shopify
analytics tool

Spitalul municipal Tecuci are ortoped cu „acte în regulă”

Claudiu Emanuel Zară
Claudiu Emanuel Zară  La finele săptămânii trecute la nivelul spitalului judeţean de urgenţă Galaţi a avut loc concursul pentru ocuparea postului vacant de medic ortoped din cadrul Spitalului municipal „Anton Cincu” Tecuci. La acest concurs „adresabilitatea” nu a fost prea mare, fiind înscris un singur candidat, dr. Claudiu Emanuel Zară, medicul ce îşi desfăşoară activitatea la Tecuci din decembrie 2011. Cum era de aşteptat, postul a fost ocupat de singurul candidat, iar de la 1 decembrie spitalul tecucean va avea ortoped cu „acte în regulă”.
„Concursul a fost unul dificil, ca orice concurs. Am reuşit să obţin un punctaj bun şi probabil de la 1 decembrie îmi voi desfăşura activitatea ca medic al spitalului. Având în vedere adresabilitatea mare a pacienţilor pentru această secţie, am speranţa că vor exista şi unele îmbunătăţiri, ca să zic aşa. Am avea nevoie de personal, deoarece toate intervenţiile au loc cu ajutorul asistentelor de pe chirurgie, probabil va fi mărit şi numărul de paturi. Nu ştiu care vor fi măsurile care vor fi luate, însă dacă mi se va cere părerea voi veni cu sugestii pe cât de practice, pe atât de utile”, ne-a declarat dr. Zară.
Lunar la secţia ortopedie a spitalului tecucean sunt internaţi între 60 şi 80 de pacienţi, iar în primul an de activitate a acestei secţii în cadrul bătrânului aşezământ medical tecucean au fost aplicate peste 40 de proteze la pacienţi din Tecuci, localităţile limitrofe acestuia, dar chiar şi din alte oraşe. Marea problemă a celor care suferă de afecţiuni ortopedice care necesită protezare sunt banii, preţul acestor proteze fiind extrem de mare, iar CJAS nu sprijină sub nicio formă această categorie de pacienţi. Schimbarea „statutului” dr. Claudiu Zară poate aduce şi surse de finanţare pentru pacienţii aflaţi în suferinţă şi care necesită protezarea membrelor.
Sursa:  monitoruldegalati.ro

Fii tu primul care comentează on "Spitalul municipal Tecuci are ortoped cu „acte în regulă”"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!