shopify
analytics tool

Şmecherii Ţucheliste – doi primari într-un singur domiciliu

Sotii Daniel si Narcisa Ţuchel - primari la Tecuci si la Ţepu

Anul 2012 aduce pentru două localităţi din judeţul Galaţi o premieră în administraţia publică locală: soţul (Daniel Gerhardt Ţuchel) ales primar la Tecuci, soţia (Narcisa Helena Ţuchel) aleasă primar la Ţepu. Premiera înregistrată are iz de şmecherie şi lasă deschisă larg poarta întrebărilor dar în special a unei întrebări de bază: unde au domiciliul fiscal cei doi soţi?

Să explicăm: conform legii pentru alegerea administraţiei nr.115/2015 care modifică legea nr.215/2001 denumită a administraţiei publice locale la art. 4 alin. 2 se specifică, citez: “(2) Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale în care urmează să fie alese”

La prima vedere n-ar fi nici o problemă că două persoane să aibă domicilii separate. Dar la o privire mai atentă avem condiţionalităţi legate de acest aspect atât timp cât prin lege (Noul Cod civil, art.86) prin domiciliu nu se înţelege una dintre casele cuplului ci strict aceea în care acest cuplu locuieşte, are adresa din buletin, primeşte corespondenţa inclusiv cea fiscală legată de impozitele şi taxele locale.

Pentru cazul familiei cu soţul primar la Tecuci şi soţia primar la Ţepu avem deci o neconcordanţă clară legată de acest domiciliu fiscal – care indirect atinge şi copiii cuplului care trebuie în mod legal arondaţi unui singur domiciliu – şi o mare întrebare: unde au de fapt soţii Ţuchel domiciliul fiscal? La Tecuci sau la Ţepu? Pentru că, fie într-un caz fie în celălalt, avem de-a face cu o şmecherie ieftină în care unul dintre ei pur şi simplu nu locuieşte conform legii “pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale” unde sunt aleşi.
Asta în situaţia în care nu cumva sunt divorţaţi de formă pentru a respecta legea. Din postările pe facebook ale primarului de Tecuci şi referirile la “sărbătorita familiei” şi “Crăciuniţa lui dragă” nu par a fi.

Atunci, avem de-a face cu încă o încercare de fentare a legii şi a populaţiei din cele două localităţi. Asemenea mici şmenuri de fentare a legii sunt absolut inacceptabile într-o tară care se vrea democratică dar sunt, se pare, intrate în uzul cotidian al aleşilor locali din Tecuci şi Ţepu.

Scris de user “abc”

Vezi si video de mai jos (min 2:50)

20 Comments on "Şmecherii Ţucheliste – doi primari într-un singur domiciliu"

 1. Stati linistiti ca vine ginerica (a lui Papuc) cu in IQ de 250!!!! Si sa vezi cand incepe pokerul prin primarie, ce-o sa ne blestemam zilele si o sa plangem dupa Tuchel…..!!!! Vai mama noastra, ce candidati avem!!!!!

 2. Asa este. Domnul Popovici Cristian provine dintr-o familie respectabila a Tecuciului. Tatal sau a fost profesor de matematica. Nici nu se poate face comparatie cu analfabetii astia veniti in primarie pentru furat.

 3. Singurul candidat de care i-ar fi teamă lui Ţuchel este doamna Popovici Nona. În primul rând doamna Popovici a demonstrat că este chiar expert în administraţie, aducând la Tecuci 5 proiecte europene (reabilitare muzeu, casa de cultură, apa canalizare şi altele care le mai ştiţi), în al doilea rând este că toate afirmaţiile denigratoare ale lui Ţuchel la adresă doamnei Popovici s-au dovedit a fi nişte minciuni în stilul caracteristic de a denigra prin promovarea minciunii (adică a înşela votanţii), iar în al treilea rând ca doamna Popovici Nona este femeie şi va fi înfrânt în alegeri de o femeie.
  Am observat cu toţii că domnul Ţuchel şi-a adunat în jur doar incompetenţi (absolvenţi ai liceului agricol la seral ori ai şcolilor profesionale de la liceul industrial fiindcă nu şi-a dorit să aibă în jur oameni responsabili) I-a plăcut domnului Ţuchel să aibă în jur oameni care se îngroapă de diplome fără suport ştiinţific, diplome de genul celor care erau afişate de Pazvante în parc în campania electorală. Când te uiţi: directorul muzeului spune că s-a înscris la doctorat, nu ştiu ce adunături peneliste se dau masteranzi. Dumneavoastră realizaţi ce însemna să fii, masterand ori doctor într-un domeniu? Aşa că e plin de intelectuali cu liceul agricol şi asistente medicale care au absolvit şcoala 10 în jurul lui Ţuchel. Asta demonstrează cât de mult rău a făcut şi pentru intelectualii din Tecuci. A promovat scursurile la rang de intelectual, iar grav este că aceste scursuri încep să creadă că sunt intelectuali. Medical s-ar spune că a îmbolnăvit scursurile de paranoia. Ştii de ce boală suferi atunci când crezi că eşti Ştefan Cel Mare? PARANOIA. Aşa cred săracii idioţi din jurul său. Se cred intelectuali că au în mână o hârtie care scrie diploma de master, diploma de doctor iar ei nu îşi cunosc nici existenţa lor. PARANOIA

  • Las-o dracu şi pe asta. Una din cauzele pentru care a pierdut Edi a fost şi această individă, care instaurase o stare de teroare în primărie, nici măcar primarul nu avea ca să îi facă. Aşa că venind tepeanul a desăvârşit această stare şi cei care să plâng de dictatură să îşi aducă aminte cum era în ultimi doi ani de mandat al fostului primar.

   • Domnule turcu.Stai linistit.Nu plange nimeni dupa Edi.Poate plangi tu.Pe noi cetatenii ne intereseaza doar oameni competenti in primarie.Oameni care se pricep.Doamna Popovici a realizat aceste proiecte europene, a asfaltat str.Stefan cel Mare,Bobalna, Stefan Corodeanu etc si nu ne intereseaza ca era terorista in primarie probabil cu unii incompetenti adusi de Edi tot de la partid.Domnule Turcu ne-am saturat de prosti adusi in functii publice de partid.Iar Tuchel a batut orice record la promovarea idiotilor ca sa fure el si clica lui.

    • Si asta facea in primarie ce vroia de capul ei?Adica dumneata vrei sa ne prostesti si sa spui ca nu avea stapan? Domnule dumneata crezi ca noi nu stim cum stau lucrurile. Niciodata, dar niciodata o persoana nu poate aduce fonduri europene de una singura. Acestea se obtin in urma unor negocieri dure, ele se dau pe regiuni de dezvoltare, au loc negocieri intre primariile care au depuse dosare, asa incat fiecare sa beneficieze de sume. Iar in ce priveste proiectele de la Ministerul dezvoltarii , acestea au fost obtinute politic, PDL-ul fiind la putere. Dar ca sa nu mai bati campii, dl. admin. al siteului poate lua un interviu de la fostul primar sa aflati direct de la sursa cum stau treburile.

     • Proiectele trebuiau facute de cineva domnule, ca altfei nu aveai ce sa negociei cum spui dumneata. Stii ce insemna un proiect european? Un bax de hartii intocmite de specialisti nu de idioti. Asa ca Edi daca nu avea o doamna Popovici in Primarie si avea idioti nu avea ce sa negocieze la PDL iar astazi Tecuciul nu ar fi avut muzeu reabilitat, parc dendrologic, casa de cultura reabilitata (mai nou fara ceas ca a fost furat), si covor asfaltic pe strazile: Stefan Cel Mare, Stefan Corodeanu, str. Bobalna, Str. Dacia, str. Vornicului (aici si cu retea de gaz metan) chiar si iluminatul public al orasului de care face mare tam tam Tuchel, iluminate absolut toate strazile din Tecuci. Si asta se poate face doar cand ai functionari competenti, priceputi (intr-adevar fara masterate, doctorate facute la apelul de seara) dar cu o facultate absolvita la modul serios.

  • Cea mai proastă/slabă administrație, sub aspectul pregătirii, din 1990 încoace. Cel mai prost/slab Consiliu local din 1990, un fel de adunătură de strânsură cumpărată la bucată de Tzuchal, utați-vă câte lepre trădătoare au fost din 2012 și aveți imaginea prostiei, lăcomiei, parvenitismului unor semidocți. Repet, vă rog să vă uitați la lista aleșilor din 2012 și la cea de azi. Câtă rușine… Această administrație din ultimii 4 ani poate fi caracterizată prin manelismul din piața publică, la care un protopop farseor își face cruce în fața enoriașilor, și rânjește complice în fața ,,edilului”, bani publici cheltuiți în batjocură, pe baza semnăturilor date de slugile de la muzeu, casa de cultură și bibliotecă. Cumpărarea la bucată, prin ciozvârta aruncată sub formă de sponsorizări, a unor voci, altă dată foarte critice la adresa Tzuchalului, vezi cazurile Ionel Necula, Vasile Ghica, Dionisie, Duma, Radu Vladimir, Viorel Burlacu Eleonora Stamate, Ștefan Andronache, Doru Parascan (PDL), toți puși cum se zice ,,cu botul pe labe”, prin tot felul de firimituri: diplome, bani pentru cărți, invitații la mascarade culturaliste.
   Uitați-vă la maimuțele puse în funcții publice, tot prin cumpărarea la bucată a unor neica nimeni. În linii mari asta caracterizează administrația semidoctului care și-a făcut scenă de tip coreean în fața primăriei, ca să salute el în chip comunist, masele de oameni venite/chemate/aduse să-l aclame în cel mai jegos stil de tip sovietic.

   • Da, avem niste intelectuali (cu, sau fara ghilimele) mari amatori de festivitati si premii, care, in cei 26 ani de libertate, au trait doar pentru ei insisi. Ai inflorit in egoismul lor si, de fapt, in mediocritatea lor, pe care lupta sa si-o ridice la rang de talent si sa-si asigure un loc in viitoarele monografii locale.
    Dar, sub aspectul constiintei, se aseamana prea bine cu sponsorii lor, cei care s-au erijat in oameni de afaceri, s-au imbogatit prin escrocherii si prin furt, si cu banii adunati, domina orasul.
    Doar domeniile de „chverniseala” difera.

 4. “Un om din Tecuci avea un motor dar nu i-a folosit la nimic”
  Este un vers al unui poet (Mihai Ursachi) pe care o ziaristă pe care o apreciez (Nicoleta Savin) l-a ales (nu ştiu de ce?) că motto pentru blogul ei.
  Adesea, de-a lungul anilor, citind unele (puţinele) publicaţii cinstite din urbea noastră şi multe dintre comentariile inteligente care se fac, îmi vine în minte teribilă intuiţie a autorului acelui vers:
  Ne merg “motoarele”, dar nu facem nimic cu ele.
  Dragilor, vă străduiţi să faceţi zob un primar, de cele mai multe ori pe bună dreptate, şi chiar reuşiţi, dar în timpul ăsta, o lichea şi mai mare, profita. L-aţi făcut zob pe Lazăr, ca să vină Finkelstain, ceva mai bun, dar nu suficient de bun. L-at făcut zob pe Finkelstain, ca să vină acest Tukel, mult mai slab. Acum, îl faceţi zob pe Tukel şi candidatul PSD, sau candidatul de rezervă al PNL (ginerele, fiindcă se aude că Tukel se vrea senator) îşi freacă mâinile. N-ar fi niciun progres, iar cădem de fraieri.
  Faceţi critici atât de întemeiate, păreţi inteligenţi şi cinstiţi. Cel mai bine ar fi să pregătiţi un candidat dintre voi. Un om care vrea lucrul ăsta şi care îndeplineşte un minim de calităţi:
  1) bună credinţă 2) inteligenţă 3) voinţa

 5. Gherhart, Helena, ce imaginatie au t…..i astia si ce proasta e lumea, necazul e ca in situatii de deruta a electoratului se fac greseli si lumea in disperare voteaza.

 6. florinbatevantul | 19 ianuarie 2016 at 11:34 | Răspunde

  Este clar ca acest tuchel nu mai iesi Primar la Tecuci. A facut cel mai mare rau posibil pentru orasul Tecuci. Problema ca la alegerile din iunie 2016 el si clica lui vor face orice ca sa fure voturile. La cate acte a falsificat el in mandatul asta sigur va incerca sa fure voturi sa falsifice sa ameninte, fiindca este logic ca nu ii va conveni sa vina altul in locul lui care ii va scoate la iveala toate furturile si hotiile. Si va trmite la procuratura totul. Vor intra multi in puscarie in cazul in care Tuchel va fi scos din cladirea aia inclusiv o parte din angajatii ilegal, ca toate concursurile sunt false. E clar cavVa fi scandal de strada la alegerile din iunie.

 7. Partea buna cu ninsorile astea ca de doua saptamani primarul n-a mai facut nici un festival salvand bugetul local.Partea proasta ca acum isi va lua bani de la deszapezire tot din bugetul local.

 8. Ca sa inteleaga toti:ori familia Tuchel avea domiciliul la Tepu cand a candidat el la Tecuci (el fiind la acea data primar ales acolo) si deci nu avea voie sa candideze la Tecuci,ori familia Tuchel avea domiciliul la Tecuci si ea n-avea voie sa candideze la Tepu.Aici sunt mai multe aspecte care aduc a neglijenta in serviciu din partea Birourilor Electorale care trebuiau sa valideze candidaturile si respectiv a Judecatoriei care a validat alegerile.
  Scurt pe doi:unul dintre cei doi a incalcat legea.Care din ei?

 9. Mark Zuckerberg | 19 ianuarie 2016 at 10:25 | Răspunde

  Primarul se fotografiază cum dă cei 15 cm de zăpadă de pe stradă şi pune pozele pe facebook. Asta e o şmecherie…. Domnule primar dacă nu ştiai pentru asta te plătim . Ca să asiguri deszăpezirea în oraş şi buna circulaţie. Pur şi simplu e un lucru normal cerut de fişa postului pe care ai semnat-o. Asta trebuia să faci şi anul trecut, şi acum 2, 3 ani. Ani în care ai fost plătit de noi. DESZĂPEZIREA NU SE FACE NUMAI ÎN ANI ELECTORALI…. Iar tu te dai doar şmecher. Păi ce ar fi ca un brutar să umple facebookul cu poze când coace pâinea. Sau un strungar când face o piesă. Sau un ginecolog când face un consult. Ei nu umplu facebookul cu poze în timpul programului bravând că ar fi o MARE REALIZARE. Fiindcă îşi fac meseria pentru care sunt plătiţi şi au bun simţ…. În schimb tu te comporţi ca o CUTRĂ DISPERATĂ care a îmbătrânit în ale prostituţiei şi nu o mai vrea NIMENI. Încerci să te fardezi şi să te rujezi şi să îţi pui o REALITATE FALSĂ pe facebook. NU TE MAI VREA LUMEA! fiindcă puţi a meschinărie, hoţie şi puşcărie.

  • Stai tu linistit sa vezi facturi catre firmele de deszapezire pentru 2 gramezi de zapada care au fost in 2 zile. Toata noaptea au mers masinile prin oras cu lama pe sus. unele zgariau asfaltul. Pentru el zapada este o situatie de mai fura ceva bani. Este un furt de amploare situat intre 2 concerte concertul de revelion si concertul care urmeza. Probabil o simfonie.

 10. florinbatevantul | 19 ianuarie 2016 at 09:39 | Răspunde

  Ei, lasati ca nu doar casa nu mai apare la rol. Dar cladirea mare din centru numita moldova mai apare la rol?Mai este in termenul de autorizare?Dar poate tiganul german va cumpara moldova si isi va face el casa acolo ca si asa ii place sa se dea mare, ca e mare scula bascula de tricicleta.

 11. Trandafir de Tecuci | 19 ianuarie 2016 at 08:22 | Răspunde

  E an electoral.Si Tuchel a descoperit ca trebuie sa deszapezeasca.Cu mirare.N-o fi stiut ca asta e obligatia lui.Si posteaza si e activ de zici ca acum s-a trezit.Poate odata cu alegerile de anul asta tipologia asta de politician ieftin ,de om care alearga doar dupa voturi si prosteste populatia va disparea pentru totdeauna.Trucuri prea ieftine.Sper sa nu mai tina la Tecuci.

 12. Flacarile iadului | 18 ianuarie 2016 at 23:52 | Răspunde

  Asta e o grava incalcare a legii. De ce organele in drept nu s-au sesizat pana acum? Asa cum nici ANI nu a facut nimic desi in declaratia de avere a primarului sunt grave omisiunii – nu sunt trecute masinile, casa, terenurile etc.

 13. Doamna şi Vagabontul | 18 ianuarie 2016 at 22:14 | Răspunde

  După ce vor sta vreo 4-5 luni împreună în arest la Beciul Domnesc pentru cei doi soţi-primari hapsîni şi lacomi urmează Arestul la domiciliu. În acest caz domnul va sta arestat la domiciliul din Tecuci şi doamna la domiciliul din Ţepu? Rog un jurist sa ne elucideze…. Am înţeles că doamna primar nu plăteşte nici taxa de habitat la Tecuci că sanchi nu are domiciliul aici. Nici Jeepurile alea mari şi poluatoare nu sunt impozitate la Tecuci. Ca să nu mai vorbim de casa de pe Elena Doamna care a ieşit din termenul de autorizare şi de finalizare de mult timp şi trebuia înscrisă la ROL la Tecuci. Surpriză! casa nu apare la Impozite Tecuci.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!