shopify
analytics tool

Tecuceanul Dan Dumitru la semi-maratonul de la Leicester

Dan-Dumitru-maraton

Pe 13 octombrie 2013 am alegat semi-maratonul de la Leicester pentru LOROS, the Leicester and Rutland Hospice

3:10 dimineaţa. Nu pot să dorm. Emoţiile dinaintea cursei îşi spun din nou cuvântul. Dorinţa de a termina cu bine semi-maratonul de la Leicester şi de a arăta că românii din Marea Britanie nu au venit aici doar ca să muncească nu îmi iese din cap.

Dan-Dumitru  După ce am purtat Flacăra Olimpică anul trecut în drumul ei spre Londra, mi-am făcut familia şi prietenii mândrii şi am participat la evenimente de prezentare a Tortei Olimpice în diferite comunităţi româneşti şi britanice, a urmat un alt an în care am sărit cu paraşuta de la 5000 m, am alergat Maratonul de la Manchester în 3:42:41, record personal, iar acum sunt la Leicester pentru un semi –maraton.

Poate prea puţin.

Într-un final adorm cu gândul că pot mai mult şi vreau să trec mâine cât mai repede linia de sosire.
Cu toţi ne îndreptam în aceeaşi direcţie. La linia de start. E o vreme de numărat banii dar acum îi avem pe cârduri. Plouă mărunt iar frigul de toamnă târzie se simte pe pielea tremurândă. Atmosfera e de sărbătoare că la orice Maraton cu participare numeroasă. 6000 de suflete se gândesc cum să ajungă cât mai repede la linia de sosire. Se dă startul.

Leicester e un oraş în care, ca majoritatea oraşelor englezeşti, clădirile noi împart aceleaşi alei cu cele vechi iar istoria pare să nu se sfârşească niciodată.
Începând cu vechea aşezare romană şi terminând cu rămăşiţele regelui Richard găsite anul trecut în subteranul unei parcări din centrul oraşului, Leicester e un oraş poliglot cu multă culoare, parcuri largi şi comunităţi de pe toate continentele.

Traseu de 21 de km ne duce pe lângă clădiri cum ar fi: Leicester GuideHall, Curve Theatre, Leicester University şi se termină în imensitatea de spaţiu verde numit clasic Victoria Park. Lipsa de spectatori şi ploaia măruntă îmi afectează picioare şi umple corpul cu oboseala. Ideea că dacă alerg mai repede, ajung mai repede la finish începe să funcţioneze.

Ultimii 3 km de pe traseu sunt în centrul oraşului şi admirând peisajele în goană după un timp bun reuşesc să termin cursa în 1:41:11. De fiecare dată când trec linia de sosire mă descopăr şi cred din ce în ce mai mult ca limite sunt făcute pentru a fii doborâte. Mândru că mi-am îmbunătăţit recordul personal cu 6 minute, cu medalia la gât şi un izotonic bine meritat deja îmi fac planuri pentru următoarea cursă.

Anul viitor, maratonul de la Londra vă împlini 33 de ani de la primaDan Dumitru ediţie. Cel mai mare marathon din Europa a depăşit recorduri de participare de la an la an, la ultima ediţie, 34000 de oameni întrecându-se la linia de start.
Datorită numărului mare de Organizaţii de Caritate înscrise până acum, face din ce în ce mai greu înscrierea celor care vor să alerge în scop personal, lista de aşteptare depăşind 7 ani.

Mândru să anunţ participarea mea pe 13 Aprilie 2014 la maratonul de la Londra.Fondurile strânse din această acţiune vor fi donate persoanelor bolnave de leucemie, în special copii.  Elimination of Leukemia Fund (ELF).

Pentru toţi cei care apreciază întreaga mea activitate de voluntariat prin alergat, pot face o mică donaţie la: http://uk.virginmoneygiving.com/AlexDumitru
Ajutorul vostru poate face diferenţa pentru unii copii care au speranţa să trăiască!

Dan Dumitru, tecucean purtător al Flacării Olimpice

1 Comment on "Tecuceanul Dan Dumitru la semi-maratonul de la Leicester"

  1. Ce spuneti? In cat timp se consolideza alinanta PNL – PDL la Tecuci? Tuchel Daniel via Butunoiu Liviu?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!