pentru romii din România data eliberării din sclavie a ultimei categorii de robi ce aparţineau proprietarilor particulari, prin „Legiuirea pentru emancipaţia tuturor ţiganilor din Principatul Românesc”, act normativ promulgat de domnitorul Barbu Ştirbei, pe baza unui text întocmit de Petre Mavrogheni şi Mihail Kogălniceanu. Cu prilejul serbării a 157 de ani de la dezrobirea romilor, Şcoala Gimnazială ”Ion Petrovici” din Tecuci a găzduit miercuri, începând cu ora 11, un spectacol în cadrul proiectului educaţional local ”Repere Interculturale”, în care au fost promovate istoria şi tradiţiile romilor. Proiectul a fost iniţiat de directorul şcolii, Mariana Vizitiu şi coordonat de Arun Durancea, responsabil cultură pentru elevii romi la nivel local. Directorii Şcolilor ”Nicolae Bălcescu” – Elena Şipoteanu, ”Gheorghe Petraşcu” – Gheorghe Miron, ”Elena Doamna” – Maria Postea, Centrul de reabilitare şi reintegrare socială a copiilor Casa David Austin din Munteni – Neculai Bocăneţ precum şi Casa de Cultură Tecuci au fost parteneri ai proiectului. Spectacolul de marţi a constituit o îmbinare între muzică, poezie şi dans. Formaţia ”Romano Ilo”, coordonată de prof. Ioan Petrişor, prof. Nica Maricica şi coregraful Mariana Enache a deschis programul artistic după intonarea imnului romilor. Au urmat alte grupuri de la şcolile implicate în proiect pentru ca la final Arun Durancea să ofere un recital. Printre invitaţii la sărbătoare s-au numărat şi responsabilul Prefecturii Galaţi pe problemele romilor, Viorica Gotu, şi inspectorul şcolar Ana Secrieru.

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

19 Comments on "Tecuci: 157 de ani de la dezrobirea romilor"

 1. domnilor admini si domnilor redactori sefi

  modalitatea dvs. de a administra comentariile facute de diverse persoane nu mi se pare chiar in regula, in unele cazuri chiar lasa de dorit.

  fiind un site unde se poate comenta fara ca utilizatorul sa se inregistreze este inutil sa publicati adresa de email, aceasta putand fi fictiva.
  nu mai spunem de ip, acesta in cazul in care utilizatorul are ip dinamic (nu mai vorbim de proxy, ca intram in detalii prea mult), iarasi este inutil.

  cred ca solutia cea mai buna e sa renuntati in totalitate la cenzura si sa lasati oamenii sa se exprime liber.
  ori daca doriti ca fiecare utilizator sa-si asume ce comenteaza si sa fie responsabil, obligati-i sa se inregistreze, pe baza de email, nr.telefon sau card bancar si cu totul alta va sta situatia.

  pana atunci nu ne amenintati voi ca ne publicati emailurile si ip-urile la comenturile care nu va convin.

  • D-le sau d-na upsi(unitate pentru sustinerea inteligentii}va multumesc pentru comentariul,cei care comenteaza se multumesc cu o arie restransa de imaginatie,si uita de angajamentele pe care le au cu sponsorii.Imi cer scuze fata de redactorul sef,dar ca sa fie o ironie,am vrut sa scriu KKK sunt nevazator si interpretul meu a inteles gresit.

  • Părerologul de Tecuci. | 23 februarie 2013 at 19:53 | Răspunde

   Dar de Codul Numeric Personal nu spuneţi nimic… ?! Într-adevăr,în calitate de proprietari ai site-urilor respective,părereaa mea este că,decât să impuneţi “tonalitatea”,mai bine ar fi să nu postaţi ceea ce nu vă convine…ar mai covenabil…şi mai productiv…ceea ce spune upsi este perfect valabil…Vorbeam acum ceva timp despre cenzură…urât termen !Este bine,părerea mea,să rămâneţi ceea ce aţi fost…cel puţin aşa cum v-am găsit eu…şi încă sunteţi…Părerea mea este părerea mea…opinia dumneavoastră…vă aparţine…

 2. @Supravietuitor

  Faceti o confuzie, ziaristul mentionat de dvs nici macar nu colaboreaza cu noi daramite sa mai fie si administratorul site-ului. Site-urile tecuci.eu si protecuci.ro fac parte din acelasi trust daca putem spunem astfel. Responsabilitatea pentru ce apare pe protecuci.ro imi apartine mie – Marian Topriceanu, dar nu detin eu cele 2 site-uri. Mai informati-va va rog. Ziaristul mentionat de dvs a lucrat la infotecuci.ro si nu are nicio legatura profesionala cu tecuci.eu sau protecuci.ro.

  • Domnule Redactor-Sef nu-i mai bagati in seama pe cei care vorbesc in necunostinta de cauza si doresc sa denigreze. Parerea mea este sa nu le postati comentariile si sa nu purtati dialog cu ei…Chiar nu merita. Fiecare are dreptul sa isi expuna parerea fie in mod critic, fie laudativ, dar cel mai important in mod civilizat. Insa in Romania de astazi nu sunt multi cei care cunosc semnificatia cuvantului “civilizat” sau daca o cunosc…cu siguranta nu o pun in practica.

 3. Stimate redactor sef, va rog sa stergeti IP de la supravietuitor,daca va folositi de hakeri, o sa dau in judecata firma de internet care-mi furnizeaza serviciile

  • Bai ipochimenule, ca domn nu pot sa ati zic,IP-ul apare automat la adminul site-ului pe platforma wordpress,atunci cand postezi comentarii.Deci nu e nici un haker.

   • Stimate domn {Cititor}nu ma deranjeaza cuvantul “individ” dar nu am calitati deosebite in manevrarea calculatorului sunt la mana unui interpret.Iti multumesc pentru interventie.

 4. Domnule Dan Vita,alias Admin,ai un tupeu fantastic,am aflat cine esti si mai mult lucrezi cu oameni care sparg sit-uri,cu cei de la 0215,asa inca mai supravietuiesti.Nu mai aveti un ziar,nu mai aveti nimic,va agatati de orice numai sa va cada o bere.Referitor la publicarea IP nu sunt stresat,dar foarte mare atentie d-l Dan,cu cine joci table la o blonda {ma refeream la bere}Te salut,esti un baiat destept!

 5. @Supravietuitor

  Nu avem timp de dispute prostesti cu dvs. Daca vreti sa ne criticati va rog sa o faceti intr-un mod civilizat. Daca insistati pe acelasi sistem nu o sa vi se mai aprobe niciun comentariu.

 6. Stimate{a} Admin,numele sub care comentati este de origine araba de ce sunteti atat de intrigat{a}?.Se cunoaste ca arabii au un ten mai inchis la culoare decat europenii.Aveti oare o frustare? Dupa parerea mea toti arabii sunt niste teroristi.

 7. Daca v-ati aprins din cauza intarzierii aparitiei lor trebuie sa stiti ca avem si alte responsabilitati nu doar sa stam gura casca pe internet.

 8. Nici in vremea lui Ceausescu nu era atata cenzura,aveti un site de KK-at,o sa fiti inchisi cat de curand.Sunteti niste nazisti.

  • Va rog sa folositi un limbaj civilizat altfel data viitoare nu o sa vi se mai aprobe comentariile.

  • Acest comentariu trebuie sters.Instiga la violenta si masuri dictatoriale. Cred ca ar trebui identificat dupa IP si dferit parchetului.

  • Prima masura este sa va facem publica adresa de mail si IP-ul: “Supravietuitor” marinarul60@yahoo.com IP: (eliminat)
   La urmatoarea manifestare “civilizata” promitem sa va blocam definitiv IP-ul. Pe intelesul DV, va blocam accesul la acest website si asfel nu mai aveti motiv sa va stresati.

   • Părerologul de Tecuci. | 23 februarie 2013 at 19:57 | Răspunde

    Toate aceste lucruri puteaţi să le faceţi fără “publicitate” pe sit…zic şi eu,părerea mea…Credeţi că aţi rezolvat ceva ??? Dimpotrivă !!!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!