shopify
analytics tool

Scoala nr.6, Stefan Octavian Iosif

Scoala nr6 St O Iosif - TecuciScoala nr.6 este o unitate de invatamant cu traditie in perimetrul tecucean, prima atestare documentara, ca institutie scolara fiind din anul 1873. In vara lui 2006 cladirea initiala a fost demolata, iar pe locul sau a fost ridicata o scoala noua, la standarde europene.
Unitatea de invatamant isi desfasoara activitatea pe doua nivele de pregatire, invatamant primar si gimnaziu, cu 15 clase, numarul elevilor fiind de 169 la invatamant primar si 178 elevi la gimnaziu. Elevii sunt pregatiti de catre 26 de cadre, dintre care 10 sunt cu grad didactic I, doua cadre didactice cu grad didactic II, trei cadre didactice cu definitivat si cinci debutante, acestea avand catedra completa in unitatea de invatamant si sase profesori ce sunt titulare in alte scoli si predau ore la Scola nr.6, in completarea catedrei. Scoala 6 cladirea vecheReferitor la faptul ca o parte dintre profesori sunt foarte tineri, abia iesiti de pe bancile facultatii, directorul Scolii nr.6, prof. Paraschiva Vasilache ne spune: „Consideram ca este o onoare sa avem printre noi tinere cadre didactice pentru ca avem posibilitatea de a impartasi din experienta noastra, pentru a o duce mai departe.”
In anul scolar 2010-2011 scoala nr.6 are o serie de proiecte si parteneriate in derulare:
–  Invatamant primar
– „Clasa din vecini”- prof. Cornelia Sandu, cl a IV-a A, prof. Viorica Manaila, cl a III-a B
– „Prietena mea cartea”, parteneriat cu Biblioteca Stefan Petica tecuci, prof. Viorica Barboi, cl a III-a A
– „Gradinita, scoala, familia”, parteneriat Gradinita nr.3 si Gradinita nr.18, prof. Constantin Mandru, cl a IV-a B.
– „Din traditiile neamului romanesc”, in parteneriat cu Scoala nr.10, prof. Viorica Manaila, cl a III-a B si prof. Cornelia Sandu, cl a IV-a A
-Gimnaziu
– „Lumina cartii”- prof. Cati Gheorghiu, cl a V-a A – diriginte, consilier educativ, prof. Marilena Teodorescu, cl a VII-a A-diriginte
– „Dans modern”- prof. Marilena Teodorescu, cl a VII-a A, parteneriat cu Clubul Elevilor
– Concursuri scolare
– „Cangurul”, concurs de limba romana si matematica unde au participa elevi ai claselor I-IV.
– „Lumina Math”- concurs matematica gimnaziu, la acest concurs, ce a avut loc in luna noiembrie au participat 26 elevi, rezultatele competitiei urmand a fi communicate pana la finele lunii in curs.
– „Micul matematician”- cu participarea elevilor claselor I-IV.
– „Olimpiade scolare, cu participarea elevilor de gimnaziu, in luna ianuarie va avea loc etapa pe scoala, iar in luna februarie etapa pe oras si cea judeteana.
– „Saptamana educatiei globale” cu tema „Pacea” unde au avut loc o serie de activitati, dezbateri, prezentarea unor personalitati ce s-au implicat in actiuni destinate pacii, Nelson Mandela, printesa Diana, etc.
„In momentul de fata suntem in mijlocul unor activitati ce au ca obiect prevenirea consumului de produse etnobotanice. In acest sens facem discutii in cadrul orelor de dirigentie, sedinte cu parintii, consiliul elevilor are o activitate in derulate cu prezentare de desene pe tema in discutie. In paralel avem o activitate privind prevenirea violentei in scoli, aceasta desfasurandu-se deasemeni  in timpul orelor de dirigentie si in cadrul consiliului elevilor, iar pentru un impact mai puternic au fost organizate panouri cu desene specifice stoparii violentei”– a concluzionat Paraschiva Vasilache, directorul Scolii nr.6.

Articol de IG – tecuci.eu

SCOALA CU CLASELE I-VIII NR. 6 STEFAN OCTAVIAN IOSIF – TECUCI
Adresa:  Strada Elena Doamna nr. 52
Localitate: Tecuci
Judet: Galati
Telefon fix: 0236-811534

scoala6tecuci@yahoo.com

Fii tu primul care comentează on "Scoala nr.6, Stefan Octavian Iosif"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!