shopify
analytics tool

Taxele şi impozitele locale 2016, un act de manipulare marca Daniel Ţuchel

Daniel Gerhardt Tuchel - Primar Tecuci

Mai multe canale media au revenit asupra informaţiei că Tecuciul are cele mai mari impozite şi taxe locale din România. Iată câteva relatări: stiridegalati.ro , digi24.ro , mediafax.ro , hotnews.ro , romaniatv.netdcnews.ro … Acest lucru l-au ştiut majoritatea tecucenilor însă, doar câţiva au luat atitudine. Aşa s-a născut dezbaterea publică din data de 06.11.2016 (vezi minuta AICI şi un video mai jos):

Iată câteva afirmaţii făcute de primarul Daniel Ţuchel: „Reamintesc tuturor că, la inițiativa mea, cu votul majorității liberale din Consiliul Local, taxele şi impozitele locale pentru anul 2016, au fost stabilite la minimum prevăzut de lege, atât pentru persoanele fizice cât şi pentru cele juridice. Asta deși, în toţi anii anteriori, taxele locale au fost aprobate doar la limita maximă.” – sursa Facebook

Astăzi, 6 Noiembrie 2015, orele 10.00, în Sala de ședințe a Consiliului Local, a avut loc Dezbaterea publică privind adoptarea proiectului de hotărâre pentru Stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2016, potrivit Noului Cod Fiscal, promovat de fostul Guvern Ponta, ce va intra în vigoare de la 1 Ianuarie.” – afirmaţie preluată de pe pagina Facebook a primarului Daniel Ţuchel dar care a fost ştearsă după câteva zile.

Impozitele locale se măresc datorită noului cod fiscal votat cu nesimţire de Victor Ponta. „- afirmaţie preluată de pe pagina Facebook a primarului Daniel Ţuchel dar care a dispărut între timp.

Totuşi, nu v-aţi întrebat stimaţi tecuceni, de ce s-au adunat la dezbateri toţi acei cetăţeni? Spre exemplu Lucian Costin (administrator Gegi srl şi membru marcant PNL), a găsit să-şi exprime nemulţumirea ştiind că primarul, care este şi colegul său de partid, va micşora taxele şi impozitele pentru anul 2016? Nu pare o acţiune vecină cu nebunia? Dezbaterea a durat aproape 1 oră. Dacă secretara consiliului şi cei din aparatul de specialitate a primarului considerau că cei prezenţi sunt acolo dintr-o eroare, puteau prezenta documentul care prevedea reducerea impozitelor şi dezbaterea nu ar mai fi avut loc.

Acesta dezbatere a fost rezultatul manipulării primarului şi aparatului său de specialitate. Iniţial s-a afişat şi publicat spre dezbatere un dosar care cuprindea nota de fundamentare nr. 38807/PJ/07.10.2015 semnată de şef serviciu ec. Munteanu Adriana (conţinea proiectul de hotărâre şi anunţul semnate de primarul Daniel Ţuchel şi secretar Staicu Iuliana Geta). Proiectul propunea majorarea impozitelor şi taxelor locale la maximul prevăzut de Codul fiscal. Documentul a fost confirmat de cativa consilieri locali, funcţionari din primărie şi alţi câţiva tecuceni.


Fragment-Propunere-Impozite-maxime


Din fericire, acesta informaţie nu a rămas fără efect. Tecucenii s-au inflamat şi au luat atitudine. Documentul menţionat a fost retras de pe site-ul oficial al primăriei şi a fost înlocuit cu alt document 44074/PJ/09.11.2015  din care au fost scoase propunerile de majorare a impozitelor. De data acesta s-a propus pragul minim prevăzut de Codul fiscal (acelaşi Cod fiscal votat de PSD în parlament şi invocat permanent de primarul Daniel Gerhardt Ţuchel).

Din iunie 2012 toate proiectele de hotărâri propuse de primar au fost votate de actualul Consiliu local. Multe proiecte au fost votate de consilieri fără să aibă cunoştinţă în totalitate de conţinutul acestora.
Prin urmare, proiectul ce prevedea mărirea impozitelor şi taxelor locale, avea toate şansele să fie votată în forma propusă iniţial?

AMENDAMENTE ŞI RECOMANDĂRI INTERESANTE

La proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2016, s-au înregistrat recomandări scrise din partea următoarelor firme: Andra Comexim srl – reprezentant Florea Costică, Maxwector srl – reprezentat de Papuc Ovidiu, Coral Com Serv Prod srl – reprezentant Vasilache Marin, Corseda srl – reprezentant Umbrarescu Simona Danuela, Cotavin srl – reprezentant Umbrarescu Ciprian, Edinvest srl – reprezentant Tudorache Mihai Cosmin şi Stoian Maricel – persoana fizică.

Propunere-act-normativ-impozite-taxe-2016  Este interesant că cele 6 firme, prin reprezentanţii săi, au depus câte un amendament la acesta hotărâre în dată de 05.11.2015 cu exact acelaşi conţinut:

Cu privire la punctul II privind majorare Impozitul/Taxa pe clădiri datorat de persoane juridice de la 0,1% la 0,2%, considerăm că acestă majorare este prea mare, dat fiind faptul că legiuitorul permite o impunere între 0,08% şi 0,2% asupra valorii impozabile a clădirii pentru clădirile rezidenţiale aflate în proprietate sau deţinute de persoane juridice, majorarea propusă de PRIMĂRIE atingând pragul de 0,2%, respectiv coeficientul fiind de 100%. Recomandarea noastră este de ca acesta majorare să fie de la 0,1% la 0,12%.

Rezultă că cele şase propuneri au jucat rolul de a ţine pragul impozitelor şi taxelor la un nivel intermediar dar care să fie mai mare decât pragul minim. Variantă care se pare nu a fost agreată nici de către colegii de partid ai primarului.

ŞI ACESTA ESTE O CONFIRMARE CĂ NIVELUL TAXELOR SI IMPOZITELOR A FOST PROPUS LA NIVELUL MAXIM prevăzut de codul fiscal.

Urmare a presiunilor create de dezbaterea din Consiliul local, al mediatizării şi al unor membri partid Hotărârea privind impozitele şi taxele locale au trecut la nivelul minim prevăzut de codul fiscal.

Am fost contractat de câteva televiziuni şi am fost întrebat dacă se confirmă că Tecuciul are taxele şi impozitele mărite cu cote de peste 150%. Am infirmat şi le-am trimis documentele din acest articol.

Caricatura: vremuritulburi.com

9 Comments on "Taxele şi impozitele locale 2016, un act de manipulare marca Daniel Ţuchel"

 1. Si totusi, au ramas la nivel minim impozitele pe cladiri, dar celelalte taxe am inteles ca s-au dublat si chiar triplat. Ar fi bine, daca aveti date sa publicati un tabel cu cuantumul tuturor taxelor, numai asa ne putem face o idee corecta.

  • Au ramas la nivelul minim dar veti plati aproape dublu fata de anul trecut.Este un haos creat de comportamentul parsiv al tapeanului.Asta si-a dorit: haos ca sa nu fie control, minciuna si viclenie

 2. stie cineva ce s-a mai intamplat in cazul tortionarilor Tuchel Gheorghe si tuchel Viorel? tatal si unchiul primarului au maltratat un tecucean. cine cerceteaza dosarul? de ce sunt protejati batausii?la puscarie cu golanii si hotii

  http://www.romaniatv.net/un-jurnalist–batut-cu-biciul-si-furca-de-rudele-primarului-din-tecuci_240956.html

 3. Hotararea ca nivelul impozitelor ( atentie unele taxe sunt la nivel maxim) s-a luat in catrul unei sedinte a PNL-Tecuci. Sedinta a fost cu scantei si cand s-a trecut la vot, singurul care nu a fost de acord cu acest nivel minim, a fost Tzukel. Restul e gargara!

 4. mândru ca sunt ţăpean | 11 ianuarie 2016 at 09:30 | Răspunde

  Sa vă mutati la Ţepu daca nu va convine aici nu sau marit taxele noi am venit la Tecuci voi plecati la tepu

 5. Domnule administrator cunoaştem atitudinea parşivă, vicleană şi ordinară exprimată zilnic de către Ţuchel faţă de cetăţenii municipiului Tecuci. În mintea lui sunt numai ordinarii, el considerând că dacă face aceasta bulversare cetăţenii nu conştientizează că rostul lui la Primăria Tecuci a fost doar acela de a fura cât se poate de mult. Săracul s-a tâmpit aşa de mult în goana lui după furat că nici nu mai ştie ce a zis cu o zi sau două în urmă dar oricum vinovaţi sunt adversarii politici. Vinovat sunteţi şi dumneavoastră care nu i-aţi permis să facă jaf la Tecuci în linişte aşa cum şi-ar fi dorit. Ar fi bine că Aida Zaharia să nu mai scrie toate mizeriile pe site-ul ăla al lui Ţuchel de pe wordpress că nu cumva să vină şi vremea ei alături de el.

 6. Tecucean get-beget | 11 ianuarie 2016 at 08:36 | Răspunde

  Presiunea celor din jurul lui tuchi a fost foarte mare, inclusiv de cei de-ai lui, aşadar cadoul pe care dorea să ni-l facă în anul acesta nu s-a mai concretizat.
  Va fi un an greu, nu contează cine va veni în locul lui tuchi la primărie, oricine va fi mai bun ca el.
  După ce îşi termină mandatul, consilierii locali trebuie să răspundă în solidar cu el pentru cheltuirea banului public în mod discreţionar, pentru că, fără concursul lor tuchi n-ar fi reuşit asemenea jaf.
  Dacă s-ar fi adoptat hotărâri fără cvorum sau în alte condiţii de legalitate iar ar fi vina lor pentru că nu au intervenit şi nu au luat măsurile legale.
  TREBUIE SĂ ÎNCETEZE

 7. Nu mai avem industrie, agricultura e vai de ea, avem impozite, show cu iz de mucegai tiganie multa. Ce o fi in capul omului asta? Ne crede prosti? Dar complicii lui?

  • Fiecare are ce merita ! Cei care s-au zbatut sa-l aduca pe Tuchel, trebuie sa suporte consecintele. Unde nu-i cap, vai de picioare…

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!