shopify
analytics tool

Tecucenii iau atitudine: acuză primarul de abuz şi mită electorală – sondaj

Mita electorala la Tecuci - 2016

Daniel Gerhardt Ţuchel, Primarul Municipiului Tecuci (dar şi în numele PNL Tecuci) în preajma sărbătorilor de iarnă a împărţit în mai toate locuinţele tecucenilor câte o sacoşă inscripţionată cu sigla Municipiului Tecuci, un calendar dar şi o felicitare cu sigla PNL Tecuci. Urmare a acestei acţiuni o asociaţie nonguvernamentala din Tecuci a făcut o plângere penală împotriva celor menţionaţi. Redăm mai jos textul acestei plângeri (am ataşat şi documentul scanat). Aveţi în conţinutul acestei plângeri şi un formular în care puteţi să vă exprimaţi părerea legată de acestă acţiune.


DOMNULE PRIM-PROCUROR
AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA TECUCI,

Subscrisa, Asociaţia Crescătorilor de Animale Tecuci (A.C.A.T) prin reprezentantul său legal Mandea Ionel, preşedinte, prin prezenta formulăm plângere penală împotriva primarului Municipiului Tecuci pentru abuz în serviciu faţă de interesele publice ale cetăţenilor din Tecuci, şi cheltuirea abuzivă în interes propriu şi de partid a fondurilor bugetare ale UAT Tecuci, în vederea desfăşurării unei campanii electorale nelegale şi înafara perioadei de deducere a campaniilor electorale stabilite prin lege şi acţiunea de mituire electorală a cetăţenilor Municipiului Tecuci cu bunuri achiziţionate din fonduri publice de către primarul Daniel Ţuchel.Felicitare de Craciun PNL Tecuci 2016

În fapt, în perioada 22-24.dec.2015 diverse persoane, la ordinul primarului Municipiului Tecuci care are şi calitatea de preşedinte al organizaţiei PNL Tecuci, au împrăştiat în întregul teritoriu al municipiului către majoritatea locuinţelor personale ale tecucenilor, bunuri constând în: sacoşă inscripţionată cu sigla Primăriei Municipiului Tecuci, care conţinea un calendar format A3, unde sunt prezentate diferite investiţii realizate pe teritoriul Municipiului Tecuci în ultimul timp, pe care primarul Daniel Ţuchel în mod manipulatoriu şi le arogă ca realizări proprii, toate fiind folosite ca argument al unei bune administrări a treburilor comunităţii de către domnul Ţuchel Daniel. Deasemeni, în sacoşă sus amintită se afla un plic ce conţinea o felicitare către cetăţenii Municipiului Tecuci din partea domnului Ţuchel Daniel pe care o şi personalizează în calitate de preşedinte al Organizaţiei PNL Tecuci, la care alătura în partea stângă sigla Organizaţiei PNL Tecuci. Astfel, asociind activitatea instituţiei publice Primăria Municipiului Tecuci cu imaginea unei organizaţii politice, lucru total manipulatoriu şi neadevărat, toate acestea realizându-le cu cheltuirea unor fonduri publice într-o acţiune specific electorală făcută înafara cadrului legal.

După informaţiile publice apărute, în cursul lunii decembrie în cadrul şedinţei ordinare din data de 18.dec.2015, primarul Municipiului Tecuci, în calitate de iniţiator a supus aprobării un proiect de hotărâre care ulterior a fost votat de către consilierii locali, prin care printre altele, aloca suma de aproximativ 150.000 lei (1,5 miliarde lei vechi) Bibliotecii “Ştefan Petica” Tecuci în vederea tipăririi unui număr de 5.000 de calendare pentru 2016, neexistând o motivaţie temeinic legală pentru care o bibliotecă comunitară trebuie să aloce o sumă aşa de mare pentru o astfel de acţiune, când aceeaşi instituţie a avut alocate sume pentru cumpărarea de fond de carte pentru 2015 de ordinul a 10-15% faţă de suma alocată pentru tipărirea calendarelor. De aici rezulta dintr-o simplă operaţie aritmetică, ca un calendar astfel tipărit ar avea un cost de 30 lei/buc., când produse similare ca mărime şi calitate costa între 8 şi 10 lei per bucată, deci de 3-4 ori mai puţin, deci analiza de cost este total nefavorabilă unei achiziţii publice. Prin acest lucru se vede clar lipsa de utilitate publică pentru Biblioteca municipală pentru această acţiune, planul abuziv avut în vedere de primarul Daniel Ţuchel ca iniţiator de proiect pentru deturnarea de bani publici în interes personal şi de partid politic.

Calendar distribuit de PNL Tecuci 2016Dacă acţiunea de tipărire a calendarelor de către Biblioteca Tecuci ar fi avut în vedere o acţiune de marketing sau publicitate, calendarul respectiv ar fi purtat însemnele Bibliotecii şi ar fi avut îndemnuri cultural-literare specific instituţiei, ori în interiorul calendarului nu există nici măcar o singură imagine cu Biblioteca municipală şi nici măcar un text care să facă referire la aceasta, ci există numai texte cu rezonanţă electorală asumate de către primarul Tecuciului. Ulterior acestei hotărâri de consiliu, cetăţenii municipiului Tecuci sunt “bombardaţi” cu aceste calendare puse într-o sacoşă cu sigla Municipiului Tecuci şi însoţite de felicitarea preşedintelui PNL Ţuchel Daniel. Astfel sume importante din bugetul local sunt deturnate într-o acţiune specific electorală, nelegal[ şi înafara competiţiei electorale ce aduce prejudicii bugetului local şi prejudicii cetăţeanului contributor la realizarea bugetului local, căruia i s-au mărit taxele şi impozitele prin hotărârea de Consiliu Local în idea de creare de resurse financiare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă din municipiu, respectiv şcoli mai bune, şosele mai bune, asistenta medicală mai bună, şi iată banii sunt folosiţi în cu totul şi cu totul altă direcţie.

Doua-tipuri-de-calendare-2016Analizând calendarul dat ca mită electorală nu se poate identifica locul unde a fost tipărit şi numărul de exemplare în care a fost tipărit, aşa cum prevede legea, lucru ce ne duce cu gândul la faptul că, neputându-se identifica societatea emitentă, s-a avut în vedere şi un act de evaziune fiscală din partea acesteia prin neevidenţierea contabilă şi fiscală a sumelor primite pentru tipărirea acestor materiale. Iar noi ca cetăţeni nu vom şti niciodată dacă felicitările însoţitoare cu sigla şi semnătura preşedintelui Organizaţiei PNL Tecuci nu au fost făcute din aceeaşi bani publici din care au fost tipărite calendarele.

În consecinţă, noi ca cetăţeni ai Municipiului Tecuci ne simţim prejudiciaţi prin cheltuirea fondurilor publice la care contribuim prin taxe şi impozite în scopuri care exced interesul public al fiecărui cetăţean şi sunt utilizate nelegal în scop politic manipulator în vederea obţinerii unor avantaje electorale personale şi de grup ale Organizaţiei PNL Tecuci şi în mod special a domnului Ţuchel Gerhardt-Daniel pentru anul electoral 2016, viciind astfel şi viitoarea competiţie electorală.


SONDAJ de OPINIE

[poll id=”16″]

În concluzie vă rugăm să dispuneţi de cercetări în cauză în vederea stabilirii persoanelor vinovate de abuz în serviciu în cheltuirea fondurilor publice, respectiv a domnului primar al Municipiului Tecuci şi a persoanelor ce au contribuit la realizarea acestor fapte de natură penală şi să dispuneţi recuperarea fondurilor cheltuite ilegal şi abuziv de la persoanele vinovate şi vărsarea acestor sume înapoi în bugetul local pentru că noi ca cetăţeni şi ca asociaţii neguvernamentale ne simţim abuzaţi de acţiunile ilegale şi iresponsabile făcute de persoanele enumerate mai sus din administraţia publică locală, persoane ce sunt plătite din bani publici pentru buna gestionare a bugetului local şi a instituţiilor aparţinătoare. Precizăm că facem acest demers către dumneavoastră deoarece opinia publică din Tecuci este profund revoltată de modul în care este gestionat banul public şi se simte profund desconsiderata, abuzată şi nedreptăţită de astfel de acţiuni care nu sunt singulare, motiv pentru care spre a întări demersul nostru către dumneavoastră vom declanşa şi o acţiune de strângere de semnături pentru susţinerea acestui demers şi pentru a da greutate semnalului de alarmă ce-l facem către instituţia dumneavoastră.

30.12.2015
Preşedintele Crescătorilor de Animale Tecuci
Mandea Ionel

Plangerea depusa la Parchetul Tecuci de Asociatia crescatorilor de Animale - pag1Plangerea depusa la Parchetul Tecuci de Asociatia crescatorilor de Animale - pag2

 

30 Comments on "Tecucenii iau atitudine: acuză primarul de abuz şi mită electorală – sondaj"

 1. Poate nu vad cetatenii insa vede DNA ! Cataline.

 2. Oameni buni!!Treaba cu,calendarele a fost stabilită in a doua ședinta de partid a PNL,din luna Octombrie,cand șeful suprem,Tuchel,a dictat ca acestea sa fie făcute de societățile respective,urmând ca primăria sa vireze contravaloarea acestora.PNL TECUCI=COREEA DE NORD.TUCHEL=KIM JONG UN.Acolo nimeni nu comentează!!Toti executa!!!

  • La noi la blocuri fiica sindicalistului Fotache a umblat pe la ușile noastre să ne dea calendare ”cu la mulți ani din partea domnului primarrrr”. I se scurgeau balele când zicea. Abia acum am înțeles de ce: anagajată la primărie și la casa de cultură. Halal națiune! Să-i fie rușine. Nu-i de-ajuns cea făcut cu asociația de proprietari că târăște oamenii din judecătorie și cheltuie banii asociației pentru mofturile țepeanului, mai are și tupeu să vină la uși.

 3. Indiferent de problemele cetatenilor ,asta nu inseamna ca primarul este vinovat. Multi nu vad sau nu vor sa aprecieze eforturile depuse de primar . Unii spun numai prostii la adresa primarului.

  • Ai dreptate, nu vedem ce a facut bun, dar de calendare, felicitari si spectacole aveau nevoie tecucenii? Cand tuchel sa plage ca nu are bani si a taiat indemnizatiile pt. persoanele cu handicap, in conditiile in care atentie statul platea 85% din valoarea acestora si doar 15% platea primaria?

 4. Iar acest sindicalist Fotche care am înţeles că este preşedinte de asociaţie de proprietari se pare că a băgat asociaţia în nişte procese de vor plăti proprietarii ăia din asociaţie despăgubiri.

 5. Mă tot întrebam ce rost au tot soiul de… oameni puţin instruiţi şi fără noţiunea de legalitate în funcţii de economist, la casa de cultură, la piaţă, cimitir, şi nu îmi mai vin în minte alte instituţii ! Păi, vă rog să mă iertaţi dar primarul nu a făcut nimănui o favoare ci le-a făcut mai mult rău, aceştia vor da cu subsemnatul şi sincer nu vreau să fiu în locul lor!

 6. Dacă toţi banii au fost cheltuiţi conform legii de ce nu a răspuns la solicitările în scris adresate de presă referitoare la unele cheltuieli, de ce nu afişează pe site-ul primăriei toate sumele cheltuite în cei 4 ani de mandat şi firmele care au beneficiat de ele? Are ceva de ascuns dl. Ţuchel? De aici suspiciunile rezonabile de fraudă şi evaziune fiscală. De la lipsa de transparentă a cheltuiri banului public.

  • S-ar putea sa avem surpriza ca la final sa nu raspunda decat consilierii locali care au votat ca idiotii ranjind, crezand ca totul merge si directorasii astia gen calianu. gen grigoras, gen ochelaristul ala care se da intelectual de la muzeu ca nu mai stiu cum il cheama. Germanul s-ar putea sa nu o beleasca. el va spune pai consiliul a votat si directorasii cu contabilimbistii au platit. Eu? doar incasat parandaratul.

   • „ochelaristul ăla” tocea clanţa la noi la partid gudurându-se pe lângă doamna Paraschiv, îşi făcea de treabă, doar, doar s-o întâlni cu Edy, a venit plângând să-l lăsăm director de şcoală… un cameleon, aşa a fost perceput. „directoraşul” lăutar a fost luat de Tzuchal de când cântă la nunţi şi cumetrii la Ţepu cu formaţia lui Duşu şi pentru că i-a plăcut lăutăria practicată de el şi de „doamna” marcelina i-a făcut directoraşi pe amândoi, pe el la casa de cultură şi pe gurista la Şcoală 11, numai că ce să vezi, ea a fost alungată de părinţi şi de personalul didactic din cauză că nişte părinţi au dat-o în judecată pentru maltratarea copiilor, iar manelista a pierdut procesul. Haoleeeeu doamna marcella… Tanti grigoras, gospodină care nu ştia nici unde-i sediul bibliotecii a fost angajată pe bază de nevastă de interlop „inginer” de garduri de miliarde la cimitir şi „c…a” politică trădătoare dimpreună cu un gângav, fost îngrijitor la animale în grădina zoologică… Asta-i oastea de strânsură a primarului care a întronat kitsch-ul, manelismul şi incultura în centrul municipiului. Câtă degradare !

    • visinescu aniela | 4 ianuarie 2016 at 20:09 | Răspunde

     Domnule @Tecucean 2, te-ai autodenunțat PDL-ist(și nu că ar fi o infracțiune, ci o simplă constatare), dar îl critici pe primar….nu ești în gașca lui? Sau nu ai ajuns la strugurii ăia copți?
     ”Ochelaristul” directoraș de școală este poate singura nominalizare fericită a acestui nefericit primar la conducerea unei instituții publice. Este printre puținii care face ca lucrurile să se întâmple într-o instituție publică, care are busolă în profesia sa și care , domnule PDL-ist de profesie,își dă și un doctorat adevărat, nu ca fostul ultim președinte al PDL-ului tecucean(-la bază șofer de salvare-) care a făcut Dreptul, că stângul era ocupat cu ambreiajul!!!
     Acest ”ochelarist directoraș de școală”, dacă ești pdl-ist adevărat cred că îți aduci aminte că a fost ”executat” politic de ”marele om politic” și demnitar PDL doamna Carmen Axenie, în fața căreia a avut demnitatea să refuze să semneze niște deconturi ilegale prin care doamna sus-menționată își făcea rost de bani de campanie și a preferat să-și piardă funcția decât să îngenuncheze în fața unui abuz și ilegalități.
     De ce vorbești numai de Grigoraș, ca director, din gașca lui Țuchel? De ce nu vorbești de Ionescu directoraș din gașca lui Țuchel, dar venit pe linie PDL? Să înțeleg că în interiorul noului PNL există războaie între mai multe găști?
     Subiectul articolului era altul, nu încercați să ne întoarceți capetele în altă direcție, spălați-vă rufele murdare în interior! Aici era vorba dacă demersul oficial făcut de un ONG împotriva abuzurilor primarului trebuie sprijinit, sau iarăși ne lăsăm călcați în picioare noi ca cetățeni ai orașului Tecuci.

 7. Din reacţia rapidă şi total disproporţionata a lui Ţuchel de pe pagină lui de Facebook înţelegem aşa:
  – Nu el are vreo vină că a folosit instituţia unde este ales ca să-şi facă reclamă la partid ci „grupul de interese” PSD – grup de interese care l-a ajutat să devină primar şi acum a scris felicitări cu sigla PNL şi le-a aruncat în curţi la tecuceni (dacă asta nu e exemplu de derapaj psihiatric, care mai poate fi altul?)
  – În postare Ţuchel se luptă încă cu „aparatul birocratic corupt”! Este cel mai clar autodenunţ văzut vreodată în presa tecuceana şi făcut de şeful aparatului birocratic! Păi Procuratura nu mai are nevoie de plângere acum, prin pagina de facebook asumată de Ţuchel acesta denunţa clar existenta corupţiei în Primărie!
  – Ultima frază este de Gaga! Am luat-o cu copy/paşte pentru că o s-o schimbe aşa că o veţi regăsi aici în postarea originală: „Va sigur pe toți că nici un leuț din bugetul municipiului, în cei patru ani de mandat, nu au fost cheltuiți altfel decât, în condițiile legii.”… ultima virgulă e de geniu…

 8. Interesant început de an.
  În primul rând felicitări domnului Mandea pentru atitudine! Acum avem o castană fierbinte tare de tot în curtea Procuraturii din Tecuci. În condiţiile în care cu toţii ştim că „plasa lui Ţuchel” a fost ilegală în totalitate e de maxim interes ce se va decide despre acest dosar.
  Ce a scăpat atenţiei publicului la sfârşit de an? Adevăratele plase care au circulat mai ales la serbarea de la Primărie – plase „grase”, cu şampanie, cozonac, fistic şi bomboane… dinspre Primărie spre votanţii PNL. E un punct de adăugat la plângere.
  Apoi modul abject în care un Robin „care nu mai e el” îi urechează pe tecucenii care nu au acceptat să stea cu mâna întinsă ci şi-au plătit onest Revelionul pentru că aşa e normal şi firesc. Că primarul prin glasul lu’ ăla care nu mai e el ataca Matrix-ul e altă poveste. S-o fi săturat şi de Papuc… ca de, o masă caldă pe gratis primeşti mai greu…
  Aşa cum spuneam, anul a început interesant.

  • Trebuie vazute si facturile emise de Kligor de unde a cumparat taranul tot felul de rahaturi sa dea cadouri de sarbatori, cadouri cumparate din impozitul pe casa din chirpici a doamnei Magdalena care sta la capatul cartierului Balcescu

 9. @razvan
  Excelent comentariu! Asta e, asta suntem! De anii şi ani se aleg hotomani şi mediocri la toate alegerile, în toată România. Înseamnă că suntem defecţi genetic sau că am fost defectaţi cu mare ştiinţă!
  Ce e de făcut? Nu-i vine nimănui ideea sau, dacă îi vine, nu are vlagă să depăşească obstacolele.
  Dacă la alegerile ce urmează nu vor fi candidaţi care să merite deplasarea, voi sta acasă. Mă gândesc la un protest civic de felul acesta, la care să recurgă toţi cei ce gândesc la fel.
  Dar cui va folosi? Vor veni la vot alţii şi rezultatul va fi în favoarea celui care va profita cu mai multă neruşinare de prostime. Grea dilemă…

  • Faci o mare greşeală să nu te prezinţi la vot. Trebuie să fii interesat de interesele comunităţii unde stai. E ca şi cum nu te-ar interesa cine îţi face curăţenie prin curte şi tu stai în casă. Mergi şi votează, cu cine o fi. Important este să votezi şi să semnezi acolo ca să nu fure tăpeanul votul tău.

 10. Rău cu rău,dar mai rău fără rău! Oare dacă revine iar tripleta Nona, Ficki si Cazacu, sun acoperirea lui acest Gavril, ce-o sa mai avem la Tecuci?!!!

  • Pai iar vor mai face niste proiecte europene si apoi cand proiectele sunt gata va veni iarasi alt primar care va distribui calendare cu proiectele si va spune ca le-a facut el….

 11. Oare ne mai putem mandri ca suntem tecuceni!?

 12. Departe de mine gândul de a încuraja asemenea manifestări electorale, dar până nu vom învăţa să ne comportăm, vom avea ce meritam. Dacă ne lăsăm „cumpăraţi” de asemenea „servicii” înseamnă că ne merităm soarta. La vot oamenii sunt singuri, aşa că pot vota ce doresc. Doresc un Ţuchel, foarte bine vor vota Ţuchel, altminteri pot vota pe oricine altcineva. Problema e că nu prea există alternative. Corupţia e atât de împământenita încât oricine ar veni, ar face doar voia partidelor (corupte în totalitate) şi nu voinţa alegătorilor. Din păcate nu mai există ieşire din această spirală a degradării, sociale, economice şi nu în ultimul rând spirituale. Ni se oferă să alegem între „tuse” şi „junghi” cu consecinţele de rigoare. Ba mai mult ni se induce ideea de democraţie, deşi aceasta a dispărut de mult din peisajul mioritic. Urmarea? Lumea merge în continuare la vot amăgindu-se că următorul va fi diferit. Mulţi vor spune că e o nebunie să nu mergi la vot uitand să pare, ca-ci definiţia nebuniei „E SĂ FACI MEREU ACELAŞI LUCRU ÎN MOD REPETAT ŞI SĂ TE AŞTEPŢI SĂ OBŢII UN ALT REZULTAT” (Albert Einstein)
  Probabil unicul mod în care o societate poate delegitima un politic sau un sistem politic în contextul actual, rămâne abstinenta de la vot. Din punctul meu de vedere, mita electorală şi publicitatea invaziva a canalelor media, încearcă să inducă în mod fals ideea necesităţii de a vota. Prin vot, nu facem altceva decât să legitimăm un partid sau sistem politic cu alte cuvinte, renunţăm la dreptul nostru de a decide, în favoarea altora. Oare chiar ne dorim acest lucru? Faptul că suntem atraşi într-o direcţie sau alta, (stânga sau dreapta politică) nu reprezintă decât mijlocul cel mai eficient de a înşela poporul, creând diviziune. De fapt acest lucru îşi doresc partidele, iar urmărea o vedem cu toţii, în societatea ce ne înconjoară.
  Când oamenii vor înţelege aceste maşinaţiuni, probabil politicul va începe să se gândească la o schimbare, până atunci însă… vom rămâne prizonierii acestor dezbateri „incendiare” dar lipsite de substanţă (rezultate).

  • Nu e vorba de cumpărare. E vorba că nu are bani de reparat străzi sau de cofinanţare la proiectele europene dar are bani să-i dea lui Pelin să facă calendare care sunt aruncate în tot oraşul. Problema este că îşi bate joc de banii oamenilor care se chinuie să-şi plătească impozitele. În loc să le facă ceva din impozite, el face calendare de 1,5 miliarde ca să-şi facă campanie şi să-şi ia parandărătul de la Pelin. În toţi anii ăştia uitaţi ce a făcut cu banii oamenilor: concerte, calendare, trenuleţe prin parc iar oraşul arăta mult mai jalnic faţă de cum era înainte. Asta demonstrează că el a venit aici numai pentru furat. A văzut că Primăria Tecuci are un buget de 400 miliarde pe an şi fură la maxim prin S.R.L. – Ul lui Pelin la care face calendare, cumpăra hârtie pentru Primărie, service la imprimante şi multe alte rahaturi. Şi uite aşa 400 miliarde pe an se scurg prin fundaţia Pelin, SRL Pelin, firme fantoma de iluminat şi altele, iar oraşul e praf.

  • Domnule Răzvan.
   Ideea este să dispară din Tecuci acest personaj malefic pentru oraş numit Gerhardt că aşa îi place să i se spună. Nu îi mai place numele de Daniel cu care l-a botezat măsa în biserică şi l-a băgat la naştere în cădelniţă. Acum cât se dă el de evlavios şi bisericos îi place Gerhardt adică Hitler. Ei noi nu mai avem nevoie de Hitler la Tecuci. Hitler trebuie să dispară de pe faţa pământului. Această specie nu trebuie să trăiască printre oameni ca ei nu sunt normali. Sunt nişte progenituri, nişte hibride de oameni. Aşa că o să votăm singura alternativă pe Hurdubae de la PSD, iar după ce va ieşi şi asta Primar şi nu se va comporta normal, că oamenii vom avea grijă şi de el. Ca noi tecucenii nu suntem chiar aşa de proşti cum ne-au crezut unii. Măcar acum ne-a deşteptat. Deci votăm cu Hurdubae să scăpăm de neamţ şi dacă vom lua plasa vom avea grija şi de asta. Ideea că o plasă cu Hurdubae va fi de o mie de ori mai bună decât cu falsul neamţ.

  • Domnule Răzvan se vede că sunteţi de la PNL şi încurajaţi lumea să nu iasă la vot, că asta vă este tema de casă. Mai subţire cu pianul pe scări şi cu citatele din Einstain. Ştim că v-ar prinde bine să nu iasă lumea la vot, dar nu va fi aşa. Oamenii vor ieşi cât mai mulţi la vot fiindcă nu vor să vă mai suporte hoţia încă 4 ani, iar noul primar va lua tot ce aţi furat la bani mărunţi.

   • Doamna/domnişoara Cătălina, spre marea dv dezamăgire, trebuie să vă anunţ că nu sunt de la PNL. În fapt sunt apolitic. Nu fac parte din niciunul din partidele de la putere sau din opoziţie. Sunt o persoană normală, cu calităţi şi defecte, care nu mai crede în acest spectru colorat, al aşa zisei „democraţii”.
    Dacă a-ţi fi citit cu atenţie mesajul meu şi nu a-ţi fi atât de prinsă în jocul „democraţiei” a-ţi fi înţeles că eu am exprimat un punct de vedere personal, fără să mă amestec în această mocirlă numită politică. Nu mă interesează cine va câştiga alegerile, pentru simplu motiv că oricum nimeni va face interesul cetăţenilor, ci dorinţa acelor domni numiţi senatori şi deputaţi. Indiferent cine ar veni la putere, nu va putea lua decizii favorabile populaţiei pentru că nu se doreşte.
    În cuvinte puţine am încercat să explic, că votul nu este, sau nu mai reprezintă voinţa cetăţenilor de mult, parafrazându-l pe Einstein şi nu pe”Einstain”
    Cu siguranţă, acestă aşa zisă democraţie, a indus în eroare o multitudine de persoane, divizând şi mai mult societatea românească. Dar schimbări în bine care din ei au adus?
    Vă suna cunoscut versurile?…
    Spuma asta-nveninată, asta plebe, ăst gunoi
    Să ajung-a fi stăpână şi pe ţara şi pe noi!
    Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitura,
    Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
    Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
    Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
    Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
    Bâlbâiţi cu gura strâmba sunt stăpânii astei naţii!

    Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte rai şi nişte fameni!
    I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
    Şi aceasta ciumă-n lume şi aceste creaturi
    Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
    Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
    Îndrăznesc ca să rostească până şi numele tău… ţara!
    La Paris, în lupanare de cinisme şi de lene,
    Cu femeile-i pierdute şi-n orgiile-i obscene,
    Acolo v-aţi pus averea, tinereţele la stos…
    Ce a scos din voi Apusul, când nimic nu e de scos?

    Ce l-o fi determinat pe Eminescu să scrie asemenea versuri? Cu siguranţă „democraţia” (politica infamă) a acelor vremuri, care mai apoi l-au definit nebun şi l-au închis în ospiciu.

    Dar aceste versuri va suna cunoscute?

    Ne-am trezit din hibernare
    Şi-am strigat cât am putut:
    Sus Cutare! Jos Cutare!
    Şi cu asta ce-am făcut?
    Am dorit, cu mic, cu mare,
    Şi-am luptat, cum am ştiut,
    S-avem nouă guvernare,
    Şi cu asta ce-am făcut?
    Că mai bine să ne fie,
    Ne-a crescut salariul brut,
    Dar trăim în sărăcie,
    Şi cu asta ce-am făcut?
    Ia corupţia amploare,
    Cum nicicând nu s-a văzut,
    Scoatem totul la vânzare,
    Şi cu asta ce-am făcut?
    Pentru-a câştiga o pâine,
    Mulţi o iau de la-nceput,
    Rătăcesc prin Ţări străine,
    Şi cu asta ce-am făcut?
    Traversăm ani grei cu crize,
    Leul iar a decăzut,
    Cresc întruna taxe-accize,
    Şi cu asta ce-am făcut?
    Totul este că-nainte,
    De belele n-am trecut,
    Se trag sforile, se minte,
    Şi cu asta ce-am făcut?
    Se urzesc pe-ascuns vendete,
    Cum nicicând nu s-a văzut,
    Ţara-i plină de vedete,
    Şi cu asta ce-am făcut?
    Pleacă-ai noştri, vin ai noştri!
    E sloganul cunoscut;
    Iarăsi am votat ca proştii,
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Probabil şi regretatul Constantin Tănase era PNL-ist, nu este aşa doamnă/domnişoară? Şi el a fost”executat” doar că nu de „democraţi”ci de vecinii de la est. Oricum cuvintele sale suna sinistru pentru democraţia actuală, dar pentru dv?
    Aş aduce în atenţia dv şi pe marele Nicolae Iorga care spunea: „poporul care îşi uita istoria, e condamnat să o retrăiască”
    Noi uităm datorită acestei lupte fratricide propusă de această clasă politica abjectă, care ne este trecutul. Cine controlează trecutul controlează prezentul, iar cine controlează prezentul controlează şi viitorul – asta dorea probabil să ne transmită N.IORGA, DAR CÂŢI ÎNŢELEGEM MESAJUL.
    E mai uşor să ne acuzăm reciproc, în loc să medităm, să analizăm, şi abia apoi să ne dăm cu părerea. De fapt asta îşi doreşte acesta clasa politica – diviziunea noastra – şi o obţine prin aceste manipulări mârşave. Divide ed impera era cunoscut încă din antichitate, dar dacă avem mintea…
    Dv încă mai credeţi în spectrul politic românesc şi e dreptul dv. Nimeni nu vi-l neagă, dar vă rog priviţi la cine ne „reprezintă” în Parlament şi Camera. Priviţi ce legi îşi dau (pensii, salarii) în timp ce poporul abia o mai târâie. Dv. chiar credeţi că aceşti oameni vor face interesul dv.? Sper să nu vă dezamăgească.
    În speranţa că a-ţi înţeles ce am dorit să transmit, vă urez o zi bună.

    • Aveţi dreptate. Poate m-am înşelat. Că în Tecuci pe strada s-a ajuns în situaţia în care dacă te întâlneşti cu cineva prima vorbă care te întreba eşti la PNL? Sau la PSD? Eşti cu el? Sau împotriva lui? De când a venit acest impostor lumea din Tecuci s-a împărţit în aceste două categorii. În speranţa că va fi bine după iunie 2016 trebuie să ne prezentăm la vot ca să nu ne trezim că în locul nostru a votat nu ştim mai cine. E bine să mergem să votăm cu cine dorim şi să semnăm acolo.

     • Va respect punctul de vedere si sper ca intr-un viitor nu tocmai indepartat, sa imi puteti spune ca m-am inselat.Pana atunci,sper ca nu abuzez de timpul dv.rugandu-va sa dati „o privire”la acest link.

      https://www.youtube.com/watch?v=D9Z7YT5hbak

      in setari gasiti traducerea in lb.romana daca nu pleaca in automat.
      O seara placuta si meditati la ce vedeti in filmat-dureaza doar trei minute.

 13. Au fost distribuite şi tipărite 4 tipuri de calendare nu două: cu sigla consiliului local, a bibliotecii, a casei de cultură şi a muzeului. Vinovaţi de prejudicierea bugetului se fac şi directorii celor 3 instituţii împreună cu contabilii care au semnat deturnarea de bani publici: Daniela Grigoras (director bibliotecă) şi Belcin Mirela (contabil), Parascan Doru (director muzeu), Mircea Calianu (director casa de cultură) și Laura Fotache Hobincu (contabil).

  • Ultima (Fotache Laura) pe lista cred că e o glumă – aia e definiţia găştii supreme cu o singură calitate: e fiica unuia care ştie să scoată din priză!

   • Laura este fiica unei foste goarne sindicale, gură mare și praf mult, atât a știut să facă la FAM ,,sindicalistul” Fotache și în plus de asta, ca dovadă a slugărniciei față de Tzuchal, electricianul a lăsat Radio Tecuci fără curent electric. Pe fiică sa a luat-o primarul de la un sh unde era vânzătoare și a făcut-o contabil șef la casa de cultură condusă de un lăutar care cânta pe prispa PNL-ului împreună cu gurista de nevastă-sa

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!