shopify
analytics tool

Vis devenit realitate: debut literar la 63 de ani

Gherghina Micu

 Tecuceanca Gherghina Micu (63 ani) si-a lansat, joi, dupa-amiaza, la sala studio a Casei de Cultura, prima carte, intitulata „Ene Caluiene„, un volum de poezie si proza în care se oglindeste copilaria autoarei, cu parfumul si nastrusniciile specifice acestei perioade. Aparitia cartii la editura Transilvania, reprezentata de doctorul Mihai Ganea, a fost intermediata de poetul si ziaristul Dan Vâtă, prieten bun cu protagonista evenimentului literar. „O carte este mai importanta decât o candidatura politica.

Mi-aduc aminte de debutul mau de acum 20 de ani”, a subliniat Dan Vîta. Sala studio a avut ca auditoriu un grup numeros de copii de la Scoala Ion Petrovici, multi dintre ei vecini de cartier (Cuza-Voda) cu autoarea, inclusiv directorul institutiei educationale, Mioara Vizitiu. O floare din gradina Scolii Nr. 10 Dimitrie Sturdza, Crina Tudorache, a interpretat în cadrul manifestarii 2 melodii pline de sensibilitate. La final, autoarea, vizibil emotionata, le-a multumit tuturor celor prezenti si i-a îndemnat pe copii sa citeasca, sa se cultiveze, deoarece calculatorul nu-i poate ajuta în acest sens.

Evenimentul derulat la Casa de Cultura a fost un vis devenit realitate dupa cum a afirmat si autoarea, iar sacrificiul de a face un împrumut în banca pentru ca acest volum sa vada lumina tiparului a fost unul prea mic în comparatie cu bucuria debutului.

Vata-Constantin-Vizitiu-CalianuViorel burlacu 3Gherghina Micu

 

 

 

Viorel BurlacuViorel BurlacuTanase Danaila

 

 

 

Dan VâţăVata-Constantin-Vizitiu-CalianuGherghina Micu

 

 

 

[poll id=”7"]

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

Fii tu primul care comentează on "Vis devenit realitate: debut literar la 63 de ani"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!