shopify
analytics tool

Sfidător: Bani aruncaţi în stânga şi-n dreapta

bannnnMunicipiul Tecuci se confruntă cu probleme serioase, unele vizibile, spre exemplu craterele din asfalt din faţa Galeriilor de Artă dar şi de pe alte tronsoane, iar altele mai puţin vizibile. Nici până acum nu este clară lista priorităţilor actualei conduceri a oraşului. Despre bugetul local nu s-a vorbit cu prea mult entuziasm pesemne că nu ne dau banii afară din casă. Dintr-un articol publicat pe tecuceanul.ro aflăm că în trimestrul întâi al anului la Serviciul Taxe-Impozite încasările au fost realizate doar în procent de 43% (la persoane fizice). Cu toate acestea primarul şi-a permis să premieze cadrele didactice (bărbaţi şi femei) de la toate unităţile de învăţământ de 8 martie, cu 50 de lei (şi nu a făcut-o din buzunarul propriu!). Curiozitatea ne-a împins să reflectăm mai mult asupra sumelor cheltuite cu prilejul premierii celor care au aniversat 50 de ani de căsnicie. 121 de cupluri au primit 1000 de lei, asta însemnând în total 121.000 lei. S-au mai adăugat flori, diplome şi prânzul. Dacă 121 de cupluri, adică 242 de persoane au avut un meniu de minimum 20 de lei (preţ estimativ) mai adăugăm 5000 lei la cheltuială. Calculul nu se poate încheia fără onorariul Mariei Dragomiroiu, probabil între 1500-2000 de euro, adică în jur de 8000 lei. Când tragem linie vedem că ne apropiem de 150.000 lei. Cu siguranţă aceste persoane, adevărate exemple pentru societatea bolnavă de azi, meritau nu numai atât ci mult mai mult însă chiar s-au pus la punct toate aspectele neplăcute din oraş încât se pot cheltui sume importante fără a sta prea mult pe gânduri? De câştigat a avut în primul rând primarul Daniel Ţuchel care este într-o permanentă campanie electorală, pe bani publici. Sfidător! Mai putem aminti de societatile nou infiintate cu cate doi directori (PNL+PSD), care primesc 3000-4000 lei fiecare etc.

8 Comments on "Sfidător: Bani aruncaţi în stânga şi-n dreapta"

 1. Părerologul de Tecuci | 1 mai 2013 at 10:52 | Răspunde

  Dragilor,intrati pe siteul primariei si lecturati hotararile Consiliului local.Acolo,veti vedea cum,de ce si pen’ ce se cheltuieste bugetul local…Ce nu veti gasi acolo,despre banul public,inseamna,fie ca nu exista,fie daca s-au facut ceva cheltuieli, s-au facut „mascat”,in ascuns,sau,de-a dreptul… ilegal…zic eu,părerea mea…de cetăţean neinformat…Orişicât…cel puţin mie,în nerozenia mea,mi se pare normal ca fiecare sfanţ pe care Primăria îl cheltuieşte,să apară „contabilizat” printr-o hotărâre a Consiliului Local…Nu de alta,dar noi i-am votat pe ei,ca să facă şi să dreagă, mandataţi de noi…nu în ascuns…Şi-apoi,chiar dacă o fi trădare,bine ar fi să ştim şi noi…părerea mea…Vedeţi,dragilor cum,aleşii noştri,în nerozenia lor,ne scormonesc prin minţi,astfel încât,ne punem întrebări,care mai de care mai năucitoare….şi asta din cauză lipsei de transparenţă a actului de administraţie locală pe care îl susţin zi de zi…Că dacă totul ar fi clar şi derulat „la lumină”…alta ar fi situaţia…

 2. O VREA DESIGUR PE MADAME PE MADAME CALUIAN ,PARDON INCOMPETENTA DE MADAME CALUIAN

 3. Primarul acesta de cand a venit, numai cat strica , destabilizeaza si cheltuieste.Sa vedem la toamna cand se numara bobocii. Cu asa o conducere haotica ,cred ca nu vom avea ce numara. Dar….?

 4. Intrucat demersul nostru a fost perceput si auzit la nivelul municipalitatii, care a luat in seama aceste manifestari, comunicand ca una din prioritati, este si plombarea strazilor, existand un proiect in acest sens multianual, prin care, odata cu venirea primaverii, sa fie demarate aceste actiuni, principalul nostru obiectiv a fost atins, consideram ca o continuare a acestui demers este inoportuna,dandu-ne o tenta ridicola sau extremista. Mizam pe buna credinta, intarzierea lucrarilor anul acesta se datoreaza aprobarii bugetului abia in luna aprilie. Explicatiile sunt pertinente si de bun simt.
  Astfel, 28 Aprilie 2013, la orele 14, nu vom mai organiza nici un eveniment in imediata apropiere a gropilor din centru, urmand daca este cazul, sa o declansam intr-o perioada ulterioara.

  • Domnule Buchir, dumneata te consideri politician? Cred ca esti pe langa cu mult A avut un mare impact demersul dumneata, pardon al vostru (ca te consideri 2 persoane).

 5. Va invitam in data de 28 Aprilie 2013, la orele 14, pentru a semnaliza cu cateva flori obstacolele din sosea, respectiv gropile din carosabilul (daca i se poate spune asa) din fata Galeriilor de Arta. Va fi un eveniment simplu, modest, fara a perturba circulatia rutiera, dar care se doreste inca un semnal de atentionare si avertizare.
  Se incearca cu disperare o pozitionarea a noastra a cetatenilor in locul stabilit de catre cei ce au afirmat „ca au castigat Tecuciul”, plasandu-ne in gropi („prosti de dam in gropi”).
  Trebuie sa aratam ca nu suntem o simpla masa de manevra, dornica sa accepte resemnata orice, ca nu suntem doar cetateni platitori de taxe si impozite, ci mai mult, locuitori responsabili ai municipiului Tecuci, carora le pasa de soarta localitatii in care traiesc.

 6. Umbla zvonul ca vineri ,pe 26,se va asfalta o groapa.Nu se stia care si de pe ce strada.Oamenii asteptau la porti fluturand steaguri si batiste albe sperand ca acea groapa sa fie de pe strada lor…apoi a venit seara si speranta a murit odata cu ultimele raze de soare…inca o zi in care Consiliul Local si Primarul n-au asfaltat macar o groapa.

 7. Pentru organizarea Festivalului de muzica usoara ,,Floare de April” nu au mai fost bani, asa ca se organizeaza doar un spectacol cu premiantii din Tecuci, ai celor 19 editii desfasurate pana acum. Este stiut faptul ca primarul vrea un alt director la Casa de Cultura in locul dl. Viorel Burlacu. In loc sa obstructioneze permanent activitatea acestei institutii culturale, mai bine municipalitatea sa numeasca noul director, asa cum a facut la Biblioteca Municipala si sa treaca la treaba, ca asa nu se mai poate.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!