shopify
analytics tool

Scrisoare dechisa – adresata domnului primar Tuchel si Consiliului local Tecuci

Strada Vlad Tepes  Domnule primar, domnilor consilieri, va scriu in numele celor care stau la case, pe diferite strazi ale orasului, pe care de zeci de ani nu s-a investit aproape nimic. Observam ca toata atentia s-a indreaptat asupra unei parti favorizate a cetatenilor din Tecuci, desi suntem cu totii platiori de impozite. Pe strazile noastre, trotuarele  sunt deteriorate si nu s-a intervenit asupra lor de aproape un secol, iar carosabilul doar se peticeste o data pe an. Copiii nostri bat mingea pe strazi, pentru ei nu exista terenuri de joaca.  Noi nu primim gratuitati si niciun ajutor daca vrem sa ne izolam cladirile impotriva frigului, dimpotriva, pentru orice interventie, imbunatatire, trebuie sa platim primariei taxe. Cei de la Salubritate trec mult mai rar pentru curatenia pe asemenea strazi, iar daca printre noi exista unii cetateni care nu stiu sa respecte regulile de convietuire, din curtile lor izvorand mizerie, nimeni dintre functionarii primariei nu vede, nimeni nu ia masuri, sunt lasati in plata Domnului (a Celui de Sus, nu a celui de pe Pamant,  platit de comunitate!)
Deszapezirea strazilor acestea a insemnat impingerea zapezii din carosabil pe trotuare, ramanand pe seama noastra, cu exceptia unor cetateni norocosi care, probabil, au platit individual.

Va rugam domnilor, in numele democratiei pe care o invocati atunci cand ne cereati voturile, sa va preocupati si de platitorii de impozite care nu locuiesc in centrul centului. Nu e exclus ca impozitele platite de noi sa fie mai mari.

Cetateanul Vasile

3 Comments on "Scrisoare dechisa – adresata domnului primar Tuchel si Consiliului local Tecuci"

  1. Este atat de mult adevar in aceasta scrisoare, incat am senzatia ca am scris-o eu, sub acel pseudonim.
    Probabil, primarul nu citeste asemenea scrisori, ca sa nu-si strice ochii, iar Consiliul local, de optuz ce e, nu intelege. Trebuie bagata in ochii lor, admin!
    Trebuie creat un nucleu de tecuceni mai cinstiti care sa puna capat absurdului in care suntem. Nu se mai poate tolera neglijenta cu care sunt cheltuiti banii publici. Ca sa fim drepti, ea caracterizeaza politica primarilor tecuceni de mai multi ani, acum insa se adauga cu un zel maladiv ideea de a sluti centrul orasului.
    Probabil, pe statele de plata exista niste angajati raspunzatori de tinuta edilitara a localitatii. Primarul poate sa fie lipsit de bun gust, dar specialistii ar trebui sa aiba niste criterii invatate la scoala lor de specialisti, niste reguli edilitare cuprinse in legi. Cine sunt astia si ce fac? Gireaza ei tzigania care a aparut exact in centrul orasului?!!

  2. SE ASFALTEAZA NUMAI IN CENTRU SI PE STRAZILE SMECHERILOR.SI IN ZONA PIETII DIN 2 IN 2 ANI A SE VEDEA.NOI STAM LA TARA SI PLATIM IMPOZIT DE ORAS.

  3. Ori o plângere la bec sau lumânare, ori scrisori către consilieri, au acelaşi efect ca apa de ploaie asupra acoperişului. Nu aşa se procedează. Cetăţenii de pe o stradă, să facă o notificare către consiliul local, semnată de absolut TOŢI cei de pe acea stradă, este foarte important acest aspect, în care cer modernizarea străzii pe care locuiesc. Punctual ce anume doresc. Înregistrează această notificare la primărie…şi le-a băgat mortul în casă. În acest caz, consiliul local este obligat să pună pe ordinea de zi cererea cetăţenilor şi să execute lucrarea cu prioritate. Deci nu se mai pot pune paseluţe, borduri sau alte agariciuri că încalcă legea. Dar să faci să semneze o notificare, TOŢI locuitorii de pe o stradă, în Tecuci va fi imposibilul dus la extrem. Aşa se pun lucrurile în mişcare într-o democraţie. Dar îţi baţi gura de pomană cu bizonul român.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!