shopify
analytics tool

Se fac primele măsurători privind anveloparea blocurilor

reabilitare-termica

reabilitare-termica  În timpul campaniei electorale în vederea alegerilor locale din vara acestui an, candidatul Daniel Gerhard Tuchel promitea anveloparea blocurilor din municipiu pe banii municipalităţii, singura „obligaţie” a locatarilor acestor blocuri fiind aceea de a se bucura de confortul dat de izolarea termică a faţadei. Deşi nu au trecut nici două luni de la data promisiunilor, primele măsurători au început să se facă, la două blocuri din două zone diferite ale municipiului Tecuci, din extremităţile oraşului, urmând ca după măsurători şi calculul materialelor, să se dea startul celei mai importante investiţii pentru locuitorii de la bloc, anveloparea clădirilor, mai ales când acestea nu se fac pe banii locatarilor, ci din bugetul local. Amănunte în legătură cu această situaţie ne-au fost oferite de către viceprimarul Dănuţ Radovei, care ne-a informat: „Pentru moment se fac măsurători la un bloc de pe strada 1 Decembrie 1918 şi un bloc din zona Gării de Nord, iar după ce va avea loc un calcul al costurilor se va trece efectiv la treabă. Intenţionăm să anvelopăm în prima parte blocurile aflate de-a lungul străzilor, pentru a da şi un alt aspect oraşului, ca mai apoi această acţiune să se extindă şi spre blocurile mai puţin centrale. Anveloparea blocurilor a fost o promisiune din timpul campaniei electorale, iar domnul primar nu poate dezamăgi cetăţenii, mai ales pe cei care l-au votat”.

Sursa: monitoruldegalati.ro

6 Comments on "Se fac primele măsurători privind anveloparea blocurilor"

 1. Viceprimarul minte de ingheata apele.In ziarul liberal,”Tecuciul”,actualul primar spune ca cetateni trebuie sa plateasca 20% din c/v lucrarilor,primaria 30% si guvernul 50%.Partea locatarilor va fi foarte mare, fiind necesare studii de fezabilitate, expertize tehnice si proiecte pentru blocuri, care nu sunt deloc ieftine. Daca aveau bani se continuau lucrarile incepute de fostul primar. Mia mult actuala conducere a stopat si lucrarile cu fonduri europene.De cand au luat puterea in oras se ocupa numai de camarila lor care este rasplatita cu functii si lucrari.Iar pe de alta parte adversari politici sunt intimidati si amenintati.Sunt de acord cu cei care militeaza pentru un referendum pentru demiterea actualului primar.

 2. Articolul este campanie electorală originală pentru alegerile din toamnă. Dacă se merge după aceleaşi metode de prostit lumea, ne vom găsi şi peste 20 de ani în acelaşi loc sau chiar mai prost. Aş avea pretenţii de la un site care se dă drept apărător al dreptăţii, să nu mai pună umărul la prosteala cetăţeanului. În primul rând că creşterea coeficientului termic al clădirlor din România, este un proiect demarat de multişor. Că guvernanţii nu ştiu să-l folosească asta e altceva. Deocamdată cei de la mediu sunt obligaţi să deconteze orice reabilitare a unei clădiri în România. Că ăia de la mediu cam fac lucrurile pe sub masă, asta e altă mâncare de peşte. Vreau să ştiu de ce nu a anunţat edilul local, că fiecare cetăţean care îşi pune termopane din banii proprii are dreptul la 3.000 de lei?! Să ne arate primarul bugetul pe anul acesta, că are cuprins la cheltuieli anveloparea…măcar a unui plic, dacă nu a unui bloc. Problema e mai gravă decât cred unii. Pentru că ura dintre politicienii de la vârf se va transmite şi spre teritoriu. Nu s-a tranşat la vârf situaţia de facto. Nu s-au hotărât încă, dacă măresc ciolanul sau micşorează haita. Şi dacă stăpânul ciolanului ajunge iar marinarul, pregătiţi-vă de micşorarea haitei. Dacă ajunge istoricul, atunci se va mări ciolanul şi va fi o mârâială continuă între câinii din teriroriu. Anveloparea blocurilor putea începe de vreo 5-6 ani, cu bani europeni. Dar vechea administraţie ori nu s-a priceput, ori a avut altă treabă personală. Înclin 99% că de fapt nu s-au priceput. Iar ceilalţi unu la sută, intră la capitolul, „dă-i în măsa, să tremure de frig”. Administraţia locală se poartă cu mănuşi cu cetăţeanul, pentru că se apropie alegerile parlamentare. Iar chestia cu măsurătoarea blocurilor e de tot râsul. Adică înţeleg şi mi se confirmă că Tecuciul e plin doar de proşti care pun botul la aşa abureli de doi lei.

  • Parcurgeti intreg articolul. Observati sursa articolului: preluat din Monitorul de Galati (online), autoarea articolului : Iulieta Groza.

  • Oricum o dai tot nu e bine…Hai sa-i lasam pe oamenii astia sa-si faca treaba si apoi sa avem comentarii rautacioase..Vad tot felul de comentarii cu iz de Pazvante pe diferite, asa zise, „site-uri pt tecuceni”, gen infotecuci, tecuci.ro si mai nou niste ineptii pe la N24 si ma intreb-sunt ele credibile macar 1%?E o prostie sa crezi ca actualii edili ar putea desfiinta parcul..De fapt aici si-au bagat coada Mircea Toader, Fiki&comp, ca de-doar in curand incep parlamentarele si ei spera…Pazvante nu-si da seama ca este bagat la inaintare? Sunt convins ca sunt cenzurate de comentariile care nu le convin..Spun asta pt ca totusi aceasta echipa a castigat cu aproape 60 % din voturile tecucenilor.. Sa avem putina decenta si sa respectam voturile tecucenilor…

   • Cateva precizari scurte:
    – Dreptul la exprimare este garantat de constitutie si nu tine de voia unui conducator sau altul;
    – La intrebarea cat sunt de credibile: o sa aflam… in curand ;
    – Faptul ca puteti citi acest raspuns denota ca nu ati fost cenzurat(a).
    – Cine-i impiedica pe actualii conducatori sa-si faca treaba? Suntem si noi curiosi.. Poate ne spuneti cateva persoane (cu nume si prenume).
    Asta asa ca sa pareti credibil. Daca Pazvante nu e credibil, de ce-l bagati in seama? Vad ca-l bateti prieteneste pe umar si-i dati sfaturi: sa nu se lase manipulat. Interesanta pozitie.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!