shopify
analytics tool

Scandal fără sfârşit la Politia locala Tecuci!

reprezentanti-Politia-locala_protecuci.ro

reprezentanti-Politia-locala_protecuci.ro    Reprezentanţi din Tecuci ai grupării acuză conducerea Poliţiei Locale din municipiu şi pe cea a sindicatului-mamă de la Galaţi că şi-ar fi dat mâna pentru a-i împiedica pe membrii formaţiunii să-şi susţină interesele în faţa autorităţilor locale. Înfiinţată în toamna anului trecut, gruparea sindicală de la Poliţia Locală Tecuci, care numără 36 de membri, a fost din start concepută ca o filială a sindicatului instituţiei omonime de la Galaţi. Scopul principal al acestei alianţe a fost obţinerea sporului de hrană, un supliment bănesc binevenit pentru angajaţii ale căror salarii sunt oricum destul de mici. Demersul care a generat afilierea pare însă să-şi fi pierdut forţa pe drum, din cauza numeroaselor conflictelor interne, soldate, mai nou, cu intenţia membrilor de sindicat de la Tecuci de a-şi da demisia şi de a-şi înfiinţa propria formaţiune.
Uite demiterea, nu e demiterea!
Desemnaţi ca reprezentanţi ai sindicaliştilor locali, Gheorghe Cernica şi Ionică Gologan susţin că interesul de apărare a drepturilor salariaţilor s-a înecat în dispute legate de tentativa sindicaliştilor de a-şi exprima unele nemulţumiri vizavi de conducerea instituţiei. Conflictul ar fi fost amorsat odată cu încercarea poliţiştilor tecuceni de a avea o discuţie cu primarul municipiului. “În aprilie am vrut să ne întâlnim cu domnul primar ca să îi aducem la cunoştinţă unele probleme de-ale noastre, locale, ivite între conducerea Poliţiei Locale Tecuci şi angajaţi. Domnul director i-a spus însă preşedintelui sindicatului de la Galaţi, domnului Ilie Stavăr, şi au convenit să nu ne permită întrunirea şedinţei decât cu aprobarea acestuia. După câteva zile, domnul Stavăr a venit la Tecuci, a convocat o şedinţă cu membrii şi a anunţat că eu şi colegul meu Gologan suntem excluşi din sindicat pentru că am iniţiat întâlnirea”, susţine Gheorghe Cernica, unul dintre reprezentanţii grupării tecucene, care declară cu nimeni nu i-a adus în mod oficial la cunoştinţă excluderea.
“De la conducerea Poliţiei Locale mi s-a comunicat că adresa de la sindicat prin care se comunică excluderea noastră nu prevede obligativitatea instituţiei de a-mi comunica oficial acest lucru, iar de la sindicat nu am primit nimic, ei nu mai recunosc că m-au exclus”, continuă Cernica.
Au încălcat statutul!
Adoptând tonuri diferite vizavi de situaţiile invocate de reprezentanţii sindicaliştilor, directorul Poliţiei Locale Tecuci şi preşedintele sindicatului de la Galaţi au totuşi un punct de vedere comun: nemulţumirile faţă de managementul instituţiei tecucene ar fi trebuit exprimate, în faţa autorităţilor locale, cu acordul conducerii de la Galaţi.
“Cele două persoane au avut abateri care nu se pot face publice, sunt chestiuni interne! Nu aveau competenţa să convoace o întâlnire cu primarul, aşa că probabil vor fi luate măsuri în privinţa lor pe linie sindicală”, a susţinut Cristian Popovici, directorul Poliţiei Locale Tecuci.
De cealaltă parte, Ilie Stavăr, preşedintele Sindicatului Poliţiei Locale Galaţi, a adoptat un ton mult mai conciliant. “Ei nu aveau dreptul că convoace adunare sindicală fără consultarea biroului de conducere. Ei sunt doar oameni de legătură, nu au ştampilă şi nici alte atribuţii. La şedinţa semestrială se va lua în discuţie această problemă şi probabil vor primi o sancţiune, dar în niciun caz excluderea. Probabil că dânşii vor să preia conducerea, au problemele lor”, spune Ilie Stavăr, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Locali Galaţi.
Norma de hrană, câştigată în instanţă
Potrivit lui Stavăr, sindicatul pe care îl reprezintă a reuşit să obţină în instanţă norma de hrană pentru poliţiştii locali de la Galaţi. “Am transmis actele şi către Primăria Tecuci şi urmează să fie supus dezbaterii în Consiliul Local”, dă asigurări preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Locali Galaţi.

Sursa: viata-libera.ro

Autor:   Mariana Constandache

1 Comment on "Scandal fără sfârşit la Politia locala Tecuci!"

  1. Dacă stăm strâmb şi judecăm drept, această “ciolaniadă” este de fapt un fel de înrăire a “câinilor de pază” ai sistemului, respectiv organele de ordine. Această abrambureală, cu uite sporul nu e sporul, e făcută de guvernanţi în mod special, ca să arate ce folositori sunt ei societăţii şi că la ei este pâinea şi cuţitul, drept urmare trebuie să asculte de ei şi nu de cetăţeni.Cea mai bună dovadă că justiţia este un fel de caca-maca în ţara noastră, este că nişte civili din primărie, au dureri ancestrale în…pardon de ce spune o instanţă.Şi pentru nea Caisă, ăla de preşedinte de sindicat al poliţiştilor de la Galaţi, am o veste proastă pentru el. Să mai citească normele democratice capitaliste nu alea comuniste. Numai la comunişti trebuia să ceri voie şefului să faci o acţiune. În democraţia capitalistă, nu trebuie să cer aprobarea şefului ca să iau atitudine împotriva unei încălcări flagrante ale unui drept al meu. Că altfel există posibilitatea(care chiar există prin unele locuri) ca şeful de sindicat să aibă coada îmbârligată cu cel reclamat de mine şi eu nu primesc “aprobare” de protest de la şef ! Alooo ! Şi poate îi aduce zilnic timp de câţiva ani, domnului Cristian Popovici că în dreptul funţiei lui scrie DIRECTOR ! Nu scrie nici colonel, nici oberştainerfuhrer(sic) şi nici nu conduce o instituţie sau un serviciu secret(cum se visează poate). Este director la un serviciu public care aparţine nouă cetăţenilor, plătit din taxele noastre, nu din ale lui Băsescu, Ponta, Antonescu sau Voiculescu. În concluzie, doleanţele agenţilor din poliţia locală, trebuie să fie publice, nu să fie aşa, o chestie internă. Pentru că pe mine ca cetăţean, mă interesează dacă agentul care mă păzeşte este hrănit şi stă cu gândul la munca pe care o are şi nu stă să împuşte francul, iar cei certaţi cu legea să-şi facă de cap. Şi domnule director, mai multă fermitate în conducerea serviciului poliiei locale nu ar strica. Învăţaţi în primul rând ca angajaţii din poliţia locală să lege cât mai multe prietenii cu cetăţenii. Deocamdată observ doar o mare fudulie din partea agenţilor în faţa cetăţeanului de rând, uitându-se de sus la cetăţean, abordându-l ca pe un potenţial infractor, ca şi cum ar fi vreun stăpân de oi în saivan. Când o să ajungeţi să aveţi nişte angajaţi, care să fie salutaţi de majoritatea cetăţenilor şi care atunci când este văzut pe stradă, să trezească respectul cetăţeanului, iar cel certat cu legea, să-i piară tupeul de borfaş când vede un poliţist local. Noi avem răbdare, dar dacă nu reuşiţi nimic în acest sens, să ştiţi că legea europeană ne permite nouă cetăţenilor să ne facem “poliţia” noastră, plătită de noi, pentru asigurarea liniştii comunităţii în care trăim. Sau crede cineva că noi cetăţenii Tecuciului suntem toleraţi, iar Tecuciul îl are cineva de la măsa moştenire, din guvern sau de la vreun partid politic. Să vedem colaborarea cu viitorul primar care va fi ales.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!