shopify
analytics tool

Scrisoarea unui elev de clasa a XII-a către primarul Daniel Ţuchel

poetavoce-Tecuci

Domnule primar,

Am văzut pe pagina Dumneavoastră de Facebook imagini cu noi elevii care am fost să aprindem o lumânare pentru semenii noştri morţi fără vină. Am fost acolo convinşi de ceea ce facem şi am fost acolo cu un singur scop: să punem un gând şi o lacrimă. Nu avem nevoie de poze pe pagini de Facebook cum nu avem nevoie să fim nici scoşi în evidentă pentru ceea ce facem.

Tocmai de aceea n-am înţeles, domnule primar, cum aţi reuşit aşa de repede să vă căţăraţi pe o tragedie făcând inclusiv dintr-un gest uman o oportunitate de a ieşi în faţă.

Am crescut şi am făcut liceul în Tecuci în mandatul Dumneavoastră. Am văzut tot ce s-a întâmplat în toată această perioadă chiar dacă de multe ori n-am înţeles. Am văzut mai ales cum ne-au plecat părinţii la muncă în alte oraşe sau în alte tari pentru că aici nu se găsea de muncă decât pentru alţii spălaţi politic. Am crescut şi am văzut cum se trece tot prin filtrul unei nenorocite de politici făcute în numele… chiar, în numele cui faceţi politica domnule primar? Profesorii noştri aşteptau. Oamenii aşteptau. Noi, cei mai mici, aşteptam.

Terminăm la anul liceul.Ne vom căuta, din păcate, menirea şi viitorul prin alte părţi. Nu e normal. Nu e firesc. Nu e, până la urmă, uman.

Speraţi aşa după cum scrieţi pe Facebook- să obţineţi voturi de la noi. Aţi întors-o dintr-un condei abil politicianist. Anul viitor, domnule primar, marea majoritate a colegilor mei vor merge la vot.
Numai că am crescut, aşa cum am scris, în mandatul în care nu s-a făcut nimic pentru noi. Nu festivaluri şi manele doream noi. Sumele cheltuite pentru aceste festivaluri fără rost puteau fi bază pentru orice altceva: centre de afaceri, restructurări de obiective, terminarea măcar a sălii de sport şi a bazinului de acolo… Noi, dacă vrem concerte, cumpărăm bilete şi mergem.

N-aţi făcut nimic şi acum vreţi voturi.

Domnule primar nu vă vom vota. Pentru că este o vreme pentru toate. Numai că vremea când politicul dictează strâmb a cam trecut.

Din punctul de vedere al generaţiei noastre Dumneavoastră sunteţi EXPIRAT.

P.S. Când veţi mai dori să puneţi poze cu noi pe Facebook şi să vă împopoţonaţi cu merite faceţi minimul gest de bun-simţ şi întrebaţi-ne înainte dacă suntem de acord. Pentru că nu, nu suntem!

Postare-Facebook-Daniel-Tuchel-Tecuci

11 Comments on "Scrisoarea unui elev de clasa a XII-a către primarul Daniel Ţuchel"

 1. ce aveti cu omul? daca nu va mai place de el o sa ni-l revendicam (nu revindecam!). il aducem inapoi in batatura lui, aici, la tepu!

 2. cu parere de rau..intreb retoric : chiar nu sunteti constienti ca nu se va rezolva nimic? si..ca aceste comentarii vor mai fi poate citite peste cativa ani de catre unul care le gaseste din greseala?
  si eu sunt tanar, si eu am famile, muncesc, am rate etc si vreau sa cred ca sunt optimist dar…sincer d-lor e praf in vant tot.
  ne meritam soarta, nu suntem uniti. Doamne ajuta !!!
  sper sa nu imi atrag replici acide dar asta e cruntul adevar
  p.s. sunt apolitic…nu halesc pe nimeni din clasa politica ( scuzati expresia m putin academica )

 3. Hmmm,nu tin partea lui Tuchel chiar deloc dar aceasta asa zisa scrisoare imi miroase a facatura,Stiu ca o sa-mi sariti multi in cap dar…ma doare-n cot.

 4. Dreptate pana la capat! | 8 noiembrie 2015 at 19:46 | Răspunde

  Draga elevule!

  Apreciez curajul si spiritul tau liber!
  Sa nu te mire ca GOLANUL de la TEPU incearca sa se catere pe cadavre. Asta a facut toata viata.
  Va mai aduceti aminte de protestarul antituchelist, tecuceanul Geani Roset?… Fiindca a luat atitudine aproape de unul singur, a luat o bataie sora cu moartea de la tatal primarului Tuchel si de la golanii din gasca sa. Au vrut sa il omoare!
  Fiindca voi, tinerii liberi, ati protestat in umar mare, GOLANUL de la TEPU nu a mai avut curaj sa va atace cu furca sau cu biciul. Fiindca sunteti multi, sunteti o FORTA! Acum GOLANUL de la TEPU s-a ascuns prin cotloanele primariei ca un SOBOLAN FRICOS si LAS. Acum GOLANUL de la TEPU sta cu inima tremuranda si ochii bulbucati sa nu intrati peste el in hambarul pe care si l-a umplut din furaciune si talharie.
  Sunteti multi, puternici si curajosi. Luptati ca banii furati de GOLANUL de la TEPU sa se intoarca acolo unde le este locul, spre binele comunitatii.
  Altfel, GOLANUL de la TEPU va juca peste voi. Fiindca asta a facut toata viata!

 5. ,,Sconcsul” de care vorbeste Comisarul o fi unul care poartă pălărie de toflean și are iluzia că miroase a prusac? Cel cu dosare la DNA? Unul care are apăcături de țepean turmentat? Unul care intră în călduri pe lângă…o să vă spun eu cine, la timpul potrivit…? Ghici ciupercă cine e?

 6. ANTIŢUCHELISTUL | 8 noiembrie 2015 at 19:11 | Răspunde

  GOLANUL de la Tepu trebuie judecat si condamnat alaturi de toti lingaii analfabeti din jurul sau care sunt platiti din banii parintilor si bunicilor vostri. La timpul potrivit vom prezenta numele si meclele celor care formeaza MAFIA TUCHELISTA.
  Sa nu ii uitam pe cei din CONSILIUL LOCAL. Niste prosti care vor infunda puscariile pentru ca i-au facut toate mofturile GOLANULUI de la TEPU.
  In iunie, peste 7 luni, sa iesiti la vot si sa le-o dati in bot.

 7. Problema e ca nu ati citit de doua ori ce a scris Tuchel, el spune ca asteapta sa NE VOTEZE, nu sa IL VOTAM! Nu il sustin, nu sunt simpatizant, nu e corect sa profite de cei care am fost prezenti in acea seara, dar nici ce sa ii bagati vorbe in gura unui om nu e corect. (Sunt unul din tinerii din poza)

 8. Domnul primar o sa va amendeze ca ati facut un protest neautorizat.Domnul primar este un om legal si nu discuta

 9. Cât tupeu, câtă nesimțire la bolnavul ăsta… O țară întreagă strigă împotriva corupției și a corupților, iar marțafoiul dă lecții de ,,onoare”… tinerii urlă cu disperare să plece din structurile de conducere TOȚI corupții, toți penalii care au furat și fură în haite, care nu țin seamă de culori politice, iar pațachina se pozează și mai ales se împopoțonează cu gesturile disperate ale copiilor. Dosarele de la DNA, procesele pierdute, prin care a golit bugetul local, alte procese aflate pe rol, alte dosare cercetate la Curtea de Conturi, ale mizerii și mirosuri ale sconcsului nu se pun? Megalomanul a furat prin smântânire grămezi de bani din bugetele administrate, punând în jurul său o adunătură de lingăi pupincuriști cu care face ,,rotația cadrelor” ca să se piardă urma jafului, a dijmei cerute/primite din contracte. Un ticălos care crede că poate prosti la nesfârșit oamenii. Te înșeli jigodie, oamenii s-au prins cât de odios ești. Nu-i mai poți păcăli. Le este silă de astfel de indivizi… Ascultă vocea străzii : ,,Ieși afară, javră ordinară…!”
  PS. Începusem să scriu aceste rânduri, revoltat de ceea ce am văzut recent la un personaj cu atitudini megalomanice… Pe parcursul scrierii i-am uitat numele… Fie uitat!
  Considerați-l un personaj generic!

  • Domnule Comisar, n-ai inteles politica lui Tuchel? Punem in functii pensionari cu pensii nesimtite sau copii dro… gen Curteanu (acest mucos pitic de gradina pe care s- a vazut cat il duce capul dupa paguba produsa la una din societatile primariei, avand pe constiinta moartea a sute de caini), care executa ordinele fara sa gandeasca si fara sa puna intrebari. Pentru tineretul din Tecuci nu se gasesc locuri de munca chiar daca au studii si sunt dornici sa munceasca in orasul in care s-au nascut.

 10. Pe oficiosul tepeanuluia aparut un articol din care reiese ca protestatarii ar fi anticrestini, ar fi impotriva bisericii ortodoxe si alte bazaconii. Ieri seara am iesit si eu cand am auzit larma de vuvuzele pe strada pe care locuiesc. Din discutiile purtate cu unii dintre ei a reiesit ca ei protesteaza impotriva sistemului politic actual, care din punctul lor de vedere este corupt si trebuie schimbat cu o noua clasa politica. Si da, mi-au spus ca protestul e indreptat si impotriva primarului Tuchel, care face parte din acest sistem.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!