shopify
analytics tool

Spitalul Tecuci a donat bani cu nemiluita diferitor firme

Dragos-Teodoru_protecuci.ro

Dragos-Teodoru_protecuci.ro  În urma mai multor reclamaţii şi sesizări cu privire la activitatea din Spitalul Municipal, UAT Tecuci a dispus încheierea în luna ianuarie a unui contract de expertiză contabilă. Primarul Daniel Ţuchel a spicuit la ultima şedinţă a Consiliului Local din concluziile înfiorătoare ale raportului de expertiză contabilă extrajudiciară realizat de expertul contabil doctor economist Costel Postolache. La 11 februarie 2008 Spitalul Municipal Tecuci a încheiat un contract de prestări servicii ”reparare şi întreţinere echipament informatic – reţele” cu firma Biosoft Computers, cu sediul pe str. Gh. Petraşcu, pentru a care plătit anual 9.996 euro fără TVA ( La 26 februarie 2010 a fost încheiat un nou contract de servicii IT cu aceeaşi firmă, cu o valoare anuală de 11.700 euro fără TVA. În baza celor două contracte firma a facturat către Spital lucrări în sumă de 577.848 lei. Mai mult, Biosoft Computers a livrat piese de schimb şi materiale consumabile în sumă de 338.000 lei astfel că unitatea spitalicească a achitat firmei în perioada 2008-2012 suma de 918.097 lei. În ciuda atâtor bani plătiţi noul director, Teodor Negru, a solicitat să i se transfere 5 din calculatoarele casate ale Primăriei pentru a-şi putea desfăşura activitatea. ”Biosoft figurează la ITM fără niciun salariat dar a reuşit să aibă o cifră de afaceri cu Spitalul Municipal de aproape 1.000.000 lei”, a spus primarul.

Au dat vrabia din mână pe cioara de pe gard

În anul 2009 Spitalul avea încheiat un contract de comodat cu firma CorMedic din Tg. Neamţ în baza căruia unitatea spitalicească beneficia în calitate de comodant de instrumente şi aparatură de laborator în vederea efectuării analizelor medicale, bunuri care treceau în patrimoniul spitalului cu titlu gratuit la împlinirea a 2 ani. ”Cu instrumentarul şi aparatura de laborator de care beneficia prin contract, la care se adăugau investiţii minime spitalul ar fi obţinut acreditarea RENAR (n.n. pentru a efectua propriile analize)”, este precizat în raportul contabil. Dar cu jumătate de an înainte de finalizarea lui (ianuarie 2011), spitalul a încheiat un contract de asociaţiune investiţională cu firma Sanomed din Prahova (în raport se constată deficienţe majore cu privire la procedura de asociere şi atribuirea a acestia) reziliindu-l pe cel cu CorMedic. Obiectul contractului era definit ca activităţi de medicină de laborator, sediul asocierii fiind la Spitalul Municipal. Raportul contabil menţiona faptul că Spitalul din Tecuci nu a prezentat deconturi lunare pentru operaţiuni în participaţie, nu a încasat nicio sumă de bani în baza acestui contract conform cotei de participare (33%) astfel că Sanomed şi-a însuşit întreaga sumă cu titlu de beneficiu nerealizat ”căpuşare”. Potrivit contractului Sanomed avea obligaţia să preia personalul de la Spitalul tecucean care lucra în laborator prin detaşare. Personalul laboratorului de analize a fost pontat şi salarizat în 2011 şi 2012 de spital. Prin derularea contractului de asociaţiune investiţională Sanomed a încasat din serviciile de analize de laborator în perioada ianuarie 2011 – decembrie 2012 1.911.324, 34 lei (analize facturate către Spital 1.561.849,40 lei, analize facturate de CJASS Galaţi 284.649,54 lei, analize încasate de la persoane fizice 100.825,00 lei), a creat un prejudiciu în sumă de 100.576,27 lei şi a încasat în plus faţă de analizele facturate către spital suma de 256.645,42 lei.
Câte feşe, proteze şi alte obiecte sanitare de care spitalul duce lipsă nu s-ar fi putut achiziţiona cu aceste sume ameţitoare? Vor fi traşi la răspundere Dragoş Teodoru & Company? VA URMA…

Biosoft Computers srl

 

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

8 Comments on "Spitalul Tecuci a donat bani cu nemiluita diferitor firme"

  1. Hei Hei Hei, stiti cum e asta ??? PRAF IN OCHI ….au gasit tapul ispasitor, firma „Biosoft a lu domnu Barbu ” stiti vorba aia ” hai ca te Ki.. in freza” la ce spun oamenii plecati din primarie e este mic copil pe langa altii …. pardon monser, de cocoana Sabau mare contabil la Primarie si afacerile cu firma ei…..nimic ,ninic??????? sau de d-nul director Susanu de la GRAFOTEC care de cand sa inrudit cu NONA POPOVICI fosta sefa peste toti si-a inzecit cifra de afaceri sau domnul acela cu pavelele din oras….. si multi multi altii…..vorba lu Badea .. „Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul” …… PDL+USL ACEIASI MIZERIE ……….cand vom scapa oare?

  2. Ai parale,te angajeaza,nu ai ciocul mic ca „noi suntem la putere” de ce mama dracului va mai mirati?

  3. Mai multa transparenta nu ar strica vizavi de ceia ce se intampla in Spitalul Anton Cincu TECUCI.Mentionez ca in curand se va sustine un examen pentru ocuparea posturilor vacante, dar nimeni nu iti spune nimic cind si nici nu iti primeste dosarul pentru participare la concurs. O SA AVEM OSURPRIZA, CA ACEIA DIN 27-12-2012, ESTE STRIGATOR LA CER PENTRU CA ESTE DREPTUL FIECARUIA SA PARTICIPE NU NUMAI UNIII CARE STIU EI…………

  4. Cred ca ar fi onest sa ascultati si pozitia celor acuzati, nu numai interpretarile noii administratii. Acestia de cand au venit numai cat critica si se plang, dar nu spun ca nu au facut nimic, si nici cat i-a costat o usa la primarie, cui au dat banii fara nici macar un studiu de piata, cat au costat termopanele si reparatiile in primarie, de ce trebuie sala de protocol la demisol, cati bani are de primit Galbenus Nelu in urma dezapezirii, si multe altele in numai 5 luni.

  5. Dar tentaculele (ale caracatitii) ? Cu ele cum rămîne ? Cine le va putea taia ? Astea-s mai puternice decit capul.

  6. au scapat de unul si au bagat pe altul care sia luat recent de la primaria tecuci 4 miliarde de lei

  7. Daca nu a avut angajati, cine a facut lucrarile la spital? Adevarul e ca acestea sunt fictive.Practic spitalul a platit banii, dar nu aprimit nimic in schimb. Se spune ca firma aceasta apartine unui anume Barbu, frate cu cel de la politie.Bine acum e control si la politie, in urma reclamatiilor dl. Roset.Se asteapta o verificare si la parchet.Tremura toti trepadusii din Tecuci.Mai ales ca si primarul a dat cu subsemnatul la DNA si ANI.Mafia a prins radacini adanci in Tecuci, va fi foarte greu de taiat capul caracatitei.

    • Buna ziua. As vrea sa-i raspund cu respect lui „Tecucean” care a scris pe 05.02.2012 ora 14.02 in comentariul dumnealui citez : „”Daca nu a avut angajati, cine a facut lucrarile la spital? Adevarul e ca acestea sunt fictive.”” Ei bine domnule sau doamna „Tecucean” Eu stiu cine a instalat si IT-ul si telecomunicatiile si sistemul video in spital, policlinica si sp.de copii, si cu siguranta nu este Barbu.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!