shopify
analytics tool

SPITALELE GĂLĂȚENE, prinse din nou pe picior greşit.

Spitalele gălăţene au fost verificate, în luna aprilie, de o echipă mixtă formată din inspectori sanitari ai direcţiilor de sănătate publică din Călăraşi şi Suceava. Controalele au scos la iveală mai multe nereguli, unele destul de grave, în cazul tuturor celor opt unităţi sanitare cu paturi din judeţul Galaţi. Acţiunea a fost organizată de către Ministerul Sănătăţii.

Inspectorii de sănătate publică au dat termene de remediere, pentru majoritatea neregularităţilor descoperite. Au fost însă şi situaţii în care specialiştii au aplicat direct sancţiuni, în special pentru nerespectarea Hotărârii de Guvern 857/2011, privind utilizarea substanţelor biocide (substanţe dezinfectante care împiedică înmulţirea germenilor – n.r.) în unităţile medicale, sau pentru nerespectarea normelor şi măsurilor dispuse pentru monitorizarea şi controlul infecţiilor nosocomiale (îmbolnăvirilor din spitale – n.r.).

Amenzi la Judeţean, la Psihiatrie şi la Tecuci

Spitalul din Tecuci a fost sancţionat cu cinci amenzi, în valoare totală de 2.500 de lei, iar Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi cu o amendă de 5.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de igienizare a secţiilor conform unui grafic, precum şi pentru nemodernizarea secţiilor unităţii medicale. De asemenea, a fost sancţionat Spitalul de Psihiatrie Galaţi, cu mai multe amenzi, în valoare totală de 3.100 de lei”, a precizat dr. Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Vasile Diaconu Candidatul ALDE la functia de primar al municipiului Tecuci

Banner publicitar – ELECTORAL                                   ing. Vasile Diaconu

Potrivit unui raport întocmit de către echipele de control, cele mai frecvente deficienţe sunt: mobilierul învechit şi deteriorat, inexistenţa sau neefectuarea periodică, de către personalul din unitate, a cursurilor privind măsurile igienico-sanitare, precum şi depistarea şi identificarea câinilor comunitari în curţile spitalelor.

„O altă deficienţă constă în neevidenţierea corespunzătoare a substanţelor biocide şi faptul că, o problemă destul de gravă, dar care nu ţine neapărat de conducerea unităţii sanitare, există o lipsă cronică de medici epidemiologi, ceea ce face ca această monitorizare a infecţiilor nosocomiale să nu fie făcută conform prevederilor legale”, a adăugat dr. Boldea.

Probleme de igienă

Spitalul din Tecuci a fost sancţionat pentru modul defectuos în care erau evidenţiate substanţele biocide, adică tocmai acele substanţe utilizate pentru dezinfecţia unităţii. Concret, deficienţele au constat în neînregistrarea şi în lipsa gestiunii acelor substanţe.

În cazul Spitalul de Psihiatrie, amenzile au fost date în primul rând din cauza deficienţelor privind circuitele medicale şi pentru o serie de probleme administrative ce ţin de bucătăria spitalului…. citeste intreg articolul


Sursa: viata-libera.ro

Fii tu primul care comentează on "SPITALELE GĂLĂȚENE, prinse din nou pe picior greşit."

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!