shopify
analytics tool

Situaţie explozivă la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci

Situaţie explozivă la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci
   Stare de tensiune la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci. Problemele financiare ale unităţii, dar şi neînţelegerile dintre unii angajaţi şi conducere, plus tensiunile iscate de la negocierea noului contract colectiv de muncă, fac la Tecuci ca situaţia să nu fie tocmai roză. Mai mult, au apărut inclusiv zvonuri legate de închiderea unităţii spitaliceşti. Mai mulţi angajaţi care au vrut să-şi păstreze anonimatul au reclamat faptul că în spital se vorbeşte că din cauza datoriilor soarta unităţii este gravă şi că se poate ajunge până la închidere.
  Au apărut apoi, de câteva zile, afişe care anunţau o şedinţă obligatorie între conducere şi personal. Iniţial apăruseră afişe care anunţau că sindicatul Sanitas nu vrea să negocieze noul contract colectiv de muncă, iar apoi au apărut altele, care anunţau o adunare a salariaţilor. Am contactat telefonic managerul spitalului pentru a lămuri situaţia. „Nu se pune  problema închiderii spitalului. Este o mare neînţelegere sau o informaţie răuvoitoare. Avem, într-adevăr, şi noi probleme, ca şi alte spitale, şi chiar am convocat o întâlnire cu salariaţii, ca să putem rezolva situaţia. Multe dintre problemele financiare le-am moştenit de la fosta conducere. Va avea loc luni seara o şedinţă cu angajaţii şi poate de aici au apărut zvonurile”, a precizat ing. Teodor Negru, managerul Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci.
   Totuşi,  starea de tensiune la spitalul din Tecuci există, dar totul ar fi pornit de la negocierea noului contract colectiv de muncă, dar şi din cauza plângerilor unor salariaţi. Sindicatul Sanitas, dar şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi au  fost anunţate că există probleme de comunicare, dacă nu şi altele la nivel de conducere. „Direcţia de Sănătate Publică Galaţi cunoaşte că la nivelul Spitalului «Anton Cincu» din Tecuci există probleme financiare, dar şi tensiuni între angajaţi şi conducerea unităţii. Încercăm să mediem conflictul. Spitalul «Anton Cincu» este foarte important pentru judeţul Galaţi, el oferind asistenţă medicală la 90.000 de persoane în Tecuci şi alte 100.000 de în judeţ”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.
   Sanitas nu acceptă presiuni asupra angajaţilor din partea conducerii
   Sindicatul Sanitas, biroul judeţean Galaţi, a fost anunţat de angajaţi că la Tecuci au apărut probleme când s-a cerut o nouă negociere a contractului colectiv de muncă. Acesta este negociat până la sfârşitul anului 2013. Iniţial,  Sanitas a propus conducerii să prelungească contractul deja existent, pentru ca după aprobarea bugetului să se renegocieze cel nou. Conducerea nu ar fi fost de acord. „Oricum, la spital este acum în vigoare un contract colectiv de muncă înregistrat la ITM. Nu este nicio problemă cu un nou contract, deoarece avem când să îl negociem şi am venit în întâmpinarea conducerii cu o astfel de propunere. La sfârşitul lunii expiră contractul vechi. Se poate prelungi.
   Este însă inexplicabilă intervenţia managerului, care prin anunţurile afişate şi prin obligativitatea de a semna tabele pune presiune pe angajaţi. Tocmai pentru a evita o escaladare a conflictului, Sanitas şi DSP caută o soluţie pentru ca această unitate sanitară să nu ajungă într-o situaţie extremă”, a precizat Paraschiv Sălăvăstru, preşedintele Consiliului Judeţean Sanitas Galaţi. Ar trebui ca un comitet director să lămurească situaţia. Deocamdată, miercuri seară, la Primărie ar fi trebuit să aibă loc şedinţa cerută angajaţilor de conducerea spitalului.

8 Comments on "Situaţie explozivă la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci"

 1. Bravo Razvan ! De la termopane si perdele pana la manager de spital…e o cale atat de lungaaaaaa…teoretic…!!!

 2. Acest ing.Negru a tras tunuri la sc.contec sa ,nu a fost ridicat de competenta ci de mirsaviile la care a recurs.Prin anii 1994-1996 se ducea si lua marfa de la contec ca de la el acasa. Debitul nu a mai fost recuperat niciodata.Se poate verifica (daca mai exista ceva).Acest NEGRU este corupt pina in negrul oaselor.Il cunosc si ma cunoaste,nu a vrut sa ma angajeze in firma lui pentru ca stim ca emite CEC-uri fara acoperire.Acum a pus-o cu spitalul.Vai de cei bolnavi ! Bravos…natiune !

 3. Off , offf, offf………..tot greaua moştenire este de vină. Mulţi „colegi” din PNL spuneau despre domnul manager inginer Teodor Negru ca ar fi : „cam greţos şi cu nasu pe sus” şi nu exclud că se poartă la fel şi cu angajaţii instituţiei.
  Situaţia e dramatică la spital şi trebuie să recunoaştem că nu de azi, ci de foarte mulţi ani. Dar acest NEMŢ care e PERFORMANT poate rezolva situaţia, dacă vrea, dar cum bine îl cunoaştem nu o va face. Este mult mai comod să „palmezi” fondurile decât să investeşti. Este mult mai uşor să scrii un articol în „Tecuceanul” decât să îţi asumi responsabilitatea. Aşteptăm soluţii,compătimesc şi angajaţii dar şi pacienţii. Ruşine Ţuchel !!!!!

 4. functionarii primariei au de luat fiecare cam cate 20.000 lei sporuri in baza unei hotarari judecatoresti din 2009 castigata de sindicatul din Primarie. Actualul Primar refuza sa vireze oamenilor aceste sporuri pentru motivul ca efortul bugetului ar fi prea mare fiind aproximativ 100 de functionari. Consideram ca este un abuz din partea Primarului fiindca exista hotarare judecatoreasca.

  • Simplu ca buna ziua ,adresati-va unui executor judecatoresc , proprire pe conturile Primariei si gata se pune hotararea in practica.Cateodata,calea cea mai simpla e uitata sau lasata la o parte.

  • Si tucheliotii de la Tepu care coboara dimineata cu cizmele pline de noroi in fata primariei au de primit bani?

 5. Wolfgang Costel | 8 noiembrie 2013 at 07:31 | Răspunde

  Toti vorbesc de „greaua mostenire”.Pana acum un an jumatate il injurau pe Balbalata si Sima si Teodoru.Astia (USL-ul) au castigat alegerile spunand ca vor face „dreptate pana la capat”.Capatul a fost atat de scurt incat n-a fost deloc.Dar dreptatea unde e?Nu cumva sunt toti o apa si un pamant ?Nu cumva sunt toti HOTI?

 6. dar cine l-a pus manager pe asta la spital, el se ocupa cu termopanele

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!