shopify
analytics tool

Spitalul municipal din Tecuci, în pericol de a fi executat silit

Tribunalul Galaţi a admis recent suspendarea provizorie a executării silite demarate împotriva spitalului din Tecuci de către SC Sanomed SRL pentru neplata unor datorii, dar unitatea medicală trebuie să câştige şi procesul pe fond pentru a scăpa de spectrul executării silite. Judecătorii au decis şi ca spitalul să achite peste 18.000 de lei drept penalităţi de întârziere către furnizorul de medicamente SC Farmexpert DCI SA Bucureşti.

Banner-ING

Instanţa a stabilit că unitatea spitalicească trebuie să plătească penalităţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere a plăţii medicamentelor primite în perioada 22.04.2010 – 30.10.2010. Spitalul din Tecuci se judecă în prezent şi cu proprii angajaţi, după ce a decis să-i acţioneze în judecată pentru a recupera de la aceştia mai multe drepturi salariale, a căror plată a fost considerată ilegală de la Camera de Conturi Galaţi. Tribunalul Galaţi a pus în vedere unităţii medicale să precizeze suma pe care vrea să o recupereze de la fiecare medic şi asistentă medicală, cu precizarea cuantumului brut şi a celui net.

Pacienţii, obligaţi să dea banii înapoi

Spitalul municipal din Tecuci a pierdut şi procesul cu Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi, ce viza nerecuperarea a 262.546 de lei de la pacienţi, ce reprezintă cheltuieli de spitalizare şi contravaloarea tratamentului medicamentos administrat acestora. Oamenii nu au avut bani să plătească tratamentul de care au beneficiat în spital. Pentru perioada octombrie 2006 – octombrie 2007 nu mai există niciun fel de acte care să probeze datoriile pacienţilor către unitatea medicală şi, prin urmare, nu exista baza legală pentru recuperarea debitelor.

Şi foştii angajaţi ai unităţii medicale ai unităţii medicale au pretenţii vizând plata unor drepturi salariale. Un tecucean care a lucrat la spitalul „Anton Cincu” a acţionat în judecată spitalul, iar Tribunalul Galaţi i-a dat dreptate, avizând recent executarea silită a Spitalului Municipal din Tecuci. Suma nu este de neglijat, fiind vorba în total de 4.684 de lei, ce reprezintă datoria iniţială, dobânda aferentă, penalităţi, onorariul avocatului şi cheltuieli de executare.

Sursa: monitoruldegalati.ro

Zanette

8 Comments on "Spitalul municipal din Tecuci, în pericol de a fi executat silit"

 1. Sa vedeti jale cand se va pierde procesul cu ROMLUXUL…. HALAL PRIMAR

  • Sa vedeți jale și mai mare când va pierde votul electoratului tecucean și jagardeaua va primi un șut în cur…! Va fi doliu pentru mulți țăpeni…

 2. In cursul zilei de ieri, unei femei i-sa facut rau in parcul central. Cetateni prezenti in jurul orei 11, la fata locului au anuntat salvarea. Aceasta din pacate nu a putut intra in parc datorita ,,ciupercilor” montate de primar, asa ca interventia doctorilor a fost ingreunata si femeia aflata in stare grava transportata cu targa prin parc. Rugam desfiintarea acestor borne, pentru-ca oricum parcul e pazit si nu intra nici o masina in parc, in afara de cea a preotului Ramfu.

  • Da. da asa e ai perfecta dreptate totul trebuie desfiintat, nimic nu e bun. Profesori sunt prosti, directori la fel, intelectuali plagiatori si betivi, iar numai maria ta esti curat, frumos si destept! revolutionar,liberal, conservator, jongler de fonduri, critic vehement si in special un mare ratat. Nu e un atac la persoana ci doar o constatare…..

 3. Doamne, ce babilonie!!!
  Firmele-capusha dau spitalul in judecata si castiga – contractu-i contract – si in Romania nimeni nu supravrgheaza daca contractele statului cu diverse firme sunt in regula, desi sunt institutii datoare sa supravegheze si sa semnaleze malversatiunile. Ca si cum animalului lesinat i se mai iau cateva seringi din putinul sange ramas ca sa fie platite penalitati capuselor tupeiste.
  Spitalul trebuie sa-si dea in judecata angajatii si sa recupereze bani de la ei, dar nu tot spitalul le-a dat banii?
  In schimb, alti fosti angajati au de recuperat bani de la spital.
  Bolnavilor li s-au dat necuvenit medicamente gratuite, banii trebuie recuperati, dar spitalul nu mai are actele, nu stie de unde sa recupereze!
  O babilonie in care legile statului facute de hoti pentru hoti sau de prosti, tot pentru hoti, si-au gasit de minune personajele care sa le puna in scena.
  Parca vad ca ramanem fara spital. Macar de ne-ar lasa cladirea, acesta bijuterie arhitectonica ramasa din timpuri mai frumoase! Ca, nu e exclus sa apara un hulpav local care sa o pofteasaca!
  Admin, poate ar fi bine ca protecuci sa declanseze o campanie de sprijinire a spitalului. Nu o cheta, ca nu asta ne trebuie, ci minte, ordine si corectitudine. O campanie de gasire a unui grup de juristi, de specialisti care au o legatura cu Tecuciul, care sa descalceasca itele acestei afaceri, a carei solutii juridice miroase urat. Miroase a politica, a incompetenta, a bani.

  • De unde stiti voi ca sunt firme capusa? Firmele care nu dau parandaratul la actuala conducere se numesc firme capusa? Sau noua conducere doreste sa incheie contracte cu firmele lor infiintate dupa castigarea alegerilor?

 4. Pai frate se castiga vreun proces la primaria tecuci sau spital sau se merge numai pe pierdere!!!

  • Pai sa ii multumim lui Tuchel pentru asta! Ca din hoti si incompententi nu i-a scos pe ceilalti.Uite ce desteptaciuni a facut el si echipa lui de tapeni “competenti”si “corecti”!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*