shopify
analytics tool

Scandalul „CALENDARUL” ia amploare. Aproape 4 miliarde cheltuite in scop electoral.

Baga-bani

După ce Protecuci a publicat ACEST articol, Primarul Daniel Ţuchel, dar şi vuvuzeaua sa, a negat vehement aceste acuzaţii. Ne-am hotărât să aducem un plus de informaţie în acest caz de risipă grosolană a banului public în scopul de a avantaja electoral actualul primar.

O să analizăm acesta acţiune (risipă) din mai multe unghiuri: oportunitatea, calitatea achiziţiilor şi responsabilitatea cheltuielilor făcute de sărbători din impozitele şi taxele plătite de tecuceni.

OPORTUNITATEA

Motivarea-Biblioteca-Tecuci-CalendareÎn proiectul de hotărâre privind aprobarea programului de activităţi culturale ale Municipiului Tecuci aferent anului 2015, ce a fost aprobat la şedinţa din 16.12.2015, Biblioteca Municipală motivează: „Tipărire calendare în vederea distribuirii lor cititorilor şi utilizatorilor serviciilor bibliotecii, colaboratorilor şi partenerilor culturali ai instituţiei cu ocazia sărbătorilor de iarnă.” Suma necesară: 124.000 lei (1,24 miliarde lei vechi). După aceeaşi schemă se fac referate şi la Casa de Cultură şi Primăria Municipiului Tecuci. În baza acestei hotărâri votată de RESPONSABILII Consilieri locali, s-au publicat pe e-licitatii.ro încredinţările directe pentru tipărirea calendarelor. Aveţi mai jos conţinutul acestora:

biblioteca calendare calendare-casa de cultura calendare primarie calendare 2

 

 

 

 

Iată ce rezultă în urma acestor anunţuri oficiale:

Casa de Cultura Tecuci – 5.000 buc – valoare 25.350 lei – data 09.12.2015
Primăria Municipiului Tecuci – 5.000 buc – valoare 25.350 lei – data 23.12.2015
Primăria Municipiului Tecuci – 5.000 buc – valoarea 25.350 lei – data 09.12.2015
Biblioteca Municipala Tecuci – 5.000 buc – valoarea 25.350 lei. – data 09.12.2015

Total = 20.000 buc = 125.736 lei TVA inclus

O altă propunere făcută în aceeaşi hotărâre a fost programul „Pachete festive pentru membrii Clubului pensionarului, veteranii de război, invalizilor şi văduvelor de război” conform Anexei 1 care cuprinde 44 de persoane. Buget alocat 9.000 lei (90 mil lei vechi) ceea ce înseamnă aproximativ 205 lei (2 mil lei vechi) adică, o sumă mai mult decât generoasă.

Protecuci a aflat pe surse că au fost distribuite în jur de 350 de pachete (aproximativ 100lei/pachet = 35.000 lei, echivalentul a 350 mil lei vechi). Pachetele au ajuns la Preşedinţii de asociaţii de locatari, şefii celor 7 firme din subordinea Primăriei şi alte persoane agreate de PNL şi Primar.

CALITATEA ACHIZITIILOR

Calendarele ce au fot tipărite la firma MasterPrint srl din Iaşi, au ridicat unele semne de întrebare din partea multor tecuceni responsabili. O mare parte din acestea erau făcute cadou din partea „Primarului Municipiului Tecuci” şi nu a instituţiei. Textele create special pentru a lăsa impresia că obiectivele prezentate sunt rodul activităţii prodigioase a actualului primar. Calendarele care au fost comandate de Biblioteca Municipiului Tecuci nu avea nici o imagine cu aceasta.

RESPONSABILITATEA

Având în vedere că din BANI PUBLICI s-au tipărit 20.000 de calendare, întrebăm în numele cititorilor noştri, de ce a fost necesară o asemenea cantitate, având în vedere că doar 8-10.000 de case sunt locuite. Mai mult nu rezultă de niciunde cu ce firmă s-a făcut distribuţia acestor calendare pentru a avea controlul unei corecte distribuţii a acestora. Mai toţi cei care au fost în stradă atunci când acestea s-au distribuit au afirmat că le-au fost înmânate de „nişte băieţi de la PNL” care afirmau că acel pachet este primit din partea primarului Daniel Ţuchel. Mai mult în acea sacoşă cu însemnele Municipiului Tecuci s-a strecurat şi o felicitare cu sigla PNL şi semnătura preşedintelui Daniel Gerhardt Ţuchel. Am făcut cu câteva cunoştinţe o verificare pe câteva străzi în câteva cartiere şi am constatat că mulţi tecuceni nu au primit nici un cadou. Doar au auzit că s-au împărţit în zonă.

Credem cu tărie că acele felicitări cu sigla PNL au fost tipărite la aceeaşi firmă cu care primăria a făcut o înţelegere financiară. Poate ne explică actualul primar de ce în zilele trecute au mai sosit la Tecuci câteva mii de calendare?

Agentia imobiliara EXTREM din Tecuci

Am încercat să contactăm persoanele responsabile de acesta acţiune respectiv directorii Casei de Cultură şi al Bibliotecii Municipiului Tecuci pentru detalii. Am reuşit să vorbim doar cu Daniela Grigoraş, directoarea bibliotecii, care a refuzat să intre în detalii afirmând că „urmare a unei plângeri penale făcută de o asociaţie locală procurorii fac investigaţii şi că, în curând, o să aflăm adevărul despre acesta acţiune”.

La un calcul simplu rezultă că acţiunile „Calendarul” şi „Pachetul” au consumat din bugetul local aproape 400.000 lei (4 miliarde lei vechi).

Ştiţi pentru ce staţi la coda să vă plătiţi impozitele? Dacă e să calculăm care a fot impozitul mediu pe care l-a plătit primarul, menţionat în chitanţa prezentată zilele trecute, respectiv 244 lei, rezultă că suma era suficientă pentru a plăti impozitul pentru 900 de case.

Pentru clarificarea acestei situaţii primaria va trebui să publice documentele de plată şi contractele cu firmele ce au prestat aceste servicii.

În episodul viitor aproape totul despre planul cultural pentru anul 2015…..

16 Comments on "Scandalul „CALENDARUL” ia amploare. Aproape 4 miliarde cheltuite in scop electoral."

 1. În cursul zilei am încercat să obţin un punct de vedere din partea conducerii Casei de cultură. Am reuşit să-l contactez pe directorul Mircea Călianu care a răspuns sec: nu ştiu amănunte vă rog să o contactaţi pe contabilă şefa.
  Aşa am şi făcut. Numai că mi-a răspuns un bărbat care mi-a comunicat că începând de astăzi au un nou contabil şef. Doamna Laura Fotache Hobincu a fost transferată la primărie.
  Aşa că am sunat la primărie şi am încercat să iau un punct de vedere a doamnei Hobincu.
  Protecuci – Doamna Hobincu, Casa de cultură, a achiziţionat 15.000 sau 5.000 de calendare? Au fost achitate? Cine a făcut distribuţia?
  Doamna Hobincu – Domnule, nu pot să vă dau date suplimentare decât ceea ce s-a publicat pe internet. Nu am nici o obligaţie să vă dau date prin telefon. Acestea sunt date secrete, de serviciu. Faceţi o cerere în scris.
  Protecuci – Doamnă dar acestea sunt informaţii publice având în vedere că s-au cheltuit bani publici.
  Doamna Hobincu – Mai mult nu doresc să vă comunic şi nu mai doresc să continuăm discuţia că sunt foarte ocupată. Dacă scriţi ce nu trebuie…
  ProTecuci – Ne acţionaţi în judecată? Chiar vă recomandăm.

  Ceva mai târziu, directorul Călianu nu a mai răspuns la telefon, şi peste alte câteva minute am aflat că doamna Laura Fotache Hobincu a fost avansată prin transferea de la Casa de cultură in functia de consilier în aparatul de specialitate al Primarului Daniel Ţuchel.

  A fost promovată pentru isprava cu calendarele şi pentru tăcere.

  • Verba volant …. faceti totusi o cerere scrisa ,e clar ca in mintea ei circula doar secrete(Bachus ,Nemesis) ca mai apoi sa avem un punct de plecare.

 2. Am trecut in jur de ora 17 prin fata primariei si m-a umflat rasul citind mesajul bannerului ce ma indemna sa sun la acel numar de telefon pentru a starpi coruptia !

  • Poti sa faci si mama cereri scrise, nu vei primi raspuns. In 3 ani si jumatate nici o cerere a tecucenilor adresata autoritatilor locale nu a primit raspuns, nici chiar dupa ce unii dintre cei care au depus cereri si au obtinut hotarari judecatoresti.

 3. Flacarile iadului | 26 ianuarie 2016 at 18:28 | Răspunde

  La banii astia mai adaugati sumele cheltuite cu – instalatiile luminoase din parc, inchirierea oamenilor de zapada, a oilor si renilor, a scenei, spectacolelor, alti aproape 5 miliarde de lei si vedeti proportiile catastrofice ale dezastrului din Tecuci. Opriti tepeanul ! Opriti jaful ! S avina DNA-ul !

 4. Tuchel AMR 131!(sper ca macar asa sa intelegi ca nu te mai vrea nimeni)

 5. Procesul verbal intocmit de unul dintre procurorii DNA vizeza un Primar si alti functionari despre care se arata ca sunt preocupari in comiterea unor fapte de coruptie prin favorizarea unor persoane in vederea ocuparii unor posturi prin fraudarea examenelor.

 6. Să cheltui 4 miliarde pe Calendare este crima. Pur si simplu este o decizie de criminal. Multi oameni stau in frig si nu au ce manca…. in final, banii au ajuns la petrecerile de la Cabana schiorilor. Stie Nita Angelica mai multe.

 7. Alinuta ,mai repeta inca o data ce e aia ” Decalogul integritatii”?

 8. 4 miliarde de lei cheltuiti pe calendare? Pai cel putin 2 miliarde a fost paranadaratul. Adica 2 miliarde cel putina fost spaga lui. domnule administrator dar plangerea penala trebuia facaut si catre toti consilierii locali care au votat nu doar catre Tuchel. Pentru ca trebuie sa stie odata pentru totdeauna ca a fi consilier local nu inseamna doar sa mergi sa te dai grande si sa te hlizesti la sedintele de consiliu. Va rugam sa fie modificata plangerea penala si sa intre si toti consilierii locali de la PNL, PSD toti care au votat.

 9. Dom’ primar unde-i tunu’ cu care trageati dupa ciori?Ca ciorile , ca si cainii pe care i-ati strans , au aparut din nou ba mai mult pare ca s-au inmultit.A, la caini e altceva ,v-ati facut ca-i hraniti ,ca alocati bani si cand colo ce sa vezi ,nenorocita de Curte de Conturi zice ca n-ati dat nimic! (scandal in derulare ,in curand se va afla…).Si sa stiti ca sunt foarte suparata pe dumneavoastra. Acum patru ani ne-ati dat harti …stiti ,cu poza cu casca galbena.Anul asta decat felicitari.Pai e normal?Unde-i poza?Pe ailalta o pusesem in baie.M-a scapat de constipatie.Asteptam alta ca aia s-a invechit.Poate la alegeri dar sa nu uitati.Constipatia a revenit.

 10. Ce ziceti sa incercati o opinie mai calificata ?Mergeti si intrebati-o pe economista casei de cultura!

  • Care economistă domnule? Vânzătoare la 38, și la chinezi ! Fata lu domnu ,,ștecher”, așa zis-ul sindicalist cu gura spartă, ajuns azi un fel de eunuc în oastea lui Tzuchal. Are asta habar de economie, cât are bucătăreasa Grigoraș, de biblioteconomie

   • Florina ai uitat,domnu ,,stecher,, este si presedinte de asociatie de proprietari care este in proces cu radiotecuci. Pana acum proprietarii din asociatie au platit din pricina domnului ,,stecher,, 2000 lei despagubiri. Ca daca domnul ,,stecher,, ca slugori este certat cu radiotecuci trebuie sa fie certati si toti oamenii din bloc pe banii lor.

  • Economista lu ăla care trage radioul din priză? Laura Fotache Hobincu. S-a mutat economistă la Primărie acum. A urcat ierarhic pe scară. a promovat-o edilul. Am văzut-o în Primărie……..Nu-i ajungea nimeni la nas. Oare nu se întreabă de ce și-au dat demisia două contabile? O leagă la pachet cu Țuchel. Mai urmează s-o mute și pe soră-sa tot în primărie că la spital se împute rău treaba. Și-a aranjat Fotache bine fetele. O să le ducă chiftele la amândouă la pârnaie.

  • Ei vedeti?A PUS IN FUNCTII TOT SOIUL DE NECUNOSCATORI GATA ORICAND SA FACA TAMPENIA VIETII LOR !

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!