shopify
analytics tool

Tecuceni, la Adunarea Naţională a Noii Republici, din Sibiu

Noua-Republica_protecuci.ro

Noua-Republica_protecuci.roCu ocazia Adunării Naţionale a partidului Noua Republică ce va avea loc în Sibiu, Daniel Buchir, coordonatorul Grupului de Iniţiativă Locală Tecuci – Noua Republică – Filiala Galaţi, a transmis redacţiei noastre un comunicat de presă al preşedintelui filialei gălăţene, Cristina Dobreanu. Daniel Buchir va participa la adunare împreună cu o delegaţie de la Galaţi. ”În perioada 8-10 februarie, se va desfăşura la Sibiu Adunarea Naţională a Noii Republici, unde vor participa preşedinţii şi vicepreşedinţii celor 40 de filiale din ţară, precum şi membri simpli. Adunarea va prilejui o analiză a rezultatelor candidaţilor Noii Republici în alegerile parlamentare din această iarnă şi stabilirea strategiei politice pentru anul în curs şi alegerile europarlamentare de anul viitor. Amintim că Noua Republică a fost prezentă pe listele alianţei de centru-dreapta cu 11 candidaţi, Prim-vicepreşedintele Noii Republici, Valeriu Todiraşcu, câştigând mandatul de Senator în Parlamentul României, iar ceilalţi candidaţi obţinând rezultate onorabile, peste media procentuală a alianţei. La începutul acestui an, la Strasbourg, Preşedintele Noii Republici, Mihail Neamţu, şi Valeriu Todiraşcu au reuşit să pună temelia unei reprezentări în cadrul Alianţei Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, deschizând negocierile pentru alăturarea Noii Republici la familia conservatorilor europeni în 2013. Noua Republică este un partid tânăr, proaspăt, născut ca o mişcare spontană în jurul crezului politic redactat de Mihail Neamţu în toamna anului 2011 şi rostogolit în mediul on-line de zeci şi mii de internauţi, care a trezit interesul şi motivaţia celor tineri, antreprenorilor excedaţi de birocraţia excesivă şi împovărarea fiscală, a tuturor celor nemulţumiţi de actuala clasă politică dar cred că stă în puterea cetăţenilor liberi şi responsabili să construiască o societate mai aşezată şi dreaptă. Cele 25 000 de semnături necesare înfiinţării partidului, strânse de membrii şi simpatizanţii Noii Republici în stradă, la firul ierbii, dovedesc că acel electorat nereprezentat politic, dezorientat şi copleşit de lehamite, devine receptiv când o alternativă poltica credibilă, onestă îi intersectează orizontul de aşteptare.
Pe lângă obiectivele politice, Noua Republică este preocupată şi de responsabilizarea şi co-implicarea cetăţenilor în viaţa cetăţii, înţelegând astfel să provocăm conturarea unor comunităţi capabile să-şi aleagă în cunoştinţă de cauză reprezentanţii şi să reacţioneze atunci când aceştia nu-şi respectă promisiunile electorale, risipesc banii publici sau eludează legea”.

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

6 Comments on "Tecuceni, la Adunarea Naţională a Noii Republici, din Sibiu"

 1. Bre nenea Buchir militianul,esti un frustat.Lumea spune ca ai fost dat afara din politie si acum o pui de un partid!Nu te intereseaza comunitatea ci politica asta scirboasa si vad eu cultul personalitatii.

  • Părerologul de Tecuci. | 5 februarie 2013 at 09:48 | Răspunde

   O fi vremea căpitanilor daţi afară de pe “undeva” şi noi nu ştim…?
   Mai avem unul prin Tecuci…

  • Informatia pe care o transmiteti este falsa in totalitate. Nu am fost dat afara de nicaieri, niciodata!!!
   Despre “interesul meu”, voi lasa faptele sa vorbeasca. Vad ca instigati, ceea ce nu e bine.
   Despre frustrare, aveti dreptate: sunt frustrat pentru ca trebuie sa traiesc intr-o comunitate lipsita de reactie.
   Cat despre statutul meu actual: ma descurc binisor – fara implicare politica – in sectorul privat, acolo unde rezultatele muncii stabilesc criteriile de renumerare. Ba chiar reactiile mele imi consuma timp si resurse proprii. Si totusi voi continua sa ma implic si sa reactionez, in speranta ca in scurt timp vom fi din ce in ce mai multi.
   Trebuie sa reconsideram modul de a face politica, trebuie sa cautam oamenii cei mai buni pentru a ne conduce! Avem atatia oameni meritosi, cu expertiza in diferite domenii!
   Despre cultul personalitatii, este bine sa ne lamurim: toate postarile mele, comentarii, articole, sunt facute sub numele meu deoarece consider ca este normal sa nu ma ascund sub pseudonime, uneori diverse. Daca responsabilitatea a devenit un cult pentru dumneavoastra, lasati-ne pe noi ceilalti sa credem inca in democratie, in libertatea cuvantului.

 2. In data de 29 ianuarie 2013, Curtea de apel Bucuresti a anulat cererea de recurs in dosarul privind infiintarea Partidului Noua Republica, respingand contestatiile, …

  • Domnule Buchir, nu dorim sa fim flasneta nici unui partid. Credem ca este suficient sa-l postati pe site-ul DV si pe facebook. Sunteti bine primit pentru probleme ce privesc comunitatea. Nu incurajam popularizarea activitatilor de partid.Suntem convinsi ca ve-ti intelege “politica noastra”.

 3. Părerologul de Tecuci. | 29 ianuarie 2013 at 11:46 | Răspunde

  Părerea mea este că,onirismul lui Neamţu seamănă mai degrabă cu revelaţiile unui guru din străfundul Asiei…împărtăşit şi altor fripturişti cu iz puternic de pseudopoliticieni reformişti,care doresc să reformeze viaţa sub toate formele ei…mă refer la viaţa umană…Pe fondul scârţâielilor cutremurătoare pe care clasa politică românească în ansamblul ei,fără nici o excepţie,le scoate în ultimii 22 de ani,au apărut noi şi noi forme de organizare pseudopolitică,dar nu din neant…vorba aceea “din fier vechi ,unelte noi”…Rând pe rând,vechii politicieni “cu pretenţii”,gen Iliescu,Voiculescu ş.a.
  s-au căznit să inventeze,în mod ascuns,nicidecum “la vedere”,noi partide cu care ,ulterior s-au aliat…mai ales atunci când propriile lor “jucării” dădeau rateuri…Băsescu cel cu nume de Traian,a excelat şi excelează…încă…în această artă a disimulării…el nu numai că este la originea creerii a noi partide şi alianţe politice de oarece succesuri electorale…vezi chiar PPDD-ul atât de controversat…,dar a început să creeze personalităţi politice,din noua generaţie…dacă nu i-a reuşit cu odrasla sa agramată,decât parţial,a încercat şi i-a “ieşit” cu alţii,gen MRU…Ne putem aminti figura domnului Neamţu,în “ochiul de cucuvea”,alături de cucuveaua justiţiei româneşti pedeliste,la mansarda Casei de Adunare a echipei lui Băsescu,afişând o bucurie nedisimulată atunci când,cu un vot covârşitor,dar insuficient,românii votaseră pentru demiterea preşedintelui… Acum,un astfel de om,vrea să ne convingă pe noi,cei mulţi şi…că ei vor să reformeze ţărişoara asta a noastră…Iar noi,să-i credem că ei nu sunt fripturişti ci,reformişti…Iar Tecuciul nostru drag şi scump trimite la marea Adunare de la Sibiu,ce are el mai bun şi mai tare în materie de politică locală…Am mai spus-o şi cu alte ocazii,domnul Daniel Buchir este un tecucean cu o inteligenţă peste medie…dar,faptul că a intrat în această horă a Noii Republici Delatecuci,nu poate decât să-i aducă prejudicii,iar mişcarea civică tecuceană şi aşa aproape inexistentă…nu are decât
  de pierdut…cel puţin asta este părerea mea…voi continua să-mi prezint umilele mele păreri şi cu alte ocazii…poate după ce doamna Dobreanu va sări în apărarea ideii de reformism politic al Noii Republici Delagalati sau,de ce nu, a Noii Republici Române… Apropo,ştie cineva care sunt asemănările şi deosebirile dintre ideile pseudodoctrinare pe care le transmit Partidul Elodiei şi cel al Noii Republici ?! Întreb şi eu aşa…

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*