shopify
analytics tool

Se poate: cu circa 50.000 lei trei obiective

  Într- un timp record administraţia locală a realizat ceea ce-şi propusese de vreo doi ani, respectiv trei locuri de joacă pentru copii. Valoarea investiţiilor a fost de 48.040 lei fără TVA a informat directorul tehnic Nona Popovici, la momentul actual lucrându-se pentru finalizări. Erau indispensabile cele trei locuri de joacă în zona industrială, în spatele dispensarului veterinar, lângă blocul C turn de la podul Tecucel şi în vecinătatea Grădiniţei  de pe strada Ghe. Petraşcu datorită numărululi mare de prichindei care nu aveau posibilităţi de divertisment şi relaxare. Au fost împrejmuite spaţiile, s-a montat mobilierul, respectiv jocuri, bănci, s-au amenajat spaţiile verzi. În plus, pe carosabilul locului de joacă din zona industrială au fost făcute şi plombări, strada Anton Cincu fiind şi balastată pentru a se putea circula. Conform precizărilor directorului tehnic al Primăriei, aceste modernizări vor fi făcute şi pe parcursul zilelor viitoare, dorindu- se ca cele trei locuri să arate modern, civilizat, şi  conform aşteptărilor parintilor.

2 Comments on "Se poate: cu circa 50.000 lei trei obiective"

  1. Tot un Alexandru, dar Ifrim (cel puţin aşa s-a semnat la final) a ridicat aceeaşi problemă şi pe link-ul primarului, chiar de ziua sfântului Ilie şi a primit astăzi răspuns de la edilul nostru, ce s-a reîntors din concediu. Foarte telegrafic, l-a informat pe băiat că o să aibe în vedere propunearea lui pentru parcul 1 Mai (de pe Bulevard ) ce tocmai se pregăteşte să-l amenajeze. Aşa că, dragă Alex şi dragi adolescenţi tecuceni, mai aveţi tată de aşteptat… până deveniţi adulţi şi veţi dori locuri de parcare printre blocuri, pentru autoturismele pe care le veţi parca pe domeniu public şi veţi fi amendaţi şi blocaţi cu acele caracatiţe, iar atunci o să vă răspundă că tocmai ce-a terminat skate-parc-ul ce-a fost solicitat în urmă cu 10 ori 15 ani.
    Dar eu am o propunere, idee ce mi-a încolţit în minte chiar azi, după ce am auzit emisiunea „Faceţi agenda primarului!” dar în lipsa edilului, că doar nu avea cum să ajungă şi la emisiune, venit direct de la aeroport, aşa că a trimis telefonic tema de discuţie „Aţi fi de acord ca Strada Mare să devină zonă pietonală?” deci să se interzică accesul autovehiculelor! Monologul moderatorului a avut „succesuri” deoarece a primit multe mesaje de încurajare, chiar s-au primit propuneri cu ce s-ar putea amenaja: terase, umbreluţe, lampioane, dar eu zic, mai bine i-ar concesiona strada cetăţeanului de onoare să amenajeze „casa binelui”, să-ţi pună un bolovan pe cap şi să intri în magazine la cumpărături, apoi mai ieşi la o berică, deh!, o cafeluţă ceva, un covrig…că se văd mai bine vitrinele magazinelor de pe la terasele amenajate în aer liber pe stradă, ca la Braşov, Sibiu (domnu’ moderatoru’…acelea sunt oraşe turistice, bre! ) … că aprovizionarea cu marfă să se facă pe la spatele magazinelor, pe străduţele paralele cu Strada Mare, iar dacă nu ai corespondent pe-acolo, să facă bine comercianţii să livreze la domiciliu, pe bază de comandă, ca în Bucureşti, sau alte oraşe civilizate ( păi, matale moderatorule, compari Tecuciul cu Bucureştiul? Deci recunoşti că Tecuciul nu se află în categoria oraşelor civilizate, nu?)
    Alexandru, tată, iartă-mi paranteza enormă pe care am făcut-o, dar aici am vrut să ajung : Strada Mare se preconizează a se transforma într-un Lipscani tecucean (şi se va realiza cu siguranţă, că nu degeaba s-a dat ca „propunere pe calea undelor portocalii” ) şi mă gândeam să mergeţi cu propunerea la Radio Tecuci, care radio preia şi transmite la Centru ( Primărie) toate sugestiile, petiţiile, propunerile şi poate face dom’ premar o pistă de skeibord, snoubord, aquabord, aerbord ( pentru cei patru termeni am folosit ortografie fonetică!, ultimii doi termeni îmi aparţin şi scot în evidenţă repulsia pentru cele auzite în emisiunea radio, nicidecum nu ironizez sportul cu placa!).
    Aşa este, Alexandru, nu aveţi unde practica sporturi extreme, înnotul (deşi sala este la jumătate ca şi construcţie), nu aveţi un teatru (că s-a închiriat spaţiul unui partid verde politic!), nu aveţi o casă a căsătoriilor (când veţi ajunge la vârsta corespunzătoare), din acelaşi motiv de partid, dar roşu politic…nu aveţi decât un parc central cu papagali şi bolovani, o fostă grădină zoologică devenită junglă, la pachet cu lacul de agrement şi malurile Tecucelului (reperul nostru geografic) care a fost igienizat după ce presa (bravo, copii!) a semnalat în scris situaţia ruşinoasă în care se află albia lui!

  2. Buna ziua! Ma numesc Manea Alexandru, am 15 ani, si sunt curios de un anumit lucru… De ce domnul primar construieste atatea locuri de joaca pentru copii, dar nu poate amenaja un skate park ? Eu sunt de parere ca ar trebui sa se faca un skate park deoarece sunt multi adolescenti ce practica sporturi extreme… cum ar fi skatebordingul, bmx-ul si rolingul . Neavînd un loc stabil , trebuie sa mergem prin parc si pe strazi dar nici acolo nu avem voie deoarece lumea nu este deacord… asa ca propun sa se construiasca un skate park . Sper sa fie publicat si sa se poata indeplini acest vis al adolescentilor. Va multumesc!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!