shopify
analytics tool

Se pregăteşte „jihadul” pentru funcţionarii care fac politică în timpul serviciului

Primaria-Tecuci_protecuci.ro
  De la data „înscăunării”, noul primar al municipiului Tecuci, Daniel Ţuchel, a verificat documente, stadiul lucrărilor aflate în execuţie, dar a intrat în contact şi cu o parte dintre angajaţi, funcţionari publici, pentru a-i recunoaşte. Unii dintre aceştia, deşi nu au fost în concediu pe timpul campaniei electorale desfăşurate în vederea alegerilor locale din acest an, au făcut campanie electorală în favoare fostului primar, Eduard Finkelstain, lucru care se pare îi va costa, chiar ceva mai scump decât s-au gândit. Această situaţie nu este una presupusă, ci reală, declarată chiar de către noul edil şef al urbei, care ne-a declarat: „Fac un apel public către toţi funcţionarii publici, să fie foarte clar pentru toată lumea: cei care au făcut şi vor face politică în Primărie vor pleca. Nu este o ameninţare ci doar o informare de care ar trebui să ţină cont toţi funcţionarii publici, având în vedere faptul că aceştia, ca şi mine de altfel, sunt în slujba cetăţenilor, a tuturor tecucenilor, indiferent de simpatiile sau antipatiile politice”.
Acest mesaj a ajuns „pe surse” la majoritatea funcţionarilor publici, iar cei care au „prestat” pe timpul campaniei electorale sunt deosebit de stresaţi în aceste zile, mulţi fiind chiar cu gândul la demisie sau la… de ce nu, la concediu. Poate după perioada de concediu bronzul va estompa „culoarea politică”.
Funcţionarii publici aflaţi în situaţii delicate ar trebui să reciteasca Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, unde, la art.44 al.(3), este precizat: „Funcţionarii publici au obligaţia ca, în exercitarea atribuţiilor ce le revin, să se abţină de la exprimarea sau manifestarea publică a convingerilor şi preferinţelor lor politice, să nu favorizeze vreun partid politic sau vreo organizaţie căreia îi este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice”. Aviz amatorilor de „escapade” politice!
sursa:  monitoruldegalati.ro

4 Comments on "Se pregăteşte „jihadul” pentru funcţionarii care fac politică în timpul serviciului"

  1. Atunci cand in aceeiasi zi, schimbi AVOCATUL POPORULUI, PRESEDINTELE SENATULUI SI CAMEREI DEPUTATILOR,pe motive inventate, dai ORDONANTA DE URGENTA PRIN CARE IEI ATRIBUTIILE CURTI CONSTITUTIONALE si azi alta ORDONANTA DE URGENTA PRIN CARE SA SE USUREZE SUSPENDAREA PRESEDINTELEUI, este clar, USL-ul a instituit o dictatura feroce. Acest lucru se va vedea si pe plan local unde mai intai se va incerca fortarea functionarilor publici sa isi de-a demisia, iar daca vor refuza li-se vor face tot felul de inscenari. Am inteles ca in primarie si seful sindicatului s-a dat cu puterea uslista.

    • Oricât aş fi eu, aşa din constituţia mea şi proprie… Gică Contra atunci când este vorba de politică şi mai ales de politrucieni, de data aceasta, vreau să repet că România, ca orice organism viu, şi-a dezvoltat un mecanism de autoapărare, care, din întâmplare, se numeşte USL… şi care, luptă împotriva infecţiei care ne-a năpădit în ultimii ani… Foarte uşor uită unii „strigăturile” din iarna care a trecut, de prin Pieţele ţării, care clamau, în principal „JOS DICTATORUL!”… Acum, a venit vremea ca voi, cei care l-aţi susţinut pe adevăratul mic şi ratat dictator, care se dorea a fi Traian Băsescu, să strigaţi „HOŢII !”
      …sunteţi jalnici, atât voi, cât şi Monica voastră Macovei, şi ceilalţi jalnici autointitulaţi politicieni democrat-liberali care se plâng pe la curţile Europei că li se ia chifteaua de la gură… Mai bine v-aţi ruga să nu cumva să primiţi aceeaşi chiftea… trimisă cu praştia, printre zăbrele… precum Năstase… Apropo de mecanismul de autoapărare numit USL… grijă mare ca nu cumva, de atâta luptă de autoapărare naţională…” şi luptă şi dă-i şi dă-i şi luptă”… să nu cumva să… ştiţi dumneavoastră domniile voastre din lumea medicală… ce se întâmplă atunci când organismul începe să lupte împotriva lui însuşi… din prea mult zel… zic şi eu, aşa, dându-mi cu părerea că n-o fi foc…

  2. Foarte bine procedati domnule Primar Tuchel. Invatati functionarii publici (PDL-istii pe care i-ati gasit in Primarie) ca legea si disciplina este si pentru ei, iar politica sa faca in afara institutiei. Asta nu inseamna plata unor politie si nici abuz in exercitarea functiei publice ci munca responsabila si corectitudine din partea dvs.

  3. baba cloanta | 5 iulie 2012 at 07:34 | Răspunde

    A facut noul priar un audit pe care sa-l prezinte public? sa stim de unde plecam nu sa invoce peste patru ani „greaua mostenire” cu care ne-au obisnuit toti in ultimii 20 ani. Cred ca asta era prioritatea nu plata politelor. Functionarii publici sunt si ei cetateni si au dreptul sa aiba optiuni politice; sunt condamnabili doar daca in timpul exercitarii functiei publice fac abuzuri pe criterii politice. Abuzul in exercitarea unei functii publice este infractiune si se pedepseste conform art. 246 CP cu inchisoare (valabil si pentru primar). Abuzul il stabileste justitia nu e chestie de cine are mai multi muschi.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!