shopify
analytics tool

SOMAŢIE PENTRU REVENIREA LA NORMALITATE

Ca urmare a manifestărilor agresive, de intimidare şi ofensă aduse publicaţiei ProTecuci.ro cât şi mie, personal, administratorul acesteia, (fenomene aflate în obscuritatea actului jurnalistic onest şi responsabil) întro ultimă perioadă, consider legitim şi necesar acest demers al meu de a mă adresa dvs. prin această scrisoare deschisă,

Domnule Ţuchel Daniel,

Sunt sigur că folosiţi şi media pentru a vă informa personal, dar poate că vă scapă unele lucruri şi atunci, ne-am decis să vi le spunem, îndrituiţi de privilegiul profesional de a fi permanent în contact cu cetăţenii.

Nu vă voi bate capul cu probleme individuale ale celor care fac zeci de adrese la Primărie pentru a li se face dreptate cu unii vecini. Nici cu mici reclamaţii ale unor asociaţii privind diverse probleme ce ţin de Primărie. Dar mi se pare firesc să vă spun că sunteţi voit sau involuntar izolat de noi, cetăţenii şi de peste 2 ani în total dezacord cu interesele celor mulţi şi doar în acord cu interesele unui grup restrâns preocupat doar de spolierea banului public.

Totuşi, trebuie să remarc desele sesizări pe care le primim noi, de la tecuceni care ne reclamă o practică veche de pe vremea lui Ceauşescu: aceea în care şefii de servicii publice şi firme subordonate ascund realitatea de şeful cel mare. O cosmetizează atent. Şi când ceva explodează prin presă sau pe internet au grijă să facă presiunile necesare pentru a o înlătura.

De asemenea, practica angajărilor pe cumetrii şi interese financiare este deja celebră. Cum celebră a devenit şi folosirea banului public în interesul unor grupuri restrânse.
Cum altfel să ne explicăm situaţia cu deconotatie penala în care un şef de firmă subordonată face profit folosind resursele societăţii? Comercializează combustibili sustrăgând din cota alocata activităţii curente ale unei societăţi din subordinea CL. Utilizează personal şi mijloace auto în scopuri personale în văzul tecucenilor fără nicio jenă. Şi exemplele pot continua…

Vă rugăm de asemenea să intraţi în legalitate în ceea ce priveşte relaţia cu media locală, instituţii şi publicaţii care activează în slujba cetăţeanului de dinainte ca dvs să vă descoperiţi oportunităţile politice şi administrative. În ultimul comunicat de presă, care este adresat în mod neserios unei prese imaginare, aţi afirmat că „respectaţi presa şi opiniile exprimate” şi că „nu există acţiuni de atingere a libertăţii de exprimare”. Dacă doriţi să fiţi credibil faceţi ceea ce trebuia făcut încă de la investire – birou de relaţii cu presa şi organizaţi cum este prevăzut în legea 544/2001 conferinţe de presă regulat sau „de câte ori este nevoie” (expresia vă aparţine).

În caz contrar vă facem cunoscut ca o să organizăm noi o conferinţă de presă la care o să vă invităm. Ar putea fi un proces public şi un exerciţiu democratic deosebit de interesant pentru întreaga comunitate locală. Noi avem întrebări care interesează spaţial public, întrebări la care nu se răspunde de mai bine de doi ani. La acesta o să invităm şi presa judeţeană şi naţională, cetăţeni şi politicieni din tot spectrul politic. Facem eforturi să invităm şi reprezentaţi ai organizaţiilor ce apăra libertatea de exprimare.Va fi un exerciţiu de democraţie.

De asemenea dorim ca la o probabilă prima conferinţă de presă să avem un dialog legat de condiţiile de relansare a dialogului cu presa şi cu cetăţenii. Vă reamintim că presa nu a însemnat niciodată doar canalul media ProTecuci. Au existat şi alte blog-uri, ziare şi două posturi de radio care sunt şi ele vitregite de lipsa de comunicare eficientă. Sau poate doriţi să scriem şi noi numai de bine? Să ne aserviţi? Nu este suficient Tecuceanul, opiniatecuceană, politicatecuceană, tecuceni.ro, bumerangul tecucean? Dacă doriţi o să încercăm şi noi o scurtă perioadă să vă periem. De unde şi până unde este ilegal şi imoral să critici puterea? Nu e democratic? În democraţie nu este necesară opoziţia şi o presă critică?

Vă facem cunoscută dorinţa noastră de a intra în legalitate şi cu publicaţia Tecuceanul care dintr-un buletin de presă, aşa cum a fost aprobat de consiliul local, s-a transformat într-un ziar de partid şi în slujba dumneavoastră. Un instrument de campanie perpetuă şi care nu ezita să publice atacuri la persoană fie că este politică sau simplu cetăţean. Este ilegal şi nedemn.

În funcţie de rezultatele acestui demers o să ne ajustăm politica redacţională care nu se va abate de a reprezenta interesul tecuceanului. Dorim ca toate aceste acţiuni să fie amiabile şi decente. Indiferent de câţi denigratori anonimi or să ne atace noi vom avea o atitudine rezonabilă şi în limita bunului simţ. Nu ne cereţi imposibilul. Unele lucruri irită prin dimensiunea aroganţei şi făţărniciei.

În încheiere, aş dori doar să vă rog să mergeţi mai mult pe jos, prin oraş, să vedeţi Tecuciul, dincolo de zona centrală. Şi vă rog să reveniţi la tecuceni, la cei mulţi. Să îi ascultaţi, pentru că s-ar putea să fiţi surprins că realitatea prezentată de tot felul de aghiotanţi diferă de realitatea majorităţii tecucenilor.

Virgil Călmău,
administrator si editor al publicatiei ProTecuci, sustinut de un Grup civic local

Declaraţie făcută de Daniel Ţuchel în febr.2011 în calitate de preşedinte al PNL Tecuci 

8 Comments on "SOMAŢIE PENTRU REVENIREA LA NORMALITATE"

 1. ati inceput sa va comentati singuri? dar a te folosi de numele cuiva, vezi deputat toader, cum se numeste? decat sa va plangeti atata, mai bine ….presa de la tecuci a devenit penibila. iar voi nu faceti exceptie. scuze dar e pararea mea.

  • Ar fi potrivit sa mentionati care este presa tecuceana. Si de aici putem porni un dialog.
   Comentatorii de mai sus vor realiza ca sunteti in eroare. Noi, doar le-am aprobat.
   Daca aveti ceva concret de spus va invitam sa redactati articole pentru aceasta publicatie.
   Scrieti un articol despre comunitate , semnati-l si noi il postam. Atunci veti realiza ca nu denaturam lucrurile.
   Va asteptam cu interes.

 2. Nu va lasati intimidati!
  In curand, Organizatia terorista condusa de Tuchel Gerhardt-Daniel va plati cu libertatea.

 3. deputat PDL Mircea Toader | 26 august 2014 at 13:32 | Răspunde

  Somatie: Nu puteti injura, cat putem deconspira!

 4. BAROSUL CURIOS | 26 august 2014 at 13:21 | Răspunde

  Traim in orasul in care Ciocanelul se face Bumerang feisbucist-tuchelist….

  Atentie, IP-ul dauneaza grav sanatatii si libertatii!…
  Zig Zaga zaga,….. ZIG ZANGA ZANGA, ZANGA, ZANGA, ZANGA……la Jilava!

 5. Mitica Popescu | 26 august 2014 at 12:38 | Răspunde

  Adminul siteului ProTecuci a fost prea bland atunci cand a mentionat abuzurile acualului edil al orasului, omitand amenintarile mai voalate sau fatise, telefoanele in miez de noapte pentru a scoate un anumit articol, ori comentariu care nu convenea primarului, amenintarile proferate la adresa celor care colaborau la ziar sau site, presiunile exercitate asupra persoanelor care isi faceau publicitate in ziar, etc.Despre sutele de cereri inregistrate la primarie, in baza dreptului la informare a cetatenilor, la care primarul nu a raspuns , in dispretul legii pe care acum o clameaza, nici nu are rost sa mai vorbim. Concluzia? Puteti sa o trageti si dumneavoastra singuri,

 6. Salut revenirea Protecuci! Pentru buchiri,spiridoni si alti tuchelieni (sau tuchelisti…) : faceti un exercitiu de constiinta si daca va place ceva in Tecuci spuneti ce va place .Noi ceilalti ne-am saturat pana peste cap de incompetenta dovedita a primarului.Cum de reusiti sa vedeti altceva deja devine o problema pentru Dumneavoastra.

 7. Curaj Domnule Virgil! Curaj Domnule Marian! Mult curaj tecucenilor care ar trebui să fie mult mai aproape de Pro Tecuci în demersurile sale jurnalistice care demască aroganţa, prostia şi hoţia unei administraţii conduse cu dispreţ de un individ ranchiunos, măcinat psihic de neîmplinirile vieţii sale mărunte consumate între diverse [continut sensibil]. Unele cică vorbesc şi limba engleză, după ce au exersat şi italiana…

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!