shopify
analytics tool

Site-urile sunt responsabile legal pentru comentariile lasate de utilizatori

Comments - Comenrtarii

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis, joi, ca instantele din Estonia au procedat corect amendand Delfi, unul dintre cele mai mari site-uri de stiri din tara, care a fost dat in judecata pentru comentariile anonime ofensatoare vizand un articol.

Sapte judecatori ai Uniunii Europene au stabilit ca site-ul de stiri din Estonia este responsabil din punct de vedere legal pentru comentariile ofensatoare pe care le lasa utilizatorii, informeaza pcworld.com.

In ianuarie 2006, Delfi a publicat un articol despre decizia unei companii de feriboturi de a schimba rutele, ceea ce a dus la intarzieri in deschiderea unor drumuri alternative mai ieftine catre unele insule. Mai multi cititori au scris comentarii jignitoare si amenintatoare la adresa companiei si a proprietarului ei. Drept urmare, proprietarul companiei a dat in judecata Delfi, in aprilie 2006, si a primit 433 de dolari despagubiri, conform Mediafax.

Reprezentantii Delfi au argumentat ca nu erau responsabili pentru comentarii si ca amenda primita reprezinta o incalcare a legilor Uniunii Europene care garanteaza libertatea de exprimare. Cu toate acestea, judecatorii au spus ca articolul 10 din legea Uniuni

Sursa: dailybusiness.ro

7 Comments on "Site-urile sunt responsabile legal pentru comentariile lasate de utilizatori"

 1. Șef serviciu
  Primăria Comunei Țepu
  21 octombrie 2013
  Județul-Galați
  Primăria Comunei Țepu, județul Galați, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă determinată a funcției publice de conducere temporar vacante de șef serviciu din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

  Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare.

  Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcţiei publice sunt:

  studii medii cu diplomă de bacalaureat;
  vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice: nu este cazul.
  Concursul se va organiza conform calendarului următor:

  31 octombrie 2013, ora 10:00: proba scrisă;
  31 octombrie 2013, ora 11:00: proba interviu.
  Dosarele de înscriere la concurs trebuie să conţină, în mod obligatoriu, documentele prevăzute de art. 49, alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 şi se vor depune în termen de 20 zile de la publicarea anunţului.

  Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina oficială. Relații suplimentare se obțin la sediul Primăriei Comunei Țepu, județul Galați, str. Ștefan cel Mare nr. 204, telefon 0236/869.002, fax 0236/865.862.

  Angajator:
  Primăria Comunei Țepu
  Categoria angajatorului:
  Primării
  Județ:
  Galați
  Tipul postului:
  Permanent
  Nivelul postului:
  Funcții de conducere
  Termen expirare:
  20 zile

  • Subscriu ca nu sunt postate comentariile de pe site-ul tecuceanul.ro, am postat unul care a ramas in asteptare,

   hapciu
   Comentariul tău e în așteptare.
   22/10/2013 la 20:59
   In primul rand te rog sa nu cenzurenzi acest comentariu, pentru ca oricum pleaca pe alte site-uri. Dealtfel nu vad nici un comentariu pana acum, probabil este o unanimitate unanima in ceea ce priveste realizarile tale ca primar! Comentariu. Nu mai minti tecucenii cu realizarea ta privind lucrarile de schimbare a conductelor de gaze, pentru ca, de acum doi ani acestia aveau prevazut inlocuirea acestor conducte (cei de la gaze cu care am stat de vorba), pe cand tu erai la tara. Sunt niste parametri tehnici de care vad te folosesti, asa cum te-ai folosit si de originea si schimbarea numelui tau de neamt. Asculta prietene, tecucenii nu sunt prosti! Hai pa.

 2. Daca site-urile sunt responsabile pentru comentariile lasate de utilizatori ,cine e responsabil pentru nepostarea comentariilor?Site-ul platit din BANI PUBLICI tecuceanul.ro nu numai ca nu posteaza comentariile dar nu ofera nici macar date despre cum si de ce sunt cheltuiti acesti bani.
  Exemplu:
  Articol:Investitii remarcabile pentru un centru urban estetic
  Carcota
  Comentariul tău e în așteptare.
  17/10/2013 la 15:38

  Comentariul propriu-zis:
  „Din articol nu se intelege care sunt remarcabilele investitii , unde au fost ele macar gandite printre celelalte realizari deosebite (anveloparea blocurilor, miile de locuri de munca ,…) si mai ales cum si in ce masura vor schimba in bine viata tecucenilor aceste investitii.
  Care sunt “normele in domeniu” in ceea ce priveste sensul giratoriu?Targul din Sibiu? Targul din Sibiu este cu vite.Poate Piata Centrala din Sibiu.Sau poate referirea era mai subtila si n-am inteles-o noi.”

  • Pentru publicaţia „Tecuceanul” există un singur responsabil: PRIMARUL.
   Acesta şi-a dorit un ziar personal pe care-l va folosi după necesităţi. Acum au slăbit ritmul pentru că simt că fac risipă de muniţie, fără folos. Dar vor reveni în forţă în ultimul an de mandat şi virulent în ultimele 6 luni. E o strategie simplă, slaba memorie colectivă. Aplică aceeaşi tactică şi cu celelalte obiective. Dar o să revenim în următoarea perioadă cu mai multe detalii şi dezvăluiri. Oricum, îl doare undeva de comentariile, părerile sau atitudinea tecuceanului.

   • Gandim electoral.Chiar n-ar fi rau daca pe banii nostri am fi SI INFORMATI. Odata la primarii erau angajati arhitecti cu rol de a da o linie,o structura orasului. Astazi se pare ca nu mai avem acesti arhitecti pentru ca in conditiile in care avem cartiere fara canalizare sau gaze o logica simpla ne-ar spune ca a avea o piata centrala „ca la Sibiu” e absolut inutil din punctul de vedere al cetateanului tecucean.A,electoral, se sifoneaza banul public.Altceva…

 3. Cea mai tare declaratie a lui Basescu: Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizată, la Cotroceni, a avut un comportament necuviincios, nu mai este pe lista de protocol la Cotroceni. După unii ar fi trebuit să-l mai invit o dată să văd dacă face la fel sau nu. Niciun prtocol din lumea asta nu lucrează aşa: «Te-am chemat la un protocol, te-ai îmbătat, te-ai urcat pe masă, ai stricat atmosfera, dar eu te mai invit o dată pentru că poate nu te mai îmbeţi data viitoare»”, a precizat Traian Băsescu.http://www.romaniatv.net/basescu-antonescu-nu-mai-e-pe-lista-de-protocol-a-presedentiei-poate-veni-la-cotroceni-ca-turist_103575.html

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!