shopify
analytics tool

Se judeca procesul de corupţie ce vizează un milion de lei din fonduri europene

După ce la mai multe termene de judecată nu s-a reuşit nici măcar să se dea citire rechizitoriului, dosarul de corupţie în care au fost puşi sub acuzare un tecucean şi două persoane din Braşov a început ieri să se judece la Tribunalul Galaţi. Dosarul ajunsese la al patrulea termen de judecată, fără să se fi reuşit să se realizeze procedura completă, iar instanţa a decis să îl trimită la judecătorul de cameră preliminară.

DNA Galaţi a descoperit că, în cursul anului 2009, între SC Famelis SRL Tecuci şi Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Constanţa a fost încheiat un contract de finanţare având ca obiect punerea în practică a unui proiect. Pe 20 martie 2012, Petculescu Victor, administrator al SC Famelis SRL, a depus la Oficiul Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Galaţi un înscris falsificat intitulat „Scrisoare de garanţie bancară pentru restituire a avansului acordat pentru proiecte finanţate în cadrul PNDR” având antetul unei unităţi bancare din Braşov. Bărbatul a făcut acest lucru pentru a obţine autorizarea la plată a unui avans în sumă de 1.000.535 lei, reprezentând 50% din valoarea ajutorului financiar nerambursabil acordat în cadrul proiectului.

Fals în înscrisuri sub semnătură privată

Omul de afaceri din Tecuci a avut şi un complice, în persoana lui Şerb Mirela, contabil la SC Inex Style Braşov, care a pus falsul la dispoziţia lui Petculescu Victor. Petculescu Victor a fost ajutat şi de Radu Marian, administrator la SC Radu Sovinvest SRL Târgovişte, care a intermediat relaţia sa cu Şerb Mirela. Reprezentanţii din cadrul autorităţii contractante au remarcat existenţa înscrisului falsificat, iar cei peste un milion de lei ceruţi cu titlu de avans nu au mai fost acordaţi.

Petculescu Victor, Şerb Mirela şi Radu Marian vor răspunde penal pentru infracţiuni grave, printre acestea numărându-se tentativă la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene, cu consecinţe deosebit de grave, tentativă la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Sursa:  monitoruldegalati.ro

3 Comments on "Se judeca procesul de corupţie ce vizează un milion de lei din fonduri europene"

 1. amarit de Tecuci | 7 mai 2014 at 18:41 | Răspunde

  Stimabililor,daca se face ceva-fura,daca nu se face tot fura,sunteti paranoici.Pentru voi contribuabiilor si daca se face Gratis vi se pare scump.Data viitoare nu mai puneti botul la o sticla de ulei si o hirtie igienica,aveti ceea ce va doriti…mizerie,foamete,coruptie.

  • Interesant comentariu…
   La articolul acesta informatia este venita de la Judecatorie. Cine e paranoic?
   Sa intelegem ca DV nu sunteti contribuabil? Si dumneata ne clasifici asa din ceruri ca un inger?
   Aud pentru prima data ca in comunitate face cineva, ceva, gratuit. Va rugam sa ne trimiteti un e-mail cu informatii concrete despre cineva care a facut ceva gratuit, din propriul buzunar.
   Exeptandu-l pe primar care tot ce face, face din resurse proprii, nu pe banii dumneavoastra.

 2. Trandafir de Tecuci | 7 mai 2014 at 14:25 | Răspunde

  Intre timp cei cu pavelele au trecut de Lukoil si se indreapta vertiginos catre Tisita. Cei din Focsani sunt in dezbatere presupunand ca in maxim doi ani Tecuciul va fi legat de Focsani prin reteaua de trotuare pavelate cu pista de bicicleta.Iar voi spuneati ca primarul nostru nu face treaba mare.Railor!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!