shopify
analytics tool

SPITALUL „BĂIEŢILOR DEŞTEPŢI” din Tecuci: Un deputat şi apropiaţi ai primarului, furnizori

Situaţie explozivă la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci

Carne tocată cumpărată la preţ de pastramă, tigăi de mii de lei, sau filme radiologice achiziţionate de la un supermarket. Se întâmplă la spitalul municipal din Tecuci, acolo unde furnizori pentru toate aceste produse, au devenit peste noapte un deputat, dar şi apropiaţi ai primarului din localitate. Asta chiar dacă spitalul are datorii de peste 3,5 milioane de lei iar pacienţii sunt puşi să vină de-acasă cu pansamente sau seringi.

În urmă cu patru luni, din cauză că instituţia avea conturile blocate oamenii nu îşi mai promiseseră banii de săptămâni bune. Tot în aceeaşi perioada conducerea spitalului încheia contracte de achiziţii cu mai multe societăţii din localitate. Societăţi, care au primit contracte prin încredinţare directă, ale căror administratori sunt în legături strânse cu managerul spitalului, Teodor Negru dar şi cu primarul Tecuciului, Daniel Tuchel.

O serie de documente obţinute de Realitatea TV arată că instituţia a achiziţionat oale de gătit sau imprimante la preţuri cu mult peste cele ale pieţei, de la o firmă înfiinţată în urmă cu câteva luni, care îşi are sediul lângă locuinţa managerului. Un alt contract a fost încredinţat şi către o societate deţinută de un deputat PNL

George Scarlat este acelaşi parlamentar care a fost în centrul unui scandal cu Biserica Ortodoxă pentru că a folosit în campania electorală o fotografie trucata cu Înaltpreasfinţitul Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos.

Firma deputatul a furnizat spitalului sute de kilograme de alimente, la preţuri „umflate”. Astfel, în cămara instituţiei, au ajuns crenvurşti şi carne tocată la un preţ de aproape 30 de lei pe kilogram.

În timp ce pacienţii erau puşi să aducă de-acasă materiale sanitare, conducerea spitalului achiziţiona totuşi medicamente. Dar nu cele care trebuiau. 720 de cutii de APROSTADILUM, în valoare de peste 40.000 de lei, au încărcat gestiunea spitalului cu toate că nu există medic specialist care să le administreze. Surse din spital susţin că medicamentul îi era necesar directorului medical care avea nevoie de acesta pentru teza de doctorat.

Mai mult, un supermarket din Tecuci, al cărui administrator este, potrivit presei locale, rudă cu primarul în funcţie, a furnizat filme radiologice şi dezinfectanţi speciali, cu toate că potrivit Registrului Comerţului societatea face comerţ cu amănuntul, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun.

Toate acestea vin în contextul în care Corpul de Control al ministerului Sănătăţii a constat la începutul acestui an că pacienţii au cumpărat anul trecut materiale sanitare cu toate că în 2013 s-au achiziţionat seringi, perfuzoare şi branule în cantitate de trei ori mai mare ca în 2012. Dar şi că în statul de funcţii al instituţiei s-au făcut modificări cu pixul.

„Am avut în decembrie Corpul de Control de la Ministerul Sănătăţii care a trasat măsuri şi care au fost îndeplinite. Toate neregulile constatate au fost rezolvate. Am avut în martie Corpul de Control de la Prefectură care încă nu a finalizat raportul. Făcut un calcul estimativ, la branule, putem constata că ama avut 13.000 de pacienţi, 13.000 de branule. O branulă pentru fioecare pacient, ţinând cont de faptul că pacientul stă în spital 3-5 zile. Seringile sunt folosite mult mai des. M-am zbătut şi am adus măcar câte o branulă pentru fiecare pacient din banii puţini pe care ministerul ni-i dă”, a spus Toader Negru, manager interimar al spitalului din Tecuci, la REALITATEA ZILEI.

Întrebat de cheltuielile la supra-preţ, Negru a răspuns: „Sunt nişte aberaţii făcute de fosta conducere care doreşte să denigreze Spitalul Tecuci”.

Sursa: realitatea.net

8 Comments on "SPITALUL „BĂIEŢILOR DEŞTEPŢI” din Tecuci: Un deputat şi apropiaţi ai primarului, furnizori"

 1. Am inteles ca in pauza meciului dintre Steaua si Dinamo, din cupa, si Protv-ul a dat un reportaj despre mafia din spitalul tecucean.Am inteles ca s-a vorbit despre Crisan, patronul de la supermaketul Kligor. Poate postati si acel filmulet.

 2. Ce legatura a avut Teodor Negru cu Sanatatea? Ce-l recomanda sa fie numit director al spitalului, un spital asupra caruia deja pluteau suspiciuni si anchete?
  Cine si-a permis sa se joace cu sanatatea populatiei dandu-i acest post?
  Cred ca aici trebuie taiat in carne vie si trebuie pedepsiti nu numai faptuitorii directi, ci si crocodilii politici care au considerat Tecuciul drept teren al manevrelor necurate.
  Dar are cine sa o faca? Avem controlori financiari care sa nu primeasca comenzi politice? Procurori, judecatori corecti?
  Exista oameni care sa le ia locul acestor impostori, sau urmarea va fi ca vin altii la fel, ca tot freamata psd-ul de nerabdare! Ca asta a ajuns tara asta, o prada pe care se bat tot felul de banditi…

 3. Acesta este ‘Tecuciul NOU” „Schimbarea pana la capat!”, „Un primar pus pe treaba!” si nu in ultimul rand „Un oras occidental”. Nu am vazut Tecuciul in presa nationala cum l-am vazut in mandatul lui Tepucel, acum oameni din toata tara stiu ce oras sa evite! Bine am spus eu in comentariile mele, Tecuciul este Transnistria, aceiasi coruptia, aceiasi dictatura, aceiasi oligarhi!

 4. Opersoanacustudiimedii | 28 martie 2014 at 08:55 | Răspunde

  Mi-a placut in special partea cu managerul „interimar”…
  Oare, oamenii astia nu si-au dat seama ca se lovesc singuri cu tesla-n…freza? Eu cred ca daca ar avea un strop de demnitate, si-ar da demisia cu totii!
  Ar fi singura solutie si pentru spital si pentru amaratul asta de oras!
  Sau poate, cetatenii ar trebui sa se trezeasca?

 5. Astfel de achizitii s-au facut si la primarie. Ele fac obiectul controlului Curtii de Conturi, aflat acum in desfasurare. Daca ne luam dupa spusele vicelui primar Radovei, de la sedinta PSD-ului din aceasta seara lucrurile sunt foarte grave. La solicitarile unor membri ai partidului care doreau mai multe amanunte, acesta a raspuns ca le va oferii dupa incheierea controlului.

 6. Ati observat voi, dragilor, cum managerul furios declara ca el nu stie nimic si ca dir medical raspunde de achizitii? Deci…asteptam masuri!! Doi mincinosi, primarul si managerul.

 7. in sfarsit cineva ia atitudine,asteptam domnule primar sa-l demiteti asa cum ati spus in direct la realitatea ! macar acum sa aveti civant,pe ultima suta de metri !

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!