shopify
analytics tool

Şeful deputaţilor PDL, Mircea Toader, audiat la DNA

  Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL, a fost audiat joi, la DNA, în calitate de martor, în dosarul corupţiei din Portul Constanţa.   UPDATE 11.06 Mircea Toader la ieşirea de la DNA: “Am explicat de ce apare numele meu în convorbirea telefonică dintre Mironescu şi acest Pilcă, pe care nu îl cunosc şi am explicat că întâlnirea cu Mironescu se referă la nişte proiecte legislative, mai exact Legea Pavilionului. Avocaţii apărării m-au citat ca martor. Nu ştiu care dintre ei. Nu înţeleg asta cu Boagiu, la ce se referă. Nu am vorbit pentru introducerea lui la şefia Transporturilor, să intre în audienţă la ministrul Boagiu. Nici nu are nevoie de aşa ceva domnul Mironescu”.  UPDATE 10.10 Toader la intrarea la DNA: “Cred că este vorba despre discuţia pe care am avut-o cu Mironescu, am discutat despre o Lege a pivilionului, o iniţiativă pe care o susţin. Atât”.   Audierea lui Toader vine la o zi după audierea la DNA, în acelaşi caz, a consilierul Administraţiei Prezidenţiale în Departamentul Securităţii Naţionale, Adrian Daniel Moldoveanu. În acest dosar mai este anchetat şi senatorul PDL Mircea Banias. Iniţial în acest dosar a fost arestat preventiv şi fostul secretar general din Ministerul de Interne Laurenţiu Mironescu.

Într-una dintre convorbiri, din 7 septembrie 2010, Laurenţiu Mironescu îl anunţă pe Aurelian Pilcă în legătură cu faptul că se va întâlni cu Mircea Toader, lider al deputaţilor PDL, care l-ar fi cooptat pentru a elabora legislaţia în domeniul maritim şi portuar. Mironescu îşi exprimă speranţa că va intra astfel şi în intimitatea ministrului şi precizează că Toader “s-a sfătuit cu Anca”. Discuţia se încheie cu formula “Succesuri!”.

“Pilcă Aurelian-Cătălin: Alo!

Mironescu Laurenţiu: Da, domnul preşedinte!

Pilcă Aurelian-Cătălin: Salut, uite, fac ordine aici, la dumneavoastră acasă.

Mironescu Laurenţiu: A, la mine acasă?

Pilcă Aurelian-Cătălin: Aha.

Mironescu Laurenţiu: A, vă rog frumos să vă ocupaţi!

Pilcă Aurelian-Cătălin: Păi, da!

Mironescu Laurenţiu: Aha!

Pilcă Aurelian-Cătălin: Ce faci, geamurile, acum? Sau mai ai puţin…

Mironescu Laurenţiu: Nu, mai am, mai am. Săptămâna viitoare.

Pilcă Aurelian-Cătălin: Aha, aha. Tu ce faci?

Mironescu Laurenţiu: Cum eşti?

Pilcă Aurelian-Cătălin: Mă, bine, aşa.

Mironescu Laurenţiu: Da?

Pilcă Aurelian-Cătălin: Una peste alta.

Mironescu Laurenţiu: Vreo veste, ceva?

Pilcă Aurelian-Cătălin: Da, am vorbit azi, e de bine.

Mironescu Laurenţiu: Da?

Pilcă Aurelian-Cătălin: Îhî.

Mironescu Laurenţiu: Eu astăzi mă duc la… la Mircea Toader.

Pilcă Aurelian-Cătălin: Da?

Mironescu Laurenţiu: De fapt, astăzi plec, mâine mă duc la Mircea Toader, care m-a cooptat la modul eu să-i fac legislaţia în domeniul maritim şi portuar.

Pilcă Aurelian-Cătălin: Foarte bine! Dacă te pricepi la asta, de ce să nu-i faci, nu?

Mironescu Laurenţiu: Poftim?

Pilcă Aurelian-Cătălin: Te pricepi la asta, de ce să nu-i faci?

Mironescu Laurenţiu: A, mă pricep, îi fac şi vreau să… Bănuiesc că o să intru şi în intimitatea ministrului, acolo, ştii, adică…

Pilcă Aurelian-Cătălin: Aha, Dar nu zice nimic deocamdată.

Mironescu Laurenţiu: A zis că s-a sfătuit cu Anca. N-am nicio treabă, măi, eu nu ştiu nimic din ce se întâmplă.

Pilcă Aurelian-Cătălin: Da, păi tocmai de asta.

Mironescu Laurenţiu: Doamne fereşte!

Pilcă Aurelian-Cătălin: Aha.

Mironescu Laurenţiu: Înţelegi? Pe de altă parte, tot ce aflu pe subiectul acesta, îţi spun, ca să vezi cum manevrezi.

Pilcă Aurelian-Cătălin: Da, păi, normal, îhî.

Mironescu Laurenţiu: Mda, Bine, Aline.

Pilcă Aurelian-Cătălin: Bine, hai! Succesuri!

Mironescu Laurenţiu: Hai, vorbim! Şi ţie la fel, acolo.

Pilcă Aurelian-Cătălin: Bine, ciao, pa!

Mironescu Laurenţiu: Pa!”.

În dosar este cercetat şi senatorul PDL Mircea Marius Banias, în cazul acestuia procurorii luând măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru 30 de zile, fiind acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare.

Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa, este considerat de procurorii anticorupţie “leader” al grupului infracţional, care derulau afaceri ilicite în Portul Constanţa. “Grupul infracţional organizat” care s-ar fi constituit, potrivit procurorilor DNA, în vama Constanţa, prejudicia bugetul de stat cu sume între 50.000 şi două milioane de euro la fiecare transport.

Eugen Bogatu (foto dreapta), fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa, este considerat de procurorii anticorupţie “leader” al grupului infracţional, care derulau afaceri ilicite în Portul Constanţa. “Grupul infracţional organizat” care s-ar fi constituit, potrivit procurorilor DNA, în vama Constanţa, prejudicia bugetul de stat cu sume între 50.000 şi două milioane de euro la fiecare transport. “Sumele de bani erau cerute cu o frecvenţă zilnică, în cuantum cuprins între o mie şi 7.000 de dolari pentru fiecare transport. În această modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat, în unele situaţii, cu sume cuprinse între 232.186,12 lei şi 8.280.932 lei pentru fiecare transport de marfă introdus ilegal“, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Sursa: adevarul.ro

1 Comment on "Şeful deputaţilor PDL, Mircea Toader, audiat la DNA"

  1. Dac-ar fi aşa cum declară deputatul tecucean la ieşirea de la DNA, de ce nu i-a lăsat pe cei de la “undele portocalii locale unice în eter” să-şi facă meseria de jurnalişti adevăraţi şi să scrie (cu majuscule) un articol, ce-ar fi putut începe cam aşa :
    ” VESTE EXCELENTĂ PENTRU TECUCENI : DEPUTATUL NOSTRU A FOST CITAT, de unul dintre avocaţi(“aflu eu care şi-am să iau măsuri”-ar fi putut gândit deputatul) într-un DOSAR LA DNA, CA MARTOR(“de ce vă gândiţi numai la rău!”-ar fi continuat, tot în gând, deputatul) şi nu înţelegem răutatea celor de la Bucureşti, că aici la Tecuci se chinuie de 6 ani să facă o centură ocolitoare şi acum chiar a reuşit, după zbateri şi dezbateri, că dacă nu era deputatul şi primarul oraşului, tecucenii n-ar mai fi văzut ocolitoare nici în o mie de ani!”

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*