shopify
analytics tool

TAXE MODIFICATE SUBIT: Se prefigurează o ŢEAPĂ minuţios ascunsă

voturi

voturi  Între materialele privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale primite de consilierii locali pe e-mail în baza cărora au votat cuantumul taxelor locale în cadrul şedinţei ordinare din 31 decembrie 2012 şi hotărârea consiliului local nr. 69 din 31 decembrie, referitoare la stabilirea impozitelor şi taxelor apărută pe site-ul Primăriei la 3 ianuarie 2013, care ar fi trebuit în mod normal să semene leit, există diferenţe uluitoare. Situaţia a fost incertă încă de la început. În e-mailul primit de la Primărie pentru şedinţă, consilierii au avut ataşate mai multe documente în care erau menţionate valorile taxelor locale speciale, ale taxelor pentru eliberarea certificatelor de urbanism (modificate substanţial în hotărârea apărută câteva zile mai târziu pe site-ul Primăriei). Tot în e-mail se preciza sub documente că taxele şi impozitele locale se vor majora cu 16.05% (rata inflaţiei din ultimii 3 ani). Analizând hotărârea CL afişată pe site-ul primăriei la 4 zile după şedinţă se observă într-adevăr că s-a operat actualizarea taxelor şi impozitelor locale cu 16.05%. Cele mai nebănuite modificări faţă de ceea ce au votat consilierii în şedinţă sau faţă de ceea ce au ştiut că votează sunt în privinţa taxelor locale speciale. În 4 zile autorizaţia de transport public în regim taxi a crescut de la 160 lei/auto la 1000 lei/auto, viza anuală transport în regim de taxi de la 255 lei/auto la 500 lei/auto, taxa de habitat pentru persoane juridice – deşi acum câteva luni s-a spus că aceasta nu va suferi modificări –  a fost majorată, nou introdusele taxe de publicitate sonoră (pe zi) şi de foc de artificii (pe 5 min.) au crescut de la 100 la 116 lei, avem o ambiguă taxă de organizare evenimente familiale – nunţi 1000 lei, cumetrii – 500 lei ş.a.m.d. Este adevărat că există şi taxe care au fost reduse. Nu trebuie să uităm că proiectul privind stabilirea taxelor şi impozitelor a fost poate cel mai fierbinte de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din 31 decembrie. Consilierul Samir Oancă a dorit să opineze pe marginea acestui subiect deşi nu a avut la dispoziţie pentru informare decât documentele primite pe e-mail, în care nu erau prezentate toate modificările, a intrat într-un schimb de replici cu primarul şi a fost exclus din şedinţă. Este prima şedinţă în care  primarul a interzis filmarea sau înregistrarea audio invocând lipsa acreditării, o problemă discutabilă. Mai merită menţionat faptul că niciun reprezentant al primăriei nu mai filmează şedinţele aşa cum se întâmpla în consiliul local trecut. Proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru 2013 a fost supus dezbaterii publice la 5 decembrie într-o formă cu mult diferită de cea actuală.

3 Comments on "TAXE MODIFICATE SUBIT: Se prefigurează o ŢEAPĂ minuţios ascunsă"

 1. zâmbarețul!!! | 13 ianuarie 2013 at 09:38 | Răspunde

  La transportul in regim taxi a dublat taxa de viza domnul primar, dar la transportul cu dubele (cutii conserva) ale lui cumatrul GEGI, taxele au ramas la fel,…de ce? Sa mai astepte voturi USL-ul. Daca se va face un referendum la Tecuci pentru demiterea primarului(ceea ce nu este exclus), sigur nu va mai iesi primar Țuchel, pentru ca toata populatia este nemultumita si mai mult a distrus in orasul nostru si nu a facut absolut nimic, parc nu mai avem, apa tot la Galati a ramas, in curand vom ramane si fara Romprest s.a.m.d.

 2. La radio tecuci consilierul Hulea Angelu spunea ca taxa pe nunti de 1000 de lei este de fapt fosta taxa de alimentatie publica -taxa de scaune= daca va uitati in hotarare se vede ca domnul Hulea nu stie ce a votat si a mai fost si presedinte de sedinta taxa de alimentatie publica (cum se spune in popor taxa pe scaune) a ramas in contiunare la cap. IX din hcl nr.69 in suma de 1000 lei iar taxa pe nunti apare si ea tot in suma de 1000 lei. Asa ca in hotarrea de consiliu este si taxa pe scaune adica taxa de alimentatie publica dar si taxa pe nunti.
  Si mai este o situatie. In proiect apar doua coloane. In prima coloana cica ar fi taxa nivelul taxei din 2012 iar in a doua coloana nivelul taxei din 2013. Vedeti fratilor ca hotararea asta este o minciuna. Acele taxe care le=au trecut ei in coloana cu 2012 nu au existat niciodata in 2012. Coloana cu 2012 a fost trecuta asa la deruta ca sa creada lumea ca acele taxe multe din 2012 au fost reduse de ei. De ce nu cititi hotararea cu aprobarea impozitelor si taxelor din 2011 pentru 2012 si sa vedeti ca ce au trecut ei in coloana cu 2012 nu a existat niciodata. Totul se bazeza pe minciuna ca stiu ca oamenii sunt asa d eslabiti incat nu ar mai avea cheful sa iasa in strada. Nu se stie niciodata.

 3. Exemplul relatat de dumneavoastra este elocvent pentru guvernarea USL: una spune – alta face.

  O relatie normala intre CETATENI si reprezentantii locali ar trebui sa fie una relaxata, de consultare permanenta si de reprezentare a intereselor acestora. Pentru asta luptam!
  Asteptam Comunicate din parte Primarului, periodic, cu masurile pe care le-a intreprins, proiecte in lucru, situatii despre cheltuirea banului public, consultarea cetatenilor pentru proiectele de interes public, etc.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!